Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η προέλευσή μας

(γράφει ο Βαγγέλης Μπάκας)

Με τι ασχολούνταν άραγε ο θεός πριν κάνει το χαρμάνι για να πλάσει το πρώτο ζευγάρι; Τον Αδάμ με την Εύα! Μήπως έχει κάνει κι άλλα ζευγάρια στους διάφορους πλανήτες; Και γιατί τόση καθυστέρηση; Αφού με ένα «είπε και έγινε» μπορούσε να τελειώσει την δημιουργία του κόσμου σε μια στιγμή! Άκου έξι μέρες εργασία και την έβδομη αναπαύθηκε! Ποιος θα μου δώσει μια απάντηση στα τόσα μου γιατί; Να τι με τρομάζει! Τα μόρια εισόδου στον παράδεισο! Δεν είμαι φιλοτομαριστής! Εάν όμως ισχύουν τα χίλια μόρια καλών πράξεων, και την ημέρα του θανάτου μου έχω 999, τι γίνεται! Κι αν αναποδογυρίσω κρυφά το νούμερο, την στιγμή που ο Άγιος Πέτρος θα διαβάζει το βιογραφικό μου, μήπως είναι χειρότερα; Άκου μήπως; Τρισχειρότερα θα είναι, αφού θα μου προκύψει το σατανικό 666! 

Έξι ήπειροι! Έξι τα χρώματα του πηλού! Έξι τα χρώματα της ίριδας! Τρία σατανικά εξάρια! Κι αν τα προφέρεις όλα μαζί, ακούγονται και ως Εξσεξσεξ!

Σιγά που θα πηγαίνανε οι άνθρωποι από ήπειρο σε ήπειρο με τις βαρκούλες εκείνης της εποχής για να στελεχώσουν ανθρωπινά την κάθε Ήπειρο.  Για το θεό, όμως, ο οποίος είναι ουρανοκατέβατος, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Να και οι ήπειροι:

Βόρεια Αμερική. Νότια Αμερική. Ανταρκτική. Αφρική. Ευρασία. Και Αυστραλία. 

Ποιος Αδάμ και ποια Εύα φίλες και φίλοι; Τα παραμύθια; Εάν δεχθούμε αυτήν την εκδοχή, τότε τα περί ρατσισμού πάνε όλα περίπατο. Λάθος σας πληροφόρησαν. Το χρώμα των ανθρώπων έχει να κάνει με το υλικό παρασκευής. Αν για παράδειγμα  δώσει η δασκάλα μαύρη πλαστελίνη στα παιδάκια, είναι δυνατόν να κάνουν άσπρα ανθρωπάκια; Να μην τρελαθούμε! Χρόνια τώρα οι βορειοευρωπαίοι πηγαίνουν στη θάλασσα σαν καθαρισμένα πράσα, και επιστρέφουν σαν καπνισμένα μπουριά. Δυστυχώς όμως το χρώμα αυτό είναι παροδικό. Μόλις μπει το φθινόπωρο αρχίζουν και ξεβάφουν. Γιατί δεν συνέβη το ίδιο και με τον Χάγκαν, τον Κεν Μπάρλοου, τον Μαζουάκου, τον Ολιζατέμπε κλπ! Τόσα χρόνια είχαν στην Ελλάδα!

Τα χρώματα των ανθρώπων προέκυψαν από το χρώμα του πηλού που χρησιμοποίησε ο Δημιουργός. Να και η απόδειξη για τους άπιστους Θωμάδες:

Οι μεσογειακοί, για παράδειγμα, είμαστε καστανομελαχρινοί γιατί προήλθαμε από καστανόχωμα. Όλοι γνωρίζουν πως οι Δωριείς κατέβηκαν από την περιοχή αυτή της δυτικής Μακεδονίας, και συγκεκριμένα από τα όμορφα Καστανοχώρια! Ποιος είναι αυτός ο οποίος δεν προτιμά καστανόχωμα, ακόμα και για τα λουλούδια του!… Χίλιες φορές χωνεμένη καστανοκοπριά, παρά αχώνευτη πεθερά!

Μένει τώρα να ανακαλύψουμε και τους πράσινους, αλλά το βλέπω πάρα πολύ χλομό. Κάτι πήγε να κάνει ο Ανδρέας Παπανδρέου, με τους πρασινοσκούφηδες, αλλά εδώ μιλάμε πρασινανθρώπους!… Κι έπειτα, τι σχέση έχουν οι πρασινοφρουροί με τους λοκατζήδες! Αριστερόστροφοι οι πρώτοι. Δεξιόστροφοι οι δεύτεροι.  

Οι κινέζοι προέκυψαν από τη λάσπη του κίτρινου ποταμού. Να γιατί είναι πολλοί!

Οι μαύροι αφρικανοί από το ηλιοκαμένο χώμα.

Τους βόρειους ασπρουλιάρηδες και με χιόνι να τους έκανε δεν λιώνανε! Τους έκανε όμως με ασπρόχωμα.

Κι αν δεν ανακάλυπτε ο Κολόμβος την Αμερική, θα χρεώνανε στο θεό ακόμα ένα λάθος. Να όμως και οι ερυθρόδερμοι από το κόκκινο Γκραν Κάνυον!

Ακόμα και η παντοδυναμία του θεού παίζεται. Αφού με ένα: «είπε και έγινε» έκανε τα πάντα, γιατί να καθυστερήσει έξι ολόκληρες μέρες μέχρι να ολοκληρώσει το σύμπαν! Μπορούσε να το κάνει σε μια μέρα κι έπειτα να ξεκουραστεί. Να πάρει το  αιώνιο ρεπό του!

Να τι μου είπε κάποιος πονηρός:

«Και γιατί να κάνει τον κόσμο σε μια μέρα, κι όχι σε μια ώρα; Την κολοκυθιά θα παίξουμε;».

«Φίλε μου, μου φαίνεται πως δεν ξέρεις τι σου γίνεται! Αν έκανε τον κόσμο σε μια μέρα, θα είχαμε μέρα παρά μέρα Κυριακή! Ντιπ δε σε κόφτει! Ενώ εάν τον έκανε σε μια ώρα, θα ήμασταν σαν τους ετερήμερους Διόσκουρους. Θα εργαζόμασταν μια ώρα και την επόμενη θα καθόμασταν! Θα μας έκανε ο θεός καψώνι: Σήκω κάτσε!…

Ευτυχώς μας έσωσε ο Ανδρέας Παπανδρέου με το πενθήμερο. Να γιατί λένε κάποιοι: Πρώτα ο Ανδρέας και μετά ο θεός! Ενώ ο Μητσοτάκης θέλει να το κάνει εφταήμερο! Εφτά ημέρες εργασία και την ογδόη αναπαύου! Είναι καλά ο άνθρωπος! Υπάρχει όγδοη μέρα! Ο εξαδάχτυλος βασιλιάς είχε καθιερώσει κάποτε την εξαήμερη εργασία. Γιατί να μην ήταν πενταδάχτυλος! Θα μου πείτε: Μήπως κι ο Μητσοτάκης που είναι πενταδάχτυλος δεν ονειρεύεται την επταήμερη εργασία, αφού δεν είναι Κουλός! Για Κούλη να τον δεχθώ!

Να και η άλλη απορία που έχει να κάνει με την αφηρημάδα του θεού! Μα ήταν ποτέ δυνατόν να ξεχάσει να δημιουργήσει την γυναίκα! Και η διαιώνιση του ανθρώπινου είδους με ποιον τρόπο θα γινότανε! Θα γεννούσε ο Αδάμ!

Κι αφού ο θεός είχε ξοδέψει όλη τη μαγιά, αποφάσισε να κάνει την Εύα σαν να ήταν καταβολάδα. Έκοψε ένα πλευρό από τον Αδάμ το έμπηξε στη γη και φύτρωσε η Εύα! Ουσιαστικά την πλευρίτωσε την καημένη! Να γιατί θα είναι δια βίου ασθενές φύλο. Θα μου πει κανείς, πόσο μυαλό έχει μωρέ ένα πλευρό! Έχει τον νωτιαίο μυελό, αλλά μέχρι να αποκτήσει την ισότητα, να ψηφίζει στις εκλογές, κλπ, χρειάστηκαν αρκετοί αιώνες και άπειροι αγώνες!

Προσωπικά δεν έχω κανένα πρόβλημα. Μπορεί η γυναίκα να υπολείπεται σε δύναμη, έναντι του ανδρός, αλλά την νοστιμιά της δεν μπορεί κανείς να την αμφισβητήσει. Ποιος είναι αυτός ο οποίος έφαγε κατσικάκι και δεν προτίμησε πλευρό!…

Υ.Γ. Φημολογείται πως ο θεός έκανε τους πρωτόπλαστους στη Σαμαρίνα. Και πως η δολοφονία του Άβελ, από τον Κάιν, οφείλονταν σε διαφορές βοσκότοπων. Ολάκερη Πίνδος δεν τους έφτασε. Κάτι που επαναλήφθηκε ανάμεσα στους Γεωργουλαίους και τους Παλασκαίους το 1960.

Εδώ θα καταλογίσω στο θεό και κάποιο τραγικό λάθος. Την απληστία! Ακόμα κι ο γέρος των ενενήντα ετών αποταμιεύει για τα γεράματα! Έλεος!!!  

Ευτυχώς όμως ο Άβελ είχε προλάβει να κάνει απογόνους! Είναι τυχαία άραγε η  διαιώνιση του επιθέτου του έως και σήμερα! Τι Άβελ τι Αβέλας!…