Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΝΑΙ στην Ελλάδα που μας ενώνει

Του Φώτη Σιούμπουρα

 

Mέγα είναι πλέον το βάρος των ιστορικών στιγμών που ζει η Ελλάδα από την ώρα που η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να οδηγήσει τη χώρα σε δημοψήφισμα με το ερώτημα «ναι» ή «όχι» στην «συμφωνία» των δανειστών. Η Ελλάδα βρίσκεται πια, κυριολεκτικά, στο χείλος της καταστροφής.

Και δυστυχώς τώρα πλανάτε πάνω της και ο εφιάλτης του διχασμού.  Αυτό που ζει ο ελληνικός λαός από τα μεσάνυχτα της  περασμένης Παρασκευής δεν είναι σενάρια και υποθέσεις κάποιων σκοτεινών κέντρων, κάποιων  που θέλουν να μας υπονομεύσουν. Είναι δυστυχώς η θλιβερή πραγματικότητα. Η αιφνιδιαστική και ανεξήγητη απόφαση του κ.Τσίπρα και της κυβέρνησης του να οδηγήσουν τη χώρα σε ένα διχαστικό δημοψήφισμα, την ώρα που ήξεραν πολύ καλά ότι τελειώνει το συμφωνημένο πρόγραμμα με τους δανειστές μας, άνοιξε τον ασκό του Αιόλου.  Είτε από λάθος εκτίμηση της κατάστασης, είτε συνειδητά, είτε επειδή δεν τόλμησε ο πρωθυπουργός  να ξεπεράσει τις εσωτερικές αντιδράσεις του κόμματος του και φοβόταν πτώση της κυβέρνησης , είτε ακόμη αν θέλετε εξ αιτίας της στάσης  των «κακών και σκληρών» δανειστών, μεταθέτει την ευθύνη στους πολίτες, αδιαφορώντας για τις συνέπειες των αποφάσεων του. Κι όμως γνώριζε πολύ καλά ότι χωρίς πρόγραμμα η χώρα, οι τράπεζες, η οικονομία δεν μπορούν να έχουν απεριόριστη πρόσβαση στη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Τις συνέπειες τώρα  τις βιώνει όλο και χειρότερα κάθε ώρα που περνά ο ελληνικός λαός,  που  έχει υποφέρει πολύ τα τελευταία χρόνια και που έδωσε την εντολή στον κ. Τσίπρα  να χειρισθεί τις τύχες του έθνους σε μια από τις κρισιμότερες στιγμές του. Η εντολή ήταν όμως σαφής. Σκληρή διαπραγμάτευση, αλλά με διασφαλισμένη παραμονή στο ευρώ. Πέρασαν τέσσερις καταστροφικοί μήνες και οι προεκλογικές υποσχέσεις έμειναν υποσχέσεις. Η οικονομία βούλιαξε πάλι στην ύφεση. Η διαπραγμάτευση, που άρχισε με καθυστέρηση, είχε τη μορφή σόου. Συνεχώς καλλιεργείτο η ψευδαίσθηση πως η συμφωνία ήταν προ των πυλών. Και την τελευταία στιγμή, όταν τα πράγματα σοβάρεψαν, ο πρωθυπουργός προτίμησε το κόμμα και τις ιδεοληψίες του από το συμφέρον του τόπου.

Βρισκόμαστε σήμερα σε μια κατάσταση απόλυτης ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Με φυσιολογική συνέπεια το κλείσιμο των τραπεζών, τις ατέλειωτες ουρές στα ΑΤΜ  για λίγα ευρώ, με τις συντάξεις να δίνονται σε δόσεις, με τις ουρές στα σούπερ  μάρκετ και τα βενζινάδικα. Μια πραγματική κατάρρευση δηλαδή της καθημερινής κανονικότητας, με τραγικές επιπτώσεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων και τον τουρισμό.

Τώρα προσπαθούν να εκμεταλλευτούν  το θυμικό του Έλληνα πολίτη με μεγαλοστομίες περί αξιοπρέπειας και να μας ωθήσουν σε μια απόφαση που το πιθανότερο θα οδηγήσει τη χώρα στην πλήρη χρεοκοπία και ίσως εκτός Ευρώπης. Η αξιοπρέπεια, όμως,  που υποσχέθηκαν στους Έλληνες και εξακολουθούν να επικαλούνται καταρρακώθηκε στις ουρές των ΑΤΜ και των σούπερ μάρκετ.

 Από την επομένη του δημοψηφίσματος όμως πρωθυπουργός, υπουργοί και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ας πρωταγωνιστήσουν σε ενωτικές πρωτοβουλίες , αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος και διασφαλίζοντας το μέλλον της χώρας και των πολιτών της. Και όλοι οι άλλοι, όσοι κυρίως είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στους κυβερνώντες σήμερα, είναι ώρα  να αντιληφθούν  ότι  όλοι όσοι  διαχειρίστηκαν μέχρι τώρα τις τύχες  αυτής της χώρας  και όσοι τους στήριζαν , όσοι τάσσονται υπέρ της Ευρώπης και του ευρώ  δεν ήταν και δεν είναι «προδότες», «γερμανοτσολιάδες» και «όργανα των δανειστών», όπως τους κατηγορούν. Πατριώτες  είναι ,  το καλό της πατρίδας θέλουν, όπως και ο σημερινός  πρωθυπουργός , με άλλες  όμως αντιλήψεις και με λάθη, πολλά ίσως λάθη. Όπως λάθη, πολλά λάθη έκανε μέχρι τώρα και ο κ. Τσίπρας.  Δεν τα βάζουμε σε ζυγαριά, αλλά ας μην σπέρνουμε ζιζάνια διχασμού. Οι Σειρήνες του διχασμού, του λαϊκισμού και του ψευτοπατριωτισμού δεν πρέπει να σαγηνεύσουν τους πολίτες. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν πρέπει να υπάρχουν αυταπάτες .Το δημοψήφισμα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός είναι φανερό ότι στην ουσία αφορά την παραμονή ή όχι της χώρας μας στην Ευρωζώνη. Την Κυριακή δεν πρόκειται να ψηφίσουμε κόμματα και πρόσωπα.  Θα ψηφίσουμε για την σωτηρία της πατρίδας, το μέλλον των παιδιών μας. Η ευθύνη είναι όλων μας και οι λαοί έχουν ευθύνη για τις τύχες τους. Στη διαδρομή της Ιστορίας έχουν πάρει μεγαλειώδεις αποφάσεις, αλλά και έχουν διαπράξει εγκληματικά λάθη, που οι ίδιοι πλήρωσαν στη συνέχεια. Είτε ΝΑΙ  είτε ΟΧΙ την Κυριακή πρέπει  τη Δευτέρα να είμαστε ενωμένοι.  Γιατί από την Δευτέρα και πάλι όλοι θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα. Και ο πρωθυπουργός  ανεξαρτήτως αποτελέσματος  ας  απευθύνει  πρόσκληση σε όλους  για  στήριξη  μιας ενωτικής προσπάθειας  και  επίτευξη συμφωνίας, όσο το δυνατόν καλύτερης για το λαό. Μόνον έτσι  ΝΑΙ θα σώσουμε την πατρίδα , την Ελλάδα, παραμένοντας στο σπίτι μας, την Ευρώπη.