Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς (του Θεόφιλου Παπαδόπουλου)

Από την σκύλα στην Χάρυβδη… 

Από την ανωριμότητα στην ασάφεια και στην παρακμή… 

Και στο τέλος στην υποταγή ή η δουλειά μας να γίνεται και άσε τους άλλους*… 

 

Το 2014 ήταν η χρονιά των μεγάλων «ανατροπών». Έτσι τουλάχιστον έδειξε το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Οι πολίτες περίμεναν η νέα «Άνοιξη» να είχε, ότι δεν είχαν τα προηγούμενα άγονα και πολύ φτωχά χρόνια για τον τόπο.

Η ασχήμια είπαν επιτέλους θα δώσει την θέση της στην καλαισθησία, η υπανάπτυξη στην ανάπτυξη, τα προβλήματα θα λύνονταν και θα ατενίζαμε το παρών και το μέλλον με μία άλλη ματιά. Αυτήν της ελπίδας και της αισιοδοξίας.

Όμως διαψευσθήκαμε οικτρά και μάλιστα πολύ γρήγορα. Το νέο αυτοδιοικητικό προσωπικό – που σε μεγάλο βαθμό ήταν το παλιό αλλά με άλλη αμφίεση – έδειξε και μάλιστα με πολύ κυνικό και προκλητικό τρόπο, το άσχημο προσωπείο του.

Το παρκάρισμα στις καρέκλες της εξουσίας ήταν στις άμεσες προτεραιότητες του και αυτό έκανε. Παρκάρισε στην ασχήμια της διαχειριστικής αντίληψης που πηγάζει μέσα από την εξουσία.

Άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς. Αυτό λέει ο σοφός μας ο λαός και αυτό και έγινε.

Το τεράστιο προγραμματικό κενό του συνόλου των θεσμών δεν έχει προηγούμενο. Επιπολαιότητες, ελαφρότητα, έλλειμμα παιδείας, αμόρφωτο πολιτικό προσωπικό, τεχνοκράτες που δεν ξέρουν τι τους γίνεται, μυημένοι και εγκλωβισμένοι στις καλές αμοιβές τους αλλά με μηδενική έως αρνητική προσφορά. Συνθέτουν ένα σκηνικό που θα το ζήλευε και η κεντρική μας πολιτική σκηνή. «Ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο, είναι η περίπτωση μας».

Δυτική Μακεδονία η Περιφέρεια της στασιμότητας και της ανεργίας. Η τελευταία των τελευταίων**.

Δεν θα αναλύσω όμως το όλον της σημερινής εικόνας γιατί θα αδικούσα τα κρίσιμα ζητήματα – προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης.

Θα σταθώ σε δύο. Στον τομέα Υγεία και τον Τουρισμό.

Το θέμα της υγείας είναι πρώτης προτεραιότητας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Την προεκλογική περίοδο (2014) ακούγαμε από τον σημερινό αντιπεριφερειάρχη, υπεύθυνο σε θέματα υγείας κ. Γιαννακίδη για τον περίφημο υγειονομικό χάρτη της περιφέρειας που θα απαντούσε και θα έλυνε τα μεγάλα προβλήματα του χώρου. Λόγια. Τίποτα άλλο.

Δεν γνώριζα όμως ότι οι παθογένειες που προσδιόριζαν το σύστημα διαχρονικά αλλά και σήμερα τις αποδέχονταν και τις υιοθετούσε και ο ίδιος. Εκ του αποτελέσματος βέβαια.

Η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν και αντιμετωπίζονται τα θέματα της υγείας δεν έχει προηγούμενο. Οι νοσοκομειακές μονάδες στο σύνολο της περιφέρειας μας υπολειτουργούν με σοβαρούς κινδύνους. Καθημερινά όλο και κάποια κλινική κλείνει λόγω έλλειψης επιστημονικού και ιατρικού προσωπικού και όχι μόνον. Κατά τα άλλα ο Υπουργός είναι «κολλητός» μας!!!

Ο όποιος σχεδιασμός είναι δουλειά του «ποδαριού» και τίποτα άλλο.

Ας μας πούνε επιτέλους ποια είναι η πρότασή τους για τον υγειονομικό χάρτη της Περιφερείας μας και πότε αυτή θα δοθεί προς δημόσια διαβούλέυση. Όχι ότι θα γίνει κάτι αλλά, αλλά…λέμε…

 

 

 

Ένας άλλος τομέας είναι αυτός του Τουρισμού. Κρίσιμο πολύ κρίσιμο το μέγεθος του γιατί εκεί πρέπει να στηριχθεί ένα μεγάλο μέρος της τοπικής οικονομίας με συγκεκριμένες πολιτικές που η υλοποίηση τους θα δώσει μεγάλες «ανάσες» στον τόπο. Το κενό, τα κενά και εδώ  πολύ ορατά.

Ο υπεύθυνος αντιπεριφερειάρχης κ. Τσότσος μάλλον έμεινε στις κραυγές που θυμίζουν «ζούγκλά» και με μεγάλη ευκολία ακούστηκαν το προηγούμενο διάστημα από τον πολύ προσωρινό δ/ντη της εταιρείας τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας κ. Χαρτοματσίδη***.

Αλήθεια τι απόγιναν τα περίφημα καραβάνια των τουριστών που θα μας επισκέπτονταν; Χάσανε τον δρόμο τους;

Ε… αυτό που έμεινε ήταν οι εκδρομούλες(βλέπε. Πόλη, Τουρκία, Γερμανία και συγνώμη αν μου διαφεύγει κάτι) κάτι θα έμεινε από αυτές…όμως πού και σε ποιους;

Όχι δεν είναι αυτή η ποιότητα της Δυτικής Μακεδονίας. Αυτό που πριν σας παρουσίασα είναι το τεράστιο μορφωτικό έλλειμμα των ανθρώπων που «κατέχουν» αυτές τις θέσεις και δεν μπορούν να τις υπηρετήσουν.

Η Πολιτική είναι Πρόλογος και όχι παρακμιακός επίλογος.

Το πολιτικό προσωπικό του τόπου μας ανήκει στην κατηγορία του επίλογου.

Αυτή είναι δυστυχώς η αλήθεια. Ευτυχώς όμως έχει και ημερομηνία λήξης.

Βλέπετε οι ένοικοι είναι προσωρινοί όλοι τους. Πολύ προσωρινοί.

 

 

Κοζάνη Τετάρτη 08 Ιουλίου 2015

 

 

Θεόφιλος Παπαδόπουλος

ΠΟΛΙΤΗΣ

 

 

*Οι πολίτες της Περιφέρειας που είναι οι αποδέκτες αυτού του κενού που μας οδηγεί στην στασιμότητα και την καταστροφή.

**Είμαστε η τελευταία περιφέρεια της χώρας σε ότι αφορά τους δείκτες του ΕΣΠΑ.

***Ο πρώην διευθυντής της εταιρείας τουρισμούς Δυτικής Μακεδονίας που παράλληλα με τα καθήκοντα του στην εταιρεία ήταν μέχρι και τον Ιανουάριο του 2015 ειδικός συνεργάτης – σύμβουλος σε θέματα τουρισμού, προγραμματισμού και ανάπτυξης στον Δήμο Βέροιας!!!

 

 

Στο επόμενο:

1.Τι συμβαίνει με τον εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο της συμπολίτευσης, σε θέματα διαφάνειας (δεν γνωρίζουμε αν έχει παραιτηθεί μέχρι σήμερα από αυτήν την θέση που τον διόρισε ο νέος επικεφαλής ένοικος της Ζ.Ε.Π.) κ. Αντώνη Δασκαλόπουλο; Γιατί παραιτήθηκε από μέλος της οικονομικής επιτροπής;

2. Είναι ηθικό και πολιτικά αποδεκτό να ορίζεται ο υφιστάμενος προϊστάμενος ερωτώ; πολιτική προστασία σου λένε μετά..