Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Αποχαιρετώντας ένα φιλο…

(γράφει ο Δημήτρης Ψευτογκάς)

Παρά την απέραντη θλίψη και την βαθειά οδύνη που με διακατέχει πληροφορούμενος την απρόσμενη απώλεια ενός φίλου, συναδέλφου Ιατρού στις μακρινές Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έχω διπλό χρέος και καθήκον. ως Γρεβενιωτης και ως Πρόεδρος του Ιατρικού μας Συλλόγου να απευθύνω έναν τελευταίο αποχαιρετισμό, ελπίζοντας ότι το άρωμα των λόγων της πατρίδας θα φθάσει παρήγορο στις πονεμένες καρδιές των συγγενών και φίλων που τον συνοδεύουν στο τελευταίο μεγάλο ταξίδι.αλλά και σε όσους θρηνούν εδώ συγγενείς,φίλους και ασθενείς που βοήθησε …
Σήμερα η γη της Νέας Αγγλίας υποδεχεται ανάλαφρα ένα παιδί μεταναστών. τον Γεώργιο Μελτσάκο που τίμησε τα χώματα όπου πρωταντίκρυσε το φως του ήλιου αλλά και την πατρώα γη των γονέων του Παναγιώτη και Χρυσούλας, από τα ορεινά Γρεβενά, τον Άγιο Κοσμά , χωριό όπου πέρασε, διακόνησε, θαυματούργησε και έδωσε το όνομά του ο Άγιος Κοσμάς , ο Αιτωλός.
Ο Ιατρός Γιώργος Π.Μελτσάκος, γεννήθηκε πριν 66 έτη, στις 18 Αυγούστου το 1957 στο Andover της Μασαχουσέτης και έφυγε ειρηνικά από αυτόν τον κόσμο την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, στο Γενικό Νοσοκομείο Lawrence, περιτριγυρισμένος από την αγαπημένη του οικογένεια.
Αγαπημένος φίλος και συνάδελφος, ξεκίνησε το εκπαιδευτικό του ταξίδι αποφοιτώντας από το Haverhill High School το 1974. Αργότερα φοίτησε στο Merrimack College και κατόπιν εισήλθε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από την οποία έλαβε επαξίως το πτυχίο της Ιατρικής το 1982.
Η ιατρική του καριέρα ξεκίνησε ως Βοηθός χειρουργού και κλινικός ερευνητής στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου της Βοστώνης στο Μπρούκλιν της Μασαχουσέτης και συνέχισε κατά τη διάρκεια της ιατρικής εξειδίκευσής του στο Νοσοκομείο Shadyside στο Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια, πριν ιδρύσει το ιατρείο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας και Εσωτερικής Ιατρικής στο Λόουελ της Μασαχουσέτης το 1990.
Ενώ εργαζόταν στο ιδιωτικό του ιατρείο, ταυτόχρονα υπηρέτησε για πολλά χρόνια ως Ιατρικός Διευθυντής του Γηροκομείου Blaire House στο Tewksbury της Μασαχουσέτης
Ήταν στενά συνδεδεμένος και υπηρέτησε ως Προϊστάμενος Ιατρικής Υπηρεσίας στο Saints Memorial Medical Center στο Lowell της Μασαχουσέτης, όπου υπηρέτησε επίσης και ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και Αντιπρόεδρος Ιατρικών Υποθέσεων. Τα τελευταία χρόνια, υπηρέτησε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Lowell General Hospital .
Επίσης ήταν Corporatorτ ου Lowell General Hospital το 2015.
Σε όλη τη λαμπρή καριέρα του, ήταν εξέχον μέλος πολλών αξιόλογων ιατρικών ενώσεων, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης και της Ιατρικής Εταιρείας της Μασαχουσέτης, της Αμερικανικής Ένωση Διαβήτη,, ιατρικός σύμβουλος της Ελληνοαμερικανικής Ακαδημίας, μέλος του AHEPA Hellas Chapter 102 στο Lowell τηςΜασαχουσέτης και αφοσιωμένος συνεργάτης σε πολλές ιατρικές επιτροπές, συμμετείχε δε ενεργά στο μεγαλόπνοο πρόγραμμα της αντικαπνιστικής εκστρατείας στην Ελλάδα, με την συμβολή του μεγάλου ομογενούς ευεργέτη Γεωργίου Μπεχράκη σε συνεργασία με τις ελληνικές κυβερνησεις .
Ο Ιατρός Γ. Μελτσάκος αφήνει πίσω του μια κληρονομιά αγάπης για τους ανθρώπους της ομογένειας και της κοινότητας που διακονούσε εξασκώντας και τιμώντας το ιατρικό του λειτούργημα. Πάντοτε χαμογελαστός, συμπονετικός και δοτικός, άφηνε στην άκρη προσωπικά σχέδια, δραστηριότητες, διακοπές,,κούραση ….
Προσέτρεχε με προθυμία κάθε στιγμή που κάποιος ασθενής, φίλος ή μέλος της οικογένειας είχε ανάγκη και προσέφερε απλόχερα ,άρτια και με πλήρη επιστημονική επάρκεια τις υπηρεσίες του.Σημαντικες υπηρεσίες προσέφερε σε άπορους και αδύναμους ,ιδιαίτερα της ελληνικής ομογένειας και μέσω της εκκλησίας..
Άλλωστε στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Αγίας Τριάδας,του Λοουελ υπηρέτησε επί σειρά ετών στο Ενοριακό της Συμβούλιο.άνεισε επίσης Αγαπητέ φίλε και συνάδελφε Γιώργο ,
Αναπολώ με συγκίνηση τις στιγμές που περάσαμε μαζί και με τις οικογένειές μας στις επισκέψεις μας στην Αμερική και στις δικές σας στην Ελλάδα… Περιμέναμε φέτος να ανταμώσουμε ξανά ….αλλά δεν ήταν γραφτό!
Πέρα από τα επαγγελματικά του επιτεύγματα, ο Γιώργος ήταν ένας άνθρωπος του κεφιού ,της χαράς ,της παρέας…
Αγαπούσε τον τόπο των γονιών του, τη Γρεβενιώτικη κουζίνα, τη μουσική, τα τραγούδια, το χορό, να περνά χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους του, Έζησε πάντα και πιο πολύ κι από τους γηγενείς σαν Έλληνας! Η ψυχή του λαχταρούσε Ελλάδα και αυτό φρόντισε μαζί με την αγαπημένη και αφοσιωμένη σύζυγό του Ρίτσα να μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά τους Παναγιώτη και Βαγγέλη και τα κατάφεραν θαυμάσια.
Αγαπημένε μας φίλε και συνάδελφε Γιώργο
Θα σε θυμόμαστε πάντα για την ευγένεια, το χαμόγελο και την ανθρωπιά σου…Θα σε θυμόμαστε γιατί τίμησες τις Αρχές του Ιπποκράτη, τίμησες την πατρίδα μας και άφησες πίσω σου λαμπρές παρακαταθήκες….
Με πόνο ψυχής και βαθειά οδύνη σε αποχαιρετούμε.εκφραζοντας εκ βάθους καρδίας τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους αγαπημένους σου, την μητέρα σου Χρυσούλα , την συζυγό σου Ρίτσα, τους γιους σου, Παναγιώτη και Ευάγγελο, τον αδερφό σου, Παύλο και τη σύζυγό του, Κάθλιν και τα παιδιά τους καθώς και σε όλους τους συγγενείς και φίλους στην Αμερική και στην Ελλάδα.
Αναπαύσου εν ειρήνη!
Καλό ταξίδι στην αιωνιότητα, Γιώργο!

Δημήτρης Ψευτογκάς
Χειρουργός Ορθοπεδικός
Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Γρεβενών