Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Φταίνε οι πρόσφυγες …

(γράφει ο Δημήτρης Ψευτογκάς)

Το φετινό καλοκαίρι θα καταγραφεί στις μαύρες δέλτους της ιστορίας των φυσικών καταστροφών της χώρας!
Μετά τα ” επιτεύγματά” της Κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή εν μέσω προεκλογικής περιόδου το 2007 όπου κατακάηκε η Ηλεία , η Αττική και νήσοι στο Αιγαίο και Ιόνιο πέλαγος με δεκάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές σε φυσικό περιβάλλον και υποδομές με τις φλόγες να μη λυπούνται ούτε το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας, τα σκήπτρα παραδόθηκαν στην 2η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με την εκατόμβη των νεκρών στο Μάτι και τη Μάνδρα και έκτοτε μεταβιβάστηκε ομαλά στις κυβερνήσεις της ΝΔ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να “ανασκουμπώνει τα μανίκια του” και να συνεχίζει με το ζήλο του πρωτάρη το… έργο των προηγούμενων….
Δεν άφησε λίθον επί λίθου, ανά το πανελλήνιο!
Επέκτεινε, μιμούμενος την δράση του…Ιμπραήμ από την Πελοπόννησο, στην πρωτεύουσα και πέριξ αυτής και στην λοιπή Ελλάδα και ενώ είχε υπό έλεγχο την δύναμη του πυρός ξαφνικά το επιτελικό κράτος και η ” “καλολαδωμένη” κρατική μηχανή χτυπούσε ….μπιέλα!
Δεν άφησε δρυμό για δρυμό….κατέκαυσε τα πάντα υποσχόμενος ότι θα “διορθωθούν τα κακώς κείμενα”, μοιράζοντας ψυχία επιδοτήσεων ικανών μόνο να ωθήσουν την λωτοφάγα χείρα των δεινοπαθούντων, παρόντων και μελλόντων, να ψηφίσει ξανά τον θύτη τους!
Το χρήμα σταύρωσε τον Χριστό με τριάκοντα αργύρια …
Αλίμονο αν αποτύγχανε στο πλειοψηφικά ανθρώπινο συνονθύλευμα, πόνου, αγραμματοσύνης, προλήψεων και δεισιδαιμονιών που “άγεται και φέρεται” επιτυχώς από τους επιτήδειους διαφθορείς που νομίζει ότι έχουν τις ικανότητες και την θέληση να κυβερνήσουν χρηστά με σωφροσύνη , δικαιοσύνη, ήθος, αρχές και αξίες…
Αυτές οι επιτυχείς προσπάθειες με τα ” τριχίλιαρα ” σε κάθε διερχόμενο ή δηλούντα ότι κατάγεται εκ της Πελοποννήσου και μάλιστα εξ Ηλείας!
Επωφεληθέντες κάποιες χιλιάδες αθίγγανων άθελά τους αποκάλυψαν την στημένη “μηχανή “διότι κάποιοι δεν … πρόλαβαν” το ανέλπιστα δώρο!
Το γεγονός επιβεβαίωσε και με τη ,,,βούλα ο πρώην υπουργός και Δήμαρχος Σπάρτης, Δούκας (άνευ τίτλων) κομπορημονών για το “επίτευγμα” δημοσίως και προτείνοντας την μέθοδο ως αλάθητη για την νικηφόρα έκβαση των εκλογικών αναμετρήσεων “όπου δει”…
Ο Κώστας Καραμανλής επανεξελέγη πανηγυρικά για να μας χρεοκοπήσει σιωπηλά και να αποχωρήσει με πρόβλημα αφωνίας δεκαετούς διάρκειας μόνο…στις φωνητικές χορδές ενώ τα λοιπά όργανα της στοματικής κοιλότητας και κυρίως του πεπτικού συστήματος λειτουργούσαν με επιτυχώς και υπερωριακώς, αμειβόμενος πλουσιοπάροχα και χειροκροτούμενος θορυβωδώς από “πιστούς” οπαδούς που έχουν πλήρη αυτονομία λειτουργίας των άνω άκρων από τον εγκέφαλο!
Ενώ ο μεν Τσίπρας, έλαβε άμεσα τα επίχειρα των πράξεών του και κινδυνεύει βάσιμα να τερματίσει στο άνθος της ηλικίας του, τον πολιτικό του βίο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδοκιμάστηκε δις για ότι κατέκαυσε ολόκληρη την τετραετία και στο ενδιάμεσο των πρόσφατων επαναληπτικών εκλογών του Μαΐου -Ιουνίου με συντριπτική πλειοψηφία!
Φαίνεται ότι υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στην κρίση των πολιτών!
Ο μεν πρώτος ορθώς καταδικάστηκε ο δε δεύτερος για το ίδιο αδίκημα επιβραβεύτηκε και έλαβε την εντολή να μην αφήσει όρθιο ούτε …κολυμπηθρόξυλο!
Αφού ο πρώτος έριξε το βάρος του εγκλήματος στον “στρατηγό άνεμο”, όπως και παλιότερα ο κρυφός φίλος του Κώστας Καραμανλής βελτιώνοντας την παιδαριώδη δικαιολογία του αείμνηστου Ράλλη στις αρχές της δεκαετίας του ογδόντα, ότι ” φταίνε οι κουκουνάρες” , ο δεύτερος δεν επικαλέστηκε τίποτα αλλά έβαλε τα παπαγαλάκια του , στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να λένε ότι “τις φωτιές τις βάζουν οι πρόσφυγες”!
Φταίνε οι πρόσφυγες για όλα τα δεινά που μας βρίσκουν;
Φταίνε για τις 300 πυρκαγιές χθες και σήμερα ;
Η απάντηση, είναι ξεκάθαρα, ΟΧΙ!
Τους βάζει η Τουρκία ;
Είναι πράκτορες της ΜΙΤ, της τουρκικής μυστικής υπηρεσίας πληροφοριών;
Τότε πως εξηγείται ότι την ίδια στιγμή έκαιγε αντιδιαμετρικά στην Ανατολική Θράκη άλλη πυρκαγιά;
Οι ίδιοι ή δικοί μας “πράκτορες” έβαλαν φωτιά στο Τσανάκαλε;
Το ότι στο δάσος της Δαδιάς στον Έβρο, όπου ξεκίνησε πριν μια βδομάδα η μεγάλη πυρκαγιά βρέθηκαν δεκαεφτά απανθρακωμένοι παράτυποι μετανάστες είναι η βολική δικαιολογία να συνδεθούν με το έγκλημα!
Η ετυμηγορία του λαϊκού δικαστηρίου εξεδόθη πάραυτα και με ταυτόχρονη διαταγή!
“Ένοχοι!
Να συλληφθούν αμέσως”!
Από ποιόν;
Μπορούν να τους συλλαμβάνουν «πολίτες» και να τους κρατούν σαν άγρια ζώα μέσα σε κλουβιά;
Το ερώτημα δεν τίθεται σε καμμιά πραγματικά δημοκρατική χώρα.
Αποτελει ύβρη!
Όμως στη δική μας τα γεγονότα που έρχονται στο φως αποδεικνύουν οτι τα πάντα μπορούν να συμβούν…
Εξού και ο νταής που ” συνέλαβε ” δεκαπέντε ” κομμάτια”και τα έκλεισε στο ασφυκτικό θανατηφόρο κελί του τρέιλερ που το έσερνε θηριώδες πολυτελές αυτοκίνητο, θεωρήθηκε ήρωας αφού ξεπέρασε σε ικανότητα και αποτελεσματικότητα και κατ’ ουσία ευτέλισε τις επίσημες αρχές που διαθέτουν ανθρώπινο δυναμικό και μέσα!
Ο μάλλον κάποτε λαθρομετανάστης που έκανε αυτή την ανόσια πράξη και έδειξε τόση βαρβαρότητα, λησμόνησε την θέση που ίσως βρέθηκε ο ίδιος και έκανε ότι πιθανά του έκαναν…
Τίποτα δεν διδάχτηκε, δεν εξανθρωπίσθηκε και είναι επικίνδυνος …
Η προφυλάκισή του αποτελεί μια δίκαιη και οφειλόμενη πρώτη συνέπεια…
Η επίκληση της Τουρκίας είναι μια δικαιολογία δεκαετιών…
Μέτρα και αντίμετρα αν τούτο ίσχυε και ισχύει πότε θα λάβουμε;
Εμείς καιγόμαστε γιατί έχουμε έναν κακό γείτονα…
Η Ιταλία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Σουηδία κ.α γιατί καίγονται;
Ποιοι τους βάζουν φωτιές;
Είναι αποδεδειγμένο και παραδεκτό ότι η συντριπτική πλειοψηφία των εμπρησμών οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση και μάλιστα απο αμέλεια. Σε λίγες περιπτώσεις έχουμε ανθρώπινο δόλο ή φυσικά φαινόμενα ( κεραυνοί, εκκρήξεις ηφαιστείων).
Η κλιματική αλλαγή που είναι δυναμικά παρούσα επιτείνει και πολλαπλασιάζει τον αριθμό, την βιαιότητα, την συχνότητα και την έκταση των φαινομένων αυτών.
Το θέμα είναι πως αντιμετωπίζουμε τα αίτια που δημιουργούν το πρόβλημα…
Τι μέτρα λαμβάνουμε για την πρόληψη και την αποτροπή και τι σχέδιο δράσης υπάρχει για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό των επιπτώσεων όταν εκδηλωθεί ένα τέτοιο επικίνδυνο φαινόμενο;
Σε μια μεσογειακή χώρα με ξηρά, μακρά καλοκαίρια και βροχερή Άνοιξη πρέπει να υπάρχει ισχυρό νομικό πλαίσιο, στρατηγικός σχεδιασμός, συντονιστικό όργανο, πόροι και μέσα και διαχειριστικό σχέδιο πολλαπλών κατευθύνσεων με λαική συμμετοχή.
Δεν γίνεται να έχουμε δάση χωρίς αντιπυρικές ζώνες, ανοχύρωτες πόλειςκαι ευάλωτους οικισμούς…
Το σχέδιο ” εκκένωσης” με μήνυμα του 112 δεν είναι καν σχέδιο σωτηρίας…
Είναι η αντανάκλαση απουσίας σοβαρών πολιτικών…
Είναι η απελπισμένη προσπάθεια που κάνει κάθε ον του ζωικού βασιλείου στη φύση για να επιζήσει …
Σε μια οργανωμένη κοινωνία δεν επιτρέπεται αυτό να είναι γενικός κανόνας!
Το “όπου φύγει, φύγει….”, δεν τιμά κανέναν!
Δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε 200 χρόνια μετά την παλιγγενεσία μας χωρίς χωροταξικό σχεδιασμό και καθορισμένες χρήσεις γής ή δίχως ένα σύγχρονο φορέα διαχείρισης των υπέργειων και υπόγειων υδάτων.
Την ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχουν οι κυβερνήτες μας!
Αν συνεχίσουμενα αποδεχόμαστε με ευκολία τις αδικαιολόγητες αστειότητες και να τους επιβραβεύουμε με την ψήφο μας, παιανίζοντες, θα βλέπουμε τις οικίες μας πυρπολημένες!
Η απόγνωση και η οργή είναι κακός σύμβουλος και συνήθως επι των απεγνωσμένων κεφαλών των οργισμένων, συσσωρεύονται πολλά δεινά σε έναν ατέρμονα φαύλο κύκλο .
Η διέξοδος από τα αδιέξοδα δεν επέρχεται ούτε με ανέξοδες πολιτικές ούτε με παχειά λόγια!
Επιτυγχάνεται με οργάνωση, σχέδιο, θέληση και ευρεία κοινωνική συμπόρευση.
Μόνο οι προοδευτικές λαικές δυνάμεις ενωμένες από εμπνευσμένες ηγεσίες μπορούν μα φέρουν μια αλλαγή φοράς και να αποκολλήσουν την πατρίδα μας από το τέλμα, την σήψη και την διαφθορά όπου βυθίζεται συνεχώς, ανήμπορη και παραμελλημένη…
Δεν μας φταίει κανείς για την κατάντια μας!
Πολύ δε περισσότερο οι πρόσφυγες!
Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το παιδί καλής οικογενείας, με σπουδές στη Βοστώνη, τα έχει κάνει… θάλασσα!
Δεν κάνει για πρωθυπουργός….
Δεν έχει εκείνα τα στοιχεία της ηγεσίας που χρειάζεται η χώρα…
Ούτε εμπνέει εμπιστοσύνη,ούτε συνεγείρει πολύ δε περισσότερο στερείται οράματος και φιλοπατρίας…

Δημήτρης Ψευτογκάς