Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας

Του Απόστολου Τσένη

Με την παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Αναπτυξιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη.

Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιούνται, έχουν δρομολογηθεί ή σχεδιάζονται από την Κυβέρνηση περισσότερα από 380 έργα, προϋπολογισμού τεσσάρων (4) δισ. ευρώ. 

Το Πρόγραμμα χωρίζεται σε τέσσερις (4) βασικούς άξονες που αφορούν:

α)      Σύγχρονα δίκτυα και υποδομές,

β)      Αγροτική παραγωγή και πράσινη μετάβαση,

γ)      Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση – Επένδυση και

δ)      Αξία στην περιοχή δίπλα σε κάθε πολίτη και ποιότητα ζωής.

Σε ό,τι αφορά το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Δυτική Μακεδονία, ο Πρωθυπουργός, ανάμεσα στα άλλα επισήμανε:

  • Το σχέδιο είναι κοστολογημένο, γνωρίζουμε ποιοι είναι οι φορείς υλοποίησης, είναι προϊόν εκτεταμένης διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία, την Αυτοδιοίκηση και είναι συνεκτικό.
  • Έδωσα μεγάλο αγώνα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στις διαπραγματεύσεις οι οποίες έγιναν για να μπορέσουμε να προτάξουμε τη Δυτική Μακεδονία ως ευρωπαϊκό παράδειγμα δίκαιης μετάβασης μακριά από το λιγνίτη και προς ένα πιο αισιόδοξο, πιο ελπιδοφόρο μέλλον, με αυξημένα εισοδήματα, περισσότερες και καλύτερες δουλειές, καλύτερη ποιότητα ζωής, καλύτερη ποιότητα εκπαίδευσης, καλύτερο περιβάλλον. Μια Περιφέρεια η οποία θα είναι χώρος καινοτόμου ανάπτυξης, με πράσινες επενδύσεις που θα συνδέονται με το μέλλον πια της παραγωγικής ενέργειας. Θέλουμε τη Δυτική Μακεδονία να είναι πραγματικά ένας πρωταγωνιστής. Έχουμε εξασφαλίσει τα περισσότερα δυνατά κίνητρα. Καμία Περιφέρεια της Ελλάδος δεν είναι τόσο ελκυστική για επενδύσεις, όσο η Δυτική Μακεδονία.
  • Σε ό,τι αφορά το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρόκειται για ένα από τα πιο δυναμικά Πανεπιστήμια της χώρας όχι μόνο σε επίπεδο κτιριακών υποδομών, αλλά και σε επίπεδο ουσιαστικού διδακτικού και ερευνητικού έργου. Η νέα Πανεπιστημιούπολη -τόνισε- είναι ένα campus ευρωπαϊκών προδιαγραφών που φιλοξενεί προς το παρόν τρεις (3) πολυτεχνικές σχολές, έρχεται να καλύψει τις αυξανόμενες εκπαιδευτικές και αναπτυξιακές ανάγκες που προέκυψαν από την αναδιοργάνωση του ιδρύματος το 2019 και την ανάγκη να συνδράμει αναπτυξιακά στον εθνικό στόχο της δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης, για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 * Ο Απόστολος Τσένης είναι Διοικητής του Ειδικού Νοσοκομείου «Οφθαλμιατρείο Αθηνών», Αξιωματικός Ιπτάμενος (ε.α.) της Πολεμικής Αεροπορίας και ανήκει στον Τομέα Πολιτικής Υποστήριξης (Μητρώο Πολιτικών Στελεχών), της Νέας Δημοκρατίας.

Δείτε ακόμα