Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΤΙ ΓΥΡΕΥΕΙ Ο ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ ΤΗΣ ΜΗΛΙΑΣ  ΣΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΩΝ ΓΡΕΒΕΝΩΝ;

-Εσείς ποια τουριστική διαδρομή θα επιλέγατε στα Γρεβενά ;

-Εγώ την εξής: ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ-ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΙΑΣ-ΙΑΜΑΤΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΚΙΒΩΤΟΥ – ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΓΕΦΥΡΙ ΠΡΑΜΟΡΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΚΛΗΜΑΤΑΚΙ κ.λ.π.

      Όποιος από εσάς φίλοι Γρεβενιώτες  δεν γνωρίζει κάποιον από αυτούς του προορισμούς –και δεν είναι οι μοναδικοί στην περιοχή- τότε σίγουρα αξίζει να κάνει μια βόλτα στην περιοχή για να τον επισκεφθεί και να γνωρίσει καλύτερα τα Γρεβενά. Τα Γρεβενά που εδώ και χρόνια οι υποψήφιοι άρχοντές μας προσπαθούν να παρουσιάσουν ως τουριστικό προορισμό με ιδέες και σχέδια, που πολλές φορές είναι ανεδαφικά, αλλά λόγω προεκλογικής περιόδου επιτρέπεται να εκστομίζονται ανερυθρίαστα. Ανερυθρίαστα εκστομίσθηκαν  και πάλι από δύο μέχρις στιγμής διεκδικούντες το χρίσμα του υποψήφιου Δημάρχου κουβέντες για μεταφορά του Παλαιοντολογικού Μουσείου Μηλέας στα Γρεβενά.

        Είχα την τύχη να παρακολουθήσω από πολύ κοντά τη δημιουργία του χώρου του Μουσείου από την αρχή σχεδόν και μπορώ να σας πληροφορήσω ότι έγινε τεράστια προσπάθεια για να δημιουργηθεί ο πρώην αλλά και ο νυν  χώρος.  Χώρος για τον οποίο έχει γίνει μελέτη και ανακατασκευή για να στεγάσει  σωστά τα ευρήματα. Ας με συγχωρήσουν οι υπεύθυνοι που δεν αναφέρω τα ονόματα τους –όσων εργάστηκαν κατά καιρούς για το Μουσείο Μηλιάς- αλλά εδώ θέλω να επισημάνω ότι όλη αυτή η κουβέντα  ή αναφορά ή ακόμη και σκέψη για μεταφορά του Μουσείου Μηλιάς πρέπει να σταματήσει. Το Μουσείο λειτουργεί κανονικά και δέχεται επισκέπτες, βρίσκεται σε ένα πολύ ωραίο χώρο και χωριό και διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για να στεγάσει τα ευρήματα. Χρειάζονται ακόμη να γίνουν πράγματα αλλά είναι επισκέψιμο και υπάρχει μεγάλο «Παγκόσμιο» ενδιαφέρον.

       Όσοι μιλούν για μεταφορά θα πρέπει να μας πουν πρώτα για το κόστος μόνο της μελέτης δημιουργίας νέου χώρου στα Γρεβενά και από πού θα ‘’στερήσουν’’ αυτά τα χρήματα για να κάνουνε μία τρύπα στο νερό. Έχω κουραστεί τόσα χρόνια να ακούω ότι ο καθένας άρχοντας παραλαμβάνει καμένη γη από τους προηγούμενους και ότι πρέπει να γκρεμίσει ό,τι βρίσκει ακόμη και αν αυτό είναι σωστό.  Η πόλη των Γρεβενών έχει άλλα πράγματα που μπορεί να προβάλλει, ας τα προβάλλει λοιπόν. Συζήτηση για το Μουσείο Μηλιάς; Ναι.  Όχι όμως για τη μεταφορά του αλλά για την αναβάθμιση και για την προβολή του. Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η κουβέντα για μεταφορά του Μουσείου Μηλέας. Είναι ανεδαφική, ανέφικτη, επικίνδυνη και άδικη.

        Κλείνοντας ας θυμίσω σε όλους το παλαιό σύνθημα, που μας χρύσωνε το χάπι, αφού μας θεωρούσε ξεχασμένους επαρχιώτες: «Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα» και παραφράζοντάς το να επισημάνω ότι: «Γρεβενά δεν είναι μόνο η πόλη των Γρεβενών». Και επί της ευκαιρίας ας εντάξουν στα σχέδια του οι υποψήφιοι και κάποιες αναφορές για το πώς θα βοηθήσουν τους ταλαίπωρους Προέδρους των χωριών μας, που πολλές φορές παλεύουν με ίδια έξοδα και προσωπική εργασία να συντηρήσουν, όσα παρέλαβαν από τους προηγούμενους. Άλλωστε με την αλλαγή του εκλογικού νόμου αυτοί θα είναι πάλι, που θα κληθούν «να μαζέψουν» τα ψηφαλάκια μας για αυτούς.

                                                                                                          Κλωνάρας Θεόδωρος