Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Το αποτέλεσμα της Κυριακής θα κρίνει τη θέση της χώρας στον κόσμο….

 Αχιλλέας Οικονόμου γράφει ο  Αχιλλέας Οικονόμου 

 

Συζητώντας συνεχώς με πολλούς και διαβάζοντας αναρτήσεις εδώ και αλλού, θα ήθελα να σημειώσω τα ακόλουθα:

1. Στο δημοψήφισμα δεν ψηφίζουμε κόμματα, δεν είναι εκλογές. Το να απαντά κάποιος για το Σαμαρά, το Βενιζέλο και τον Άδωνη είναι εκτός τόπου και χρόνου. Το να ψηφίσει όχι για να τη σπάσει…

σε αυτά τα πολιτικά απολιθώματα είναι κάτι που δε θέλω να το χαρακτηρίσω.

2. Όλες (μα όλες) οι δυσοίωνες προβλέψεις των τελευταίων μηνών επαληθεύτηκαν με το χειρότερο τρόπο, παρόλες τις συνεχείς διαψεύσεις. Η επόμενη είναι ότι βγαίνουμε από την ΕΕ και όχι μόνο από το ευρώ.

3. Από την Παρασκευή το βράδυ αναζητείται η απάντηση για το τι θα γίνει σε περίπτωση που ψηφιστεί το όχι από αυτούς που το προτείνουν.

4. Τι άλλο πρέπει να δούμε για να καταλάβουμε ότι η άποψη “να μωρέ, κάτι θα γίνει στο τέλος και θα τα βρουν” είναι φρούδα ελπίδα;

5. Ως ψυχίατρος, δε θυμάμαι να υπάρχει κάποια άποψη που να λέει ότι αν είσαι άρρωστος η λύση είναι η αυτοκτονία.

6. Η άποψη, ότι αφού εγώ έχω πρόβλημα και δεν έχω να χάσω τίποτα, να γίνουν όλα ρημαδιό είναι τόσο ώριμη και αλτρουιστική που ξεπερνά τη δική μου ενσυναίσθηση.

7. Το αποτέλεσμα της Κυριακής θα κρίνει τη θέση της χώρας στον κόσμο με ότι αυτό συνεπάγεται. Η διαδικασία της λήψης μιας τόσο σημαντικής απόφασης προϋποθέτει ψυχραιμία, παρατήρηση της πραγματικότητας και των δεδομένων και πρόβλεψη των μελλούμενων ως αποτέλεσμα της απόφασης (όσο είναι δυνατό). Εθνικιστικού τύπου ηρωικές φαντασιώσεις μόνο καταστροφές έχουν φέρει στη χώρα (97,22,74). Για αποφάσεις με κριτήριο μόνο το συναίσθημα, ας σκεφτεί ο καθένας την προσωπική του ζωή και ιστορία.

8. Όσοι με γνωρίζουν, έχουν σίγουρα παρατηρήσει ότι είμαι εξαιρετικά χαμηλόφωνος. Έτσι, λυπάμαι που η φωνή μου δεν είναι τόσο δυνατή να χωρέσει το ΝΑΙ που έχω μέσα μου.

Ο Αχιλλέας Οικονόμου είναι ψυχίατρος

 

Αχιλλέας Οικονόμου MSc
Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπευτής
Εμμανουήλ Παππά και Λυκούργου

Γρεβενά

2462024170