Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ΤΟΥ

Η πολιτική είναι πρόλογος και όχι παρακμιακός επίλογος.

Αυτή είναι η σοβαρή προσέγγιση – θέση που έπρεπε να είχε το πολιτικό …

προσωπικό του τόπου μας. Δυστυχώς δεν την έχει και δεν θα την αποκτήσει ποτέ. Άντ’ αυτού, γινόμαστε καθημερινοί μάρτυρες μιας ασχήμιας με πρωταγωνιστές, μαριονέτες και τραγικές φιγούρες που υποτίθεται ότι μέλημα τους είναι το καλό του τόπου!!!

Αναφέρομαι βέβαια στην εικόνα που παρουσιάζει ακόμη από τον Σεπτέμβρη του 2014, το Περιφερειακό συμβούλιο της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο επικεφαλής και τα μέλη του συνδυασμού της συμπολίτευσης. Αυτοί που θέλουν να λένε ότι εκπροσωπούν την ανατροπή και την δημιουργία, είναι οι καλύτεροι εκφραστές της στασιμότητας, της υπανάπτυξης και μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή. Κοινώς είναι ανύπαρκτοι και επικίνδυνοι πολιτικά.

Απουσιάζει ο λόγος, ο πολιτικός λόγος, το σχέδιο, το όραμα, η παιδεία, η Ελληνική πολιτική παιδεία. Απουσιάζει η Δημοκρατία, σε μία παρέα που στο σύνολο της αυτό που την χαρακτηρίζει είναι ότι όλοι τους ήταν και είναι σφόδρα μνημονιακοί και Οπουρτινιστές. Αντιθέτως αυτό που είναι πολύ ορατό και σε δημόσια «έκθεση» είναι η πλήρης υποβάθμιση του κατ’ επίφαση οργάνου δημοκρατικού προγραμματισμού (Π.Σ.), που το απαξιώνουν διαχρονικά όλοι αυτοί που το «υπηρετούν».

Στο θέατρο σκιών* οι πρωταγωνιστές ήταν και είναι οι μαριονέτες, οι δερμάτινες φιγούρες (η τέχνη στο μεγαλείο της). Μια παρόμοια κατάσταση ζούμε εδώ και καιρό στο νυν περιφερειακό συμβούλιο. Κολοτούμπες(μας προέκυψαν και αυτές), τσαμπουκάδες, λεκτικούς διαξιφισμούς, ύβρεις, απειλές, διακοπές συνεδριάσεων κ.α.. Κοινώς ζούμε την παρακμή που εκφράζει στο σύνολο του αυτό το πολύ αμόρφωτο και επικίνδυνο πολιτικό σώμα. Έως πότε όμως θα τους ανεχόμαστε όλους αυτούς;

Στον τόπο μας που η ανεργία έχει την πρωτιά Πανελλαδικά, η στασιμότητα κοντεύει να γίνει η ταυτότητα μας και η υγεία είναι ένας από του μεγάλους ασθενής, η συγκεκριμένη παρέα, αυτές οι μαριονέτες, οι φιγούρες, οι απολίτικες φιγούρες δεν έχουν καμία θέση στους θεσμούς.

 

ΕΝ ΑΡΧΗ ΗΝ Ο ΛΟΓΟΣ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ

 

 

 

Κοζάνη 01 Οκτωβρίου 2015

 

 

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

ΠΟΛΙΤΗΣ

 

 

* Θέατρο Σκιών. Σπαθάρειο Μουσείο.