Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Οι πρώτοι ξένοι τουρίστες στον Νομό Γρεβενών


Οι πρώτοι τουρίστες από ξένη χώρα που επισκέπτονται τον νομό Γρεβενών οργανωμένα είναι πλέον πραγματικότητα.

Πρόκειται για τουρίστες από το Ισραήλ οι οποίοι επισκέφτηκαν τον νομό Γρεβενών στα πλαίσια 5 ήμερου τουριστικού πακέτου στην Δ. Μακεδονία. Πιο συγκεκριμένα οι τουρίστες έμειναν 2 βράδια σε ξενοδοχεία στην Καστοριά και 2 βράδια σε ξενοδοχεία του νομού Γρεβενών.

 

Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στην Δ. Μακεδονία επισκέφτηκαν την Καστοριά, τον Εθνικό δρυμό των Πρεσπών, το Νυμφαίο, τα Μετέωρα, το Μέτσοβο και φυσικά αρκετές περιοχές του νομού Γρεβενών. Πιο συγκεκριμένα στα Γρεβενά το πρόγραμμα περιλάμβανε την πρώτη ημέρα επίσκεψη στο χωριό Σπήλαιο (Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου, περιήγηση στο χωριό, πεζοπορία στο φαράγγι της Πορτίτσας). Την δεύτερη ημέρα το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσκεψη με τζιπ στον Εθνικό Δρυμό της Β. Πίνδου ΄΄ Βάλια Κάλντα΄΄ καθώς επίσης και σε χωριά της περιοχής όπως η Κρανιά, το Μικρολίβαδο, το Περιβόλι και η Βοβούσα Ιωαννίνων.

Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη επιχειρηματική επιτυχία του τουριστικού γραφείου της Trekking Hellas Γρεβενών σε συνεργασία με ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά γραφεία στην Δ. Μακεδονία το γραφείο Emmanouilidis Travel από την Καστοριά. Η προσπάθεια που ξεκίνησε φέτος από τα μέσα του καλοκαιριού αναμένεται μέσα στο 2011 να δώσει πολύ δουλειά στο ορεινό όγκο και να τονώσει την τουριστική κίνηση στον νομό από τον Μάρτιο μέχρι και τα τέλη του Οκτωβρίου.

Η στροφή των τουριστών του Ισραήλ από την Τουρκία προς την Ελλάδα αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για την Δ. Μακεδονία ή οποία βλέπει μία μεγάλη αγορά να ανοίγεται μπροστά της. Η αποκλειστική συνεργασία της Trekking Hellas Γρεβενών με το μεγαλύτερο τουριστικό γραφείο εναλλακτικού τουρισμού του Ισραήλ μπορεί να αποφέρει πάρα πολλά οφέλη.

Άμεση αύξηση της επισκεψιμότητας στον νομό από την άνοιξη του 2011

Αύξηση των διανυκτερεύσεων στον νομό από Μάρτιο μέχρι και τέλη Σεπτεμβρίου σε περίοδο χαμηλής επισκεψιμότητας και μάλιστα τις καθημερινές.

Μεγάλη και δωρεάν προβολή του νομού και της Δ. Μακεδονίας ευρύτερα στο Ισραήλ μιας και το συγκεκριμένο γραφείο οργανώνει μεγάλες εκδηλώσεις για την προβολή νέων προορισμών.

Προσέλκυση μεμονωμένων τουριστών αλλά και άλλων γραφείων μιας και τα προγράμματα του συγκεκριμένου γραφείου τα ακολουθούν τα επόμενα χρόνια και τα υπόλοιπα γραφεία του Ισραήλ

Κλείνοντας θα πρέπει να αναφέρουμε ότι οι εντυπώσεις των επισκεπτών από τον νομό είναι κάτι παραπάνω από καλές. Γενικότερα εντυπωσιάζονται από τον φυσικό και πολιτιστικό πλούτο που κρύβει η άγνωστη και αυθεντική Ελλάδα ενώ δεν περιμένουν ότι η χώρα της θάλασσας και του ήλιου κρύβει τέτοιους θησαυρούς στην ενδοχώρα.

 

Για την Trekking Hellas Γρεβενών

Με εκτίμηση,
Γκουντρομίχος Ηρακλής