Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Εχθροί της Εκκλησίας: …………… Α΄ Η Εποχή του Υδροχόου

Ο άνθρωπος σήμερα βρίσκεται σε αναζήτηση νοήματος ζωής.

Τον απασχολούν περισσότερο από οποτεδήποτε άλλοτε τα αιώνια μεγάλα

υπαρξιακά ερωτήματα:ποιος είμαι, από πού έρχομαι, πού πηγαίνω, ποιο είναι το νόημα της ζωής;

  Σ΄αυτά τα ρωτήματα αν δεν δοθούν οι σωστές απαντήσεις, κινδυνεύει ο άνθρωπος να κατευθύνει την αναζήτησή του σε λάθος δρόμο, αποδεχόμενος τις παραπλανητικές προσφορές των αιρέσεων και της παραθρησκείας.

  Κι όταν μεν ψάχνουν οι άνθρωποι της Δύσεως το φως και την αλήθεια στους γκουρού των Ινδιών, έχουν ελαφρυντικά, αλλά και οι ορθόδοξοι Έλληνες να αναζητούν στα βαλτόνερα της δαιμονικής πνευματικότητας των ανατολικών θρησκειών νερό, για να ξεδιψάσουν, είναι κρίμα, γιατί το νερό το γάργαρο το έχουμε δίπλα μας.

  Είναι η Ορθοδοξία μας.

  Μόνο που αυτοί οι άνθρωποι δεν τη γνώρισαν ή την παρανόησαν ή δεν θέλουν να τη γνωρίσουν.

 

    Η πατρίδα μας, η ορθόδοξη Ελλάδα, τα τελευταία χρόνια έχει καταστεί χώρος, όπου δρουν ανεξέλεγκτα νέες αιρέσεις ή σέκτες ή νέα θρησκευτικά κινήματα, επειδή στρατολογούν τους οπαδούς — θύματα κυρίως μεταξύ των νέων και η Ορθοδοξία μας βάλλεται πανταχόθεν και πολύ ύπουλα.

Και όλα αυτά άρχισαν να εμφανίζονται από τη δεκαετία του εβδομήντα.

  Μέχρι τότε είχαμε μόνο τους γνωστούς χιλιαστές ή, όπως παραπλανητικά αυτοτιτλοφορούνται ”Χριστιανοί Μάρτυρες του Ιεχωβά” (στους οποίους θα αφιερώσουμε σειρά, ενδεχομένως, άρθρων) και ορισμένες προτεσταντικές ομάδες.

  Από πανορθόδοξες Συνδιασκέψεις του 1995 και του 1996 καταρτίσθηκε κατάλογος 430 περίπου οργανώσεων στη χώρα μας, που είναι ασυμβίβαστες με τη διδασκαλία της Εκκλησίας μας.

 

    Κατ΄αρχήν Α ί ρ ε σ η είναι η εκτροπή από την αληθινή πίστη.

  Είναι η ναρκοθέτηση του δρόμου προς τη σωτηρία.

  Αιτία τους η υπερηφάνεια αυτού που πλανήθηκε και τα ”ποιμαντικά κενά” της δικής μας Εκκλησίας.

  Όταν ο άνθρωπος δε βρει μέσα στην Εκκλησία, μέσα στην ενορία, την αίσθηση της εν Χριστώ κοινωνίας των αδελφών, τότε θα ψάξει αλλού για νόημα ζωής, για ζεστασιά και αποδοχή. 

  Επίσης άλλη αιτία είναι τα κολοσχεδιασμένα σχέδια εξαπλώσεως αυτών των οργανώσεων, που ξεκινούν από ξένα κέντρα αποφάσεων και υποστηρίζονται από άφθονο χρήμα.

  Τα κέντρα είναι στο εξωτερικό και ο σκοπός της δράσεώς τους τελικά είναι το χτύπημα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού.

  Παρουσιάζονται δε με το προσωπείο φιλοσοφικών και εν γένει κοινοφελών σωματείων, ακόμη και σωματείων με ορθόδοξο προσωπείο, όπως ”Άγιος Πατάπιος”, ”Άγιος Νεκτάριος” κ.ά.

 

    Έχουμε επομένως μπροστά μας ένα τεράστιο πρόβλημα της δεκαετίας που διανύουμε και το πρόβλημα αυτό ονομάζεται ”Νέα Εποχή του Υδροχόου”.

  

    Τα σχετικά μηνύματα από τα Μ.Μ.Ε είναι:

  Έρχεται μία Νέα Εποχή. Το καλό και το κακό, ο Θεός και ο Εωσφόρος είναι αλληλοσυμπληρούμενες δυνάμεις.

  Όλοι είμαστε φορείς ενέργειας, έχουμε ενορατικές (ενοράσεις δηλ.), διαισθητικές, μαγικές και υπεράνθρωπες δυνάμεις του νου με θεραπευτικές ικανότητες.

  Η μετενσάρκωση είναι η σύγχρονη ελπίδα, αποτελεί κρυφό δόγμα του χριστιανισμού.

  Οι μάγοι είναι παρεξηγημένα άτομα. Πρόκειται για ανθρώπους που γνωρίζουν τα μυστικά της φύσης.

  Τα άστρα σας αποκαλύπτουν τις κρυφές σας επιθυμίες και καθορίζουν την τύχη σας.

  Ο Χριστός δεν ήταν Θεάνθρωπος, αλλά ένας από τους μεγάλους μύστες.

  Ο δάσκαλος της Εποχής των Ιχθύων, η οποία τώρα τελειώνει.

  Ή ο Χριστός ήταν εξωγήινος και ήρθε να κηρύξει την επανάσταση των καθαρών ανθρώπων, η οποία δεν πραγματοποιήθηκε, αλλά αναμένεται.

  Δεν υπάρχει μία και μόνη αλήθεια και καμιά θρησκεία δεν κατέχει ολόκληρη την αλήθεια, αλλά τμήματα ή ψήγματά της.

 

    Ο σύγχρονος όρος ”Νέα Εποχή” είναι παρμένος από την αστρολογία.

  Οι αστρολόγοι ισχυρίζονται ότι κάθε 2100 περίπου χρόνια μπαίνουμε σε μια νέα Εποχή.

  Οι οπαδοί της ”Νέας Εποχής” ισχυρίζονται ότι κατά την εποχή της προόδου της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας ο ήλιος μπήκε στο ζώδιο των Ιχθύων και άρχισε η ”Εποχή των Ιχθύων”.

  Η εποχή που έζησε ο Χριστός και κυριάρχησε ο χριστιανισμός.

 

    Η εποχή αυτή λογίζεται από αυτούς ως εποχή περιορισμού και στενότητας.

  Σ΄αυτήν, λένε, κυριαρχούσαν οι εντολές, ο έλεγχος των ιερέων, η δίωξη των ελεύθερα σκεπτόμενων ανθρώπων, οι πόλεμοι, η αποικιοκρατία, η καταστροφή της φύσης.

  Η εποχή λοιπόν αυτή τελειώνει κι αρχίζει μία νέα εποχή, η Εποχή του Υδροχόου.

 

    Η ”Νέα Εποχή” χρησιμοποιεί και σύμβολα.

  Αυτά είναι: Το ουράνιο τόξο (το βρίσκει κανείς παντού, σε δώρα, σε παιχνίδια, σε ρούχα) και συμβολίζει τη γέφυρα μεταξύ του ανθρώπου και του “Μεγάλου Παγκόσμιου Νου”.

  Ο αριθμός 666. Είναι ο αριθμός του ονόματος του Αντιχρίστου, που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη και που η πνευματική μητέρα της Νέας Εποχής Αλίκη Μπέίλη γράφει ότι ο αριθμός αυτός έχει ”ιερές ποιότητες”.

  Το σύμβολο του Ταοϊσμού, Η γνωστή από τη μαύρη μαγεία πεντάλφα, Ο αγκυλωτός σταυρός, Η αστραπή, Το έμβλημα της ειρήνης, Ο αιγυπτιακός σταυρός (κι αυτός και της μαγείας), 

 

    `Ανατολικές θρησκείες και Σουφισμός, Θεοσοφία, Μασονία, Νεοειδωλολατρία, Σατανισμός, Μαγεία, Αστρολογία, Πνευματισμός, Παραψυχολογία, Ουφολογία, Υπνωτισμός, και αναδρομές σε δήθεν προηγούμενες ζωές, Αποκρυφισμός, Εναλλακτικές θεραπείες, πίστη στη μετενσάρκωση, είναι οι κυριότερες θεματικές ψηφίδες του μωσαϊκού της ”Νέας Εποχής”. 

 

    Στόχοι  και σχέδιο της ”Νέας Εποχής” είναι μία Παγκόσμια Κυριαρχία, που θα εκφράζεται μέσα από μία Παγκόσμια Κυβέρνηση, μία Νέα Τάξη Πραγμάτων και μία Παγκόσμια Θρησκεία.

 

    Το κύριο γεγονός του σχεδίου είναι η έλευση του ”Υδροχοϊκού Χριστού” της ”Νέας Εποχής” και η εγκαθίδρυση της βασιλείας του.

  

    Το σχέδιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και τους εξής μερικότερους στόχους:

  1. Παγκόσμιο σύστημα πιστωτικής κάρτας

  2. Μία παγκόσμια Αρχή Τροφίμων

  3.Ένα παγκόσμιο οικονομικό σύστημα

  4. Το βίαιο περιορισμό των γεννήσεων (εκτρώσεις)

  5. Το γενετικό έλεγχο (επέμβαση στα γονίδια για ανθρώπους κατά παραγγελία)

  6, Την μύηση των μαζών στο λεγόμενο ”πλανητικό σύστημα”, που ονομάζεται επίσης ”εωσφορική μύηση”, δηλαδή μία πράξη αφιερώσεως στο σατανά.

  7, Την κυριαρχία μιας νέας ”φυλής υπερανθρώπων”

  8 Τη λεγομένη  ”Πράξη καθάρσεως”

    Με τον όρο αυτό οι εκπρόσωποι της ”Νέας Εποχής” εννοούν την εξόντωση όλων εκείνων που διαφωνούν με τους σκοπούς της ”Νέας Εποχής”.

  Όλοι αυτοί που αντιδρούν και κυρίως οι χριστιανοί, θα πρέπει να εξαφανιστούν από τη γη σε μία ”παγκόσμια διαδικασία εξαγνισμού”.

  Αυτό είναι το πιο σκοτεινό μυστικό της ”Νέας Εποχής”.

 

    Το ”υδροχοϊκό ευαγγέλιο”, το ευαγγέλιο της ”Νέας Εποχής’,’ είναι η πίστη ότι ο ίδιος ο άνθρωπος είναι από τη φύση του θεός, ότι δεν έχει ανάγκη από το Θεό, για να τον σώσει, και ότι μόνος του με τις απόκρυφες δυνάμεις που έχει μέσα του, μπορεί να αυτοεξελιχθεί και να ανακαλύψει ότι είναι θεός.

  Είναι αυτό ένα κήρυγμα αυτοσωτηρίας και αυτοθεώσεως.

                                                                                  ———————————————————————-

  Απ΄όσα προαναφέρθηκαν — κι είναι ελάχιστα — πιστεύω ότι αβίαστα κανείς συμπεραίνει πως οι σύγχρονες αιρέσεις, μαζί και με τις παλιές, αντιπροσωπεύουν μια πραγματική απειλή.

  Μακάρι να είναι ψέμα αυτό που ειπώθηκε, ότι δηλαδή  ο χριστιανισμός μ΄αυτά όλα βρίσκεται εν διωγμώ.

  Κι εδώ θυμάμαι τα προειδοποιητικά λόγια του προφήτη απ΄ό,τι φαίνεται γέροντα μακαριστού π.Αυγουστίνου Καντιώτη: ”παιδιά, έρχονται καιροί της Αποκαλύψεως. Ετοιμάζεσθε για πάσης φύσεως μαρτύριο. Ετοιμάζεσθε… ετοιμάζεσθε…  Η Ελλάς όμως είναι αυτή που θα σώσει τον κόσμο…”.

  

    Κι εμείς όλοι που θα προβληματιστούμε απ΄όλα αυτά ας ευχηθούμε να μείνουμε στη στρατιά εκείνων που δεν αρνήθηκαν και δεν αρνούνται στη σύγχρονη εποχή να ομολογούν πίστη στον Πατέρα, τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα, τον Τριαδικό Θεό, κι ότι η τελική νίκη ανήκει στο Εσφαγμένο Αρνίο, που είναι ο Εσταυρωμένος Κύριος, και στην Εκκλησία Του, όπως προφητεύεται στο βιβλίο της Αποκαλύψεως: ”ούτοι μετά του αρνίου πολεμήσουσιν και το αρνίον νικήσει αυτούς, ότι κύριος κυρίων εστιν και βασιλεύς βασιλέων, και οι μετ΄αυτού κλητοί και εκλεκτοί και πιστοί” (Αποκ.ιζ 14).

 

  Γι΄αυτό ας συσπειρωθούμε όλοι οι χριστιανοί μέσα στην Εκκλησία γύρω από τους επισκόπους μας και τον πνευματικό του ο καθένας.

  Κι εμείς γύρω απ΄το δικό μας ποιμενάρχη.

  Η Εκκλησία είναι η κιβωτός της Αλήθειας και ο επίσκοπος μαζί της, ως εκπρόσωπος του Χριστού στη γη, είναι η εγγύηση της σωτηρίας μας. 

          Κι ο Θεός  δε μας αφήσει να δοκιμαστούμε πάνω απ΄όσο μπορούμε ο καθένας. 

   Αμήν

                                                

               ΥΡ Οι πληροφορίες, επιλεγμένες, αλλά και αυτολεξεί, είναι παρμένες από το βιβλίο ”Σύγχρονες Αιρέσεις” του Δρ.Θεολογίας — Πτ.Φιλοσοφίας, μοναχού Αρσένιου Βλιαγκόφτη.

                                                                                                   

 

Ζιώγα Κατερίνα

Εκπαιδευτικός