Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Αθανάσιος Τσιάτας: κιθαριστής – διασκευαστής – μουσικοσυνθέτης, στη μνήμη του, 20 χρόνια απο το θάνατο του.

Το 1967, στην πρωτεύουσα του Ουζμπεκιστάν στην Τασκένδη, ιδρύθηκε ένα μουσικό συγκρότημα που έμελλε να χαράξει μνήμες και να εμπνεύσει φιλελληνικά αισθήματα σε εκατομμύρια πολίτες της Σοβιετικής Ένωσης. Πρόκειται για το ελληνικό συγκρότημα «Μπουζούκι», που ιδρύθηκε από παιδιά ελλήνων πολιτικών προσφύγων.
Μέλος του συγκροτήματος “Μπουζούκι” ηταν και ο ξαδερφος μου Θανάσης Τσιάτας , ενας μεγάλος μουσικός,που έφυγε νέος απο τη ζωή στις 31 Μαρτίου 1998.
Γεννήθηκε το 1944 και κατάγεται από το χωριό Κυδωνιές Γρεβενών.

Ο Θανάσης πηρε μέρος στην εκπομπή: Να η ευκαιρία οπου ολα της τα μέλη τον βαθμολόγησαν με αριστα (Κατσαρός-Παπαδόπουλος-Σώκου-Ντάριο-Γρηγορίου) παίζοντας κλασική κιθάρα.
Δίδαξε κλασική κιθάρα σε ωδεία και είχε πολλούς μαθητές στα τελευταία χρόνια που εζησε στα Γρεβενά.

Όταν εμφανίστηκε στο “Να η ευκαιρία” (γνωστή τηλεοπτική σειρά) εκτό από του ότι πήρε από όλους τους κριτές άριστα 20, ο κ. Κατσαρός, γνωστός μαέστρος- σαξοφωνίστας αναφώνησε: παίζεται κι έτσι η κιθάρα! Ήταν προφανές ότι είχε υπερενθουσιαστεί.

Έκανε διασκευές για κιθάρα μεγάλα μουσικά έργα του Μίκη Θεοδωράκη και Μάνου Χατζηδάκη .
Τις πιο πολλές φωτογραφίες μου τις έστειλε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος,μέλος του συγκροτήματος”Μπουζούκι”.

Ελληνικο συγκροτημα Μπουζουκι… σπανια φωτογραφια απο συμμετοχη του συγκροτηματος στο Παγκοσμιο Φεστιβαλ Νεολαιας. Βερολινο 1973( απο το αρχειο του Στεφανου Τζαβελλα)

 

ΝΙΚΟΣ ΤΣΙΑΤΑΣ