Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ

 

Με αφορμή τη διαδικασία επιλογής προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, πιστεύω ότι είναι πλέον η κατάλληλη στιγμή η παράταξη ν΄ αλλάξει.

 

Είναι επιτακτική ανάγκη για τη χώρα, για την κοινωνική συνοχή, για την πραγματική οικονομία, για την πολιτική συνέχεια, το κόμμα που εκπροσωπεί τη φιλελεύθερη παράταξη να γίνει συνομιλητής του συνόλου της κοινωνίας και κυρίως  των νέων και όσων έχουν θιγεί περισσότερο από την κρίση αυτή των τελευταίων ετών.

Για να γίνει αυτό δεν αρκεί μόνο η εκλογή νέου προέδρου, θα πρέπει επίσης να επανεξετασθούν προγράμματα, πολιτικές και κυρίως πρόσωπα. Αν δε γίνουν αλλαγές σε πρόσωπα δε θα μπορέσει ν΄ αλλάξει τον τρόπο που βλέπει την πολιτική, τα προβλήματα, τους πολίτες , την κοινωνία.

Πρέπει να προχωρήσουμε με θάρρος, έξω από τα γνωστά κυκλώματα, τις ιεραρχίες που ελέγχουν το κόμμα και μόνο οι αρεστοί και οι γνωστοί μπορούν να προχωρούν.

Θα πρέπει επιτέλους η Ν.Δ να γίνει πιο ελκυστική στον κόσμο. Να  δημιουργήσει νέο αφήγημα για τον κόσμο που την εγκατέλειψε, να ξαναχτίσει τις βάσεις στις αρχές της ελεύθερης αγοράς, των ίσων ευκαιριών, της αξιοκρατίας. Η Ν.Δ θα πρέπει να ξαναμιλήσει με τον κόσμο που έχασε τη δουλειά του, ν΄ απαντήσει σε συγκεκριμένα ζητήματα:

Πως θα βρουν δουλειά οι άνεργοι

Πως θα έλθει η ανάπτυξη

Γιατί δεν υπάρχουν δεξιά ή αριστερά προβλήματα, τα προβλήματα είναι ίδια για όλους.

Δεν μπορεί να επιτρέπουμε να προχωρούμε με ανορθόδοξο και βίαιο τρόπο σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, σε απολύσεις διχάζοντας τον λαό και όταν μάλιστα εκ των πραγμάτων αποδείχτηκε ότι κακώς έγιναν, αφού επαναπροσλήφθηκαν.

Ελπίζω ο νέος πρόεδρος της παράταξης να προχωρήσει με θάρρος στις αλλαγές που είναι αναγκαίες, με καινούρια πρόσωπα που θα φέρουν νέες ιδέες, νέο τρόπο σκέψης και λειτουργίας του κόμματος, ώστε όχι μόνο να ξανακερδίσει  τον κόσμο της Ν.Δ αλλά και τον λαό.

Και αυτό για το καλό όχι μόνο του κόμματος αλλά για το καλό του συνόλου των Ελλήνων πρέπει να γίνει σύντομα και αποτελεσματικά, διότι σύντομα η Ν.Δ θα κληθεί ν΄ αποδείξει ότι είναι ο ισχυρότερος πυλώνας σταθερότητας της χώρας.

 

ΓΚΑΤΖΑΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΔΑΚΕ Α.Π.Υ.Σ.Δ.Ε ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

(ΑΝΩΤΕΡΑ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ Δ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ)