Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τα τρένα που φεύγουν….

Ο κύβος ερρίφθη!
Το παιχνίδι με τον χρόνο και τις αναβολές, παρατράβηξε!
Από τον Σεπτέμβριο φτάσαμε στην Άνοιξη…
Από το βουνό που θα αποφάσιζε ο πρωθυπουργός τον χρόνο των εκλογών τα Χριστούγεννα αποφάσισε ο ίδιος ο χρόνος με την κλεψύδρα του το Πάσχα!
Στριμωγμένος από την εγκληματική τραγωδία των Τεμπών και την εκατόμβη νεκρών και τραυματιών, ο κ. Μητσοτάκης πάει σε ένα δύσκολο εκλογικό αγώνα με απλή αναλογική προεξοφλώντας και δεύτερη συνεχόμενη αναμέτρηση καλοκαιριάτικα, με το φθαρμένο όραμα της αυτοδυναμίας.
Όραμα προσωπικό που δεν μπορεί να γίνει όραμα και μιας κοινωνίας σε βαθιά κρίση που αντιμετωπίζει άλλα σοβαρά προβλήματα που χρονίζουν μια δεκαετία και δεν βλέπει λύσεις με αυτοδυναμίες …
Και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είχαν όλο τον χρόνο και την απαραίτητη “αυτοδυναμία” αλλά δεν τα κατάφεραν….
Καμμία επιλογή περαιτέρω ενίσχυσης της διαφάνειας, της αποκέντρωσης, του εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης, της Δικαιοσύνης, της Υγείας ,της Παιδείας…
Η επιλογή του ασφυκτικού ελέγχου, της ιδιοποίησης του κράτους ως λάφυρου στα χέρια των “δικών μας παιδιών”, η αναξιοκρατία, η αδιαφάνεια και το μοίρασμα των “ιματίων” του, υπό το πέπλο της ” καλής ” ιδιωτικοποίησης απέναντι στο “κακό” δημόσιο, διεύρυναν τις ανισότητες σε μια χώρα που ούτως ή άλλως δεν έχει ούτε παραγωγικό μοντέλο ούτε τις απαραίτητες υποδομές και συνιστώσες όπως χωροταξικός σχεδιασμός, χρήσεις γης, αναπτυξιακές ζώνες, διαχείριση επιφανειακών και υπόγειων υδάτων, δημόσιες επενδύσεις κ.α
Η επιλογή των επιδομάτων ως μέσο κοινωνικής ευαισθησίας και βοήθειας εξόδου από την δεκαετή κρίση και την ανεξέλεγκτη αγορά που κερδοσκοπεί ασύστολα, είναι μια πολιτική κατευνασμού και εξαγοράς ψήφων των πολλών πληττομένων που ζουν κάτω ή στα όρια της φτώχειας ενώ αποκρύπτεται η αδρή ενίσχυση με κεφάλαια και προνόμια μιας χούφτας ημετέρων ολιγαρχών….
Δεν έχει καμμία σχέση αυτή η πολιτική με την εξυγίανση , την ανάπτυξη, την κοινωνική συμμετοχή,την αύξηση και αναδιανομή του εθνικού πλούτου!
Δεν υπάρχει τομέας κυβερνητικής πολιτικής όπου δεν θα βρεις μόνο άλυτα προβλήματα….
Η αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόσο σε επίπεδο τακτικής όσο και στρατηγικής δεν ανέδειξε το μέγεθος της πλαστής πραγματικότητας!
Ο λαϊκισμός, ο “Πολλακισμός” απέναντι στην ηδονική ευκολία του “Αδωνισμού” είναι η χειρότερη επιλογή για μια σύγχρονη δημοκρατία πολύ δε περισσότερο σε μια εποχή παγκόσμιας αστάθειες και διαμόρφωσης νέων ισορροπιών και συμμαχιών ιδιαίτερα όταν βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του πεδίου σύγκρουσης και κρίσεων….
Οδεύουμε ολοταχώς σε έναν μακρύ προεκλογικό αγώνα πόλωσης, τουλάχιστον δύο ή και τριών αναμετρήσεων, αφού ο στόχος της “αυτοδυναμίας” αποκλείει συνεργασίες….
Μετά την εξαιρετική σφήνα Ανδρουλάκη ” ούτε Τσίπρας ούτε Μητσοτάκης” αλλά κυβέρνηση “προγραμματικής συμφωνίας με τρίτο πολιτικό πρόσωπο ως πρωθυπουργό”, μια επιλογή ζωής για την “πολύφερνη νύφη,” ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, που βλέπει να απειλείται και να πιέζεται από δεξιά και αριστερά του, διαφαίνεται και με το θέμα των “υποκλοπών” ζεστό ότι οι γέφυρες συνεργασίας με την ΝΔ έχουν κοπεί οριστικά…
Η δήλωση του κ Μητσοτάκη περί “αυτοδύναμης κυβέρνησης όχι ενός χρώματος” αφήνει να αιωρούνται συνειρμοί και υποθέσεις για μεταγραφές και διαλυτικές πρακτικές ή συναλλαγές….
Υπάρχουν ισχυρές οικογενειακές παραδόσεις που άν και είναι γνωστή η φθοροποιός συμβολή τους στην δημοκρατία και την πατρίδα, φαίνεται ότι δεν μπορεί να αποστεί ο δέσμιος κ. Μητσοτάκης Κυριάκος του Κωνσταντίνου….
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα εξουσίας αυτή την στιγμή, μιλάει υποκριτικά για συνεργασία και κυβέρνηση προοδευτικής κατεύθυνσης, ελπίζοντας στην πρωτιά και υφαρπάζοντας ψηφοφόρους από την χαλαρή δεξαμενή ΠΑΣΟΚ, ΜΕΡΑ25 και ΚΚΕ που δεν αντέχει άλλη θητεία αλωνίσματος της ” δεξιάς υπηρέτη του κεφαλαίου και των ξένων συμφερόντων”…
Επιμένει στην “πρωθυπουργία Τσίπρα” για να κρατήσει σε συνοχή τις επαμφοτεριζουσες δυνάμεις του γιατί γνωρίζει ότι σε ένα μετεκλογικό τοπίο ισορροπιών και αδυναμιών θα παραχωρήσει πολλά στο τρίτο κόμμα δυσανάλογα με την δύναμή του για να κρατήσει την εξουσία!
Η χώρα χρειάζεται κυβερνητική σταθερότητα αλλά και πολιτική παιδεία συνεργασίας σε μια εποχή που απαιτεί νέες δυνάμεις, ένωση και όχι διάσπαση, προγραμματισμό, πολύπλευρη στρατηγική για να αποβάλλει παθογένειες δεκαετιών που μας κρατούν δέσμιους στον πελατειασμό, στην υπανάπτυξη και στον μαρασμό….
Οι συνεργασίες στην πολιτική μας σύγχρονη δημοκρατία έχουν μια προϊστορία καθόλου κολακευτική ….
Από το “βρώμικο 89” την συνεργασία “ειδικού σκοπού” των νικητών και ηττημένων του εμφυλίου, δεξιάς ΝΔ και αριστεράς, ΚΚΕ – ΕΑΡ για την λεγόμενη “κάθαρση” που είχε ως στόχο την διάλυση και λεηλασία του ΠΑΣΟΚ με την χαλκευμένη δίωξη του ιδρυτή του, Α.Γ.Παπανδρέου , την κυβέρνηση Τζανετάκη όπου συμμετείχαν “διώκτες και διωκόμενοι”, την εν μέσω μνημονίων κυβέρνηση Παπαδήμου ΠΑΣΟΚ -ΝΔ- ΛΑΟΣ, την συγκυβέρνηση Σαμαρά -Βενιζέλου 2012-2014, την συγκυβέρνηση Τσιπρα- Καμμένου ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ 2015 2019 δοκιμάστηκαν όλα τα “σχήματα” χωρίς αρχές και πρόγραμμα αλλά με μόνο κριτήριο κομματικές ιδιοτέλειες και προσωπικές φιλοδοξίες που ανέδειξε ωφελημένους πάντοτε το μεγαλύτερα και ισχυρότερα κόμματα εξουσίας εξασθενίζοντας ή εξαλείφοντας τα μικρότερα…
Αυτές οι παράταιρες “συμμαχίες ” ουδόλως εξυπηρέτησαν το εθνικό συμφέρον και την δημοκρατία αντίθετα επέφεραν δεινά στα λαϊκά στρώματα που είναι πρωτόγνωρα…
Ανεργία, φτώχεια, ανασφάλεια, απώλεια πρώτης κατοικίας, μετανάστευση εργατικού δυναμικού νέων τεχνολογιών και επιστημόνων , εγκατάλειψη και άδειασμα της υπαίθρου, δημογραφική υστέρηση και γήρανση, απώλειες στοιχειωδών δικαιωμάτων και κατακτήσεων που οδηγούν μαθηματικά σε μη αναταξιμο κατακερματισμό του κοινωνικού ιστού και σε εθνικές περιπέτειες και τραγωδίες…
Η διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας είναι βέβαιο ότι θα οξύνουν το πολιτικό κλίμα σε αυτή την προσπάθεια κατάκτησης της πολλά υποσχόμενης “αυτοδυναμίας”.
Κανένας δεν μπορεί να αλλάξει την ισχύουσα συνταγματική αρχή της “δεδηλωμένης” ήτοι ότι ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής απόλυτης πλειοψηφίας στη Βουλή (150 + ) είναι ο επόμενος πρωθυπουργός.
Εφόσον αυτό με τον παρόντα εκλογικό σύστημα απαιτεί ένα ποσοστό άνω του 47% φαίνεται πρακτικά αδύνατο να συμβεί δεν είναι “ασέβεια στη δημοκρατία” η θέση του πρωθυπουργού ενός πολιτικού που δεν κυβέρνησε αλλά τυγχάνει της εμπιστοσύνης δύο ή περισσότερων κομμάτων με προγραμματική σύγκλιση και συμφωνία όπως το θέτει εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο κ. Ανδρουλάκης!
Είναι προφανές ότι πρέπει να τεθεί σε γνώση του εκλογικού σώματος πριν αποφασίσει αν επιθυμεί και πως μια τέτοια εξέλιξη!
Η μονοκομματική τετραετία του κ. Μητσοτάκη στο ημίφως της πανδημίας και στη σκιά του σκανδάλου των ” υποκλοπών”, της τραγωδίας των Τεμπών ,των καταστροφικών πυρκαγιών, της ανεξέλεγκτης ακριβείας, της σκληρής λιτότητας, της ανεργίας, της στασιμότητας, της αδιαφάνειας και του πληθωρισμού απέδειξε ότι οι επικοινωνιακές δεξιότητες παρότι “φούσκες” όταν σκάνε είναι πολύ επικίνδυνες για τον λαό και την χώρα!
Οι ανεκπαίδευτοι “ελέω θεού” και “γυμνοί” ικανοτήτων και προσόντων “σταθμάρχες” παρά το γεγονός ότι η χώρα κινείται σε προεπιλεγμένες ράγες είναι ικανοί να εκτροχιάσουν το τρένο που φεύγει στο άγνωστο με στόχο το ” πάμε κι όπου βγει”!
Η ιδιαίτερη “έλξη” που τρέφει ιστορικά η ΝΔ με τους ” Πακιστανούς ” είτε “απάγοντας” είτε “συλλαμβάνοντας” και ” εξαρθρώνοντας” αυτούς προσδίδει μια ιδιαίτερη χροιά στην προεκλογική περίοδο που άρχισε ημιεπισήμως χθες και χρήζει ιδιαίτερης προσοχής από όλους….
Φαίνεται ότι η κυβερνητική επιλογή του ” σαραντίσματος” των θυμάτων και των συλληφθέντων μπορεί να αποδώσει…καρπούς με την δυνατότητα αποθήκευσης και την χωρητικότητα μνήμης…
Από την σιγή ” ιχθύος” οδεύουμε ολοταχώς προς μαζική εμφύτευση μνήμης “ιχθύος”;
Στα “μαγειρεία” που “σιτίζονται” μυστικές υπηρεσίες είναι βέβαιο ότι πλην της συνεργασίας και της ποιότητας των γευμάτων επικρατεί προπαντός ασφάλεια και …εχεμύθεια!
Είμαστε μια ωραία … ατμόσφαιρα!
Έτοιμη να …εκραγεί!

Δημήτρης Ψευτογκάς