Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Κάγκελα δολοφόνοι

                                                  

Γραφει ο  Βαγγέλης Μπάκας 

Άλλο ένα παιδί έπεσε από μπαλκόνι κάπου στην Κορινθία.

Όταν βλέπω παιδάκια να παίζουν στις βεράντες και στα μπαλκόνια τρομάζω. Κι αυτό, επειδή η παρατηρητικότητά μου με οδήγησε σε μια θανάσιμη οικοδομική κακοτεχνία. Έπειτα από μια επισταμένη έρευνα διαπίστωσα το εξής έγκλημα. Πως αρκετές από τις οριζόντιες μπάρες, των βεραντών και των μπαλκονιών, δεν έχουν καμιά απολύτως διαφορά από τις σκάλες των παιδικών χαρών. Κι ενώ εκείνες τις ανεβαίνουν με χαρά τα παιδάκια, σε ετούτες εδώ ελλοχεύει πάντα ο χάρος! Οπότε, από την περιέργεια του παιδιού να δοκιμάσει την δυνατότητα αναρρίχησης, και στη συνέχεια, σκύβοντας, για να δει και το κενό, πέφτει στο κενό!…

Αν όμως οι μπάρες των κάγκελων ήταν κάθετες, κι όχι οριζόντιες, όπως είναι αρκετές από αυτές, με το πέρασμα του ποδιού, του παιδιού, ανάμεσα από τα κάγκελα, θα κατέβαινε και δεν θα κινδύνευε πλέον καθόλου.

Δεν γνωρίζω ποιος έχει την ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή κακοτεχνία: Ο εργολάβος, ο Δήμος, κάποια τεχνική υπηρεσία, όπως είναι η πολεοδομία, κλπ. Εκείνο όμως το οποίο γνωρίζω με σιγουριά είναι το εξής: Εάν, ο μη γένοιτο, προκύψει κάποιο δυστύχημα, θα έχουμε για άλλη μια φορά τα γνωστά δρομολόγια: Από τον Άνα στον Καϊάφα και τούμπαλιν!…

Κάποια άλλη κακοτεχνία, λιγότερη επικίνδυνη αλλά προβληματική για τους άμοιρους συνανθρώπους μας, έχει να κάνει με την αδυναμία πρόσβασης των αμαξιδίων τους από το οδόστρωμα στο πεζοδρόμιο. Κι αυτό, γιατί υπάρχει διαφορά ύψους πάνω από πέντε εκατοστά. Τα μέτρησα! Όσες προσβάσεις κι αν παρατήρησα, διαπίστωσα αυτήν την διαφορά. Τυπικά όμως ο εργολάβος είναι εντάξει. Ουσιαστικά παίρνει ένα μηδενικό!

Κάθε πρόβλημα έχει τη λύση του. Για το συγκεκριμένο, η λύση είναι μια. Να πέσει λιγάκι τσιμέντο στο σημείο της πρόσβασης, κι ας υπενθυμίζει άλλη μια κακοτεχνία. Διαφορετικά, ο εποχούμενος θα χρειάζεται την βοήθεια κάποιου καλού Σαμαρίτη (καμιά σχέση με Σαμαρινιώτη) για να καβατζάρει το αμαξίδιό του επάνω στο πεζοδρόμιο.

Δεν απορώ για αυτή την κακοτεχνία των κατασκευαστών. Προφανώς οι άνθρωποι δεν είχαν αναπηρικά αμαξίδια στο αλβανιστάν. Κι αφού όλα σχεδόν τα έργα του Δήμου τα κατασκευάζουν οι αλβανοί, είναι φυσικό να παραβλέψουν το ύψος και το σκοπό αυτής της κατασκευής! Μήπως όμως δεν την παραλαμβάνει καν ο εργολάβος από το ελλαδιστάν!!              

Υ.Γ. Ήδη έχει αρχίσει η αλλαγή της φρουράς. Οι αλβανοί γίνονται εργολάβοι, και οι έλληνες εργάτες στις εργολαβίες των αλβανών. Οι άνθρωποι με την εργατικότητά τους θα μας καταλάβουν ολοκληρωτικά κάποια μέρα, κι όχι με τα όπλα, όπως έλεγε κάποιος συμπολίτης! Κάποτε οι παραγωγοί ζητούσαν εργάτες αλβανούς, κι όχι μόνο, για την συγκομιδή των φρούτων. Σήμερα, κάποιοι αλβανοί έχουνε αγοράσει φάρμες και ζητάνε μόνο έλληνες εργάτες για την συγκομιδή. Ίσως κι από κάποια απωθημένη λογική εκδίκησης!            

Προς αποφυγή ρατσιστικής παρεξήγησης δηλώνω πως στα δυο μου σπίτια το πρόγραμμα «εξοικονομώ κατ’ οίκον» το έχει κάνει εργολάβος αλβανός με έλληνες εργάτες! Μακάρι να μην δικαιωθώ κι ας χάσω το στοίχημα!