Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Προτάσεις για Βιώσιμη Ανάπτυξη.

Κείμενο: Χρήστος Γρίδας

Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα Γρεβενά στον τομέα της μείωσης του πληθυσμού και της αποχώρησης των νέων απαιτούν άμεση προσέγγιση για να δημιουργηθεί ένα βιώσιμο κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο.

Αντιμετωπίζοντας και ο ίδιος καθημερινές δυσκολίες, ειδικά τους χειμερινούς μήνες όπου η κίνηση είναι πεσμένη και τα έξοδα πολλά, θεωρώ ότι άμεσα θα πρέπει να γίνει κάτι ώστε να έχουμε όλοι μας ένα καλύτερο μέλλον.
Θα μοιραστώ μαζί σας μερικές από τις σκέψεις μου.

Θεωρώ ότι θα πρέπει να γίνουν επενδύσεις σε προγράμματα επιχορήγησης και υποστήριξης νέων επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με μέτρα εκσυγχρονισμού, από τα οποία θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.
Μερικές ιδέες για επιχειρήσεις που μπορεί να βοηθήσουν στην ανάπτυξη των Γρεβενών περιλαμβάνουν εστιατόρια τοπικής κουζίνας, αγροτουριστικές επιχειρήσεις, εκπαιδευτικά κέντρα για διάφορες δεξιότητες και τουριστικές υπηρεσίες που προωθούν την τοπική κουλτούρα και φύση.
Ζούμε σε έναν τόπο όπου θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε σωστά την πλούσια φυσική ομορφιά.

Βελτίωση των υποδομών, συμπεριλαμβανομένων υγειονομικών, εκπαιδευτικών και αναψυχής, για να καταστήσουμε την πόλη πιο ελκυστική για νέους και οικογένειες.
Για να το καταφέρουμε αυτό και για να κάνουνε την καθημερινότητα μας καλύτερη θα πρέπει να έχουμε σωστά οδικά δίκτυα, θα πρέπει να γίνει κατασκευή νέων υγειονομικών υποδομών και αναβάθμιση των υφιστάμενων.
Θα πρέπει να γίνει ανάπτυξη πράσινων χώρων και αθλητικών εγκαταστάσεων.

Προωθώντας πολιτιστικές εκδηλώσεις, αθλητικά γεγονότα και εκπαιδευτικά προγράμματα, δημιουργούμε ένα ενεργό και συνδεδεμένο κοινωνικό περιβάλλον.

Προώθηση της χρήσης βιώσιμων πηγών ενέργειας και προγραμμάτων εξοικονόμησης, με στόχο τη μείωση του κόστους θέρμανσης και τη βελτίωση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας.
Δυστυχώς ο καθένας κοιτάζει πρώτα την τσέπη του και μετά αποφασίζει το πώς θα κινηθεί τον χειμώνα.
Με το πετρέλαιο και το ρεύμα στα ύψη ο κόσμος ψάχνει να βρει τρόπους για να ζεσταθεί τον χειμώνα.
Πριν μερικά χρόνια πολλοί όπως και εγώ προτίμησαν τα πέλλετ, αλλά πλέον και αυτό δεν θεωρείται οικονομική λύση.
Επίσης περιμένουμε το φυσικό αέριο το οποίο θα προτιμήσουν αρκετοί, εάν συμφέρει η όχι θα το δείξει ο καιρός.

Είναι μερικές σκέψεις οι οποίες πιστεύω πως κάπως έτσι θα καταφέρουμε να πετύχουμε την αναβάθμιση των Γρεβενών, δίνοντας καλύτερο δυνατό ορίζοντα για το μέλλον.

Δείτε ακόμα