Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Κωδικό όνομα «GRENTRY»

 Γράφει η Νούλα Χρυσοχοΐδου και ο Κωνσταντίνος Παππάς

Ως τώρα γνωρίζαμε για την έξοδο της Ελλάδας με κωδικό όνομα όπως μας είχαν καταλογίσει “GR-EXIT“, στην πορεία μάθαμε και για ένα δεύτερο όνομα, αυτό της Γερμανίας, που θα θέλαμε την έξοδο της με παρόμοιο κωδικό όνομα, το “GER-EXIT“. 

Τους τελευταίους μήνες παράλληλα με τις άκαρπες προσπάθειες διαπραγμάτευσης με τους “εταίρους”, ακούσαμε στους “διαδρόμους” της Κυβέρνησης το κωδικό όνομα “GRENTRY”.

 

Τι είναι λοιπόν το “GRENTRY” ;

Σύμφωνα με διάφορες πηγές τους τελευταίους μήνες υπάρχει μια ολιγομελή ομάδα ανθρώπων, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, που έχουν αναλάβει να αποδείξουν ότι η χώρα μας μπορεί να υπερπηδήσει όλα εκείνα τα εμπόδια και να καταφέρει να βγει μακροπρόθεσμα από την χρηματοπιστωτική κρίση. Τα δύο κύρια σημεία απόδειξης είναι:

  • Τον μηδενισμό του χρέους αλλά και 
  • Την απόδειξη στο παγκόσμιο οικονομικό κατεστημένο πώς υπάρχουν τρόποι απελευθέρωσης της χώρας από την πλέον ευρεία γνωστή σε όλους παγκόσμια οικονομική  κρίση.

Η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη αλλά και η Παγκόσμια αγορά (ευτυχώς), φοβάται το GR-EXIT. Αυτό δεν το λένε απλοί άνθρωποι αλλά διάφοροι αναλυτές εφημερίδων όπως των Financial Times και δικτύων όπως ο Bloomberg. Αυτό ίσως είναι το χαρτί της κυβέρνησης γιατί αυτό θα είναι ένα σημαντικό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια του Σύριζα. Ο οποίος θέλει να υπάρχει η απειλή χωρίς να τείνει στην πραγμάτωσή της γιατί σε μια διαπραγμάτευση ποτέ δεν φτάνεις στο «αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων».

 Οι Ευρωπαίοι “εταίροι” όπως ο Σόιμπλε ή ο Μοσκοβισί και διάφοροι άλλοι, πολλές φορές έχουν τολμήσει να πουν ότι δεν υπάρχει λόγος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ αρκεί να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους (προφανώς η αναφορά γίνεται για τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης).

Η ερώτηση λοιπόν είναι η εξής: Εφόσον δεν θεωρούν ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο, γνωρίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι η κυβέρνηση δεν θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της προηγούμενης γιατί γίνεται όλη αυτή η παραφιλολογία από μέρους τους;;; Μήπως προσπαθούν οι ίδιοι να απαλλαγούν από εμάς σπρώχνοντας μας στο χείλος του γκρεμού ώστε να ανοίξουμε την πόρτα της εξόδου από μόνοι μας;;;; Αν συμφωνήσουμε στην παραπάνω πιθανότητα ποιά είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας;;; Διότι είναι υπέρ του ευρώ αλλά για να είμαστε ειλικρινείς δεν είδαμε αντιδράσεις από μέρους τους!!! Αντιθέτως πολλές φορές βλέπουμε νέα επεισόδια εντός της ελληνικής Βουλής ή εντός των πανελ των καναλιών που καλούνται οι Βουλευτές να εκφέρουν τις απόψεις τους επί των εξελίξεων.

Όλα αυτά είναι υποθέσεις που φυσικά περνάνε από το μυαλό μας… Και συνεχίζουμε τον μονόλογο: Η Κυβέρνηση έχουμε καταλάβει ότι δεν επιθυμεί ανάλογες δράσεις όπως αυτές της Νέας Δημοκρατίας, ποιά είναι η απειλή όμως;;;; Όταν απαιτείς (“εταίροι”) κάτι που ο ξέρεις καλά ότι ο άλλος δεν θα δεχτεί, σημαίνει ότι έχεις αποφασίσει να την έξοδο της χώρας….. Η απαίτηση τους είναι να τηρήσει η νέα κυβέρνηση τις δεσμεύσεις της προηγούμενης. Σωστά;; Συνεπώς η προσπάθεια εκδίωξής μας από την Ευρώπη είναι ένας πραγματικός κίνδυνος και όχι ένας φανταστικός. Πολιτικά, ο Σύριζα δεν θα έχει πρόβλημα, διότι πιθανολογούμε ότι έχει εναλλακτική λύση και δεν είναι απαραίτητο να βγαίνει στα πανελ και να την ανακοινώνει, όμως αν συμβεί αυτό με όλα τα προαναφερόμενα η Νέα Δημοκρατία θα αντιμετωπίζει μέγιστο πολιτικό πρόβλημα…

Απ΄την άλλη μεριά, πώς μπορεί να είναι κίνδυνος για την Ευρώπη ένα GR-EXIT αλλά και να επιδιώκουν να πέσεις από τον γκρεμό;;;

Η απάντηση είναι απλή!!! 

Η Ευρώπη δεν είναι μόνο η Γερμανία, ούτε μόνο ο Σόιμπλε. Κάποιοι φοβούνται την έξοδο, κάποιοι την επιδιώκουν και κάποιοι αμφισβητούν την γερμανική κυριαρχία στην Ευρωζώνη. Το σίγουρο είναι ότι η Γερμανία δεν θέλει να αποδυναμωθεί και να αμφισβητηθεί πολιτικά. Γενικότερα όμως οι λαοί της Ευρώπης και το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα φοβάται την έξοδο της Ελλάδας διότι μπορεί να προκαλέσει συστημική έξοδο αλλά και να δημιουργήσει μια νέα χρηματοπιστωτική ίσως και κοινωνικοοικονομική κρίση. 

Έχουμε ακούσει να λένε ότι η Ευρώπη είναι ασφαλισμένη από ένα GREXIT, όμως δεν είναι όλοι… σίγουρα όμως δεν είναι ασφαλισμένες οι καταθέσεις των Ευρωπαίων πολιτών. Κι αυτό εκφράζεται και από Γερμανούς Οικονομολόγους, καθώς ο κίνδυνος της εξόδου είναι ορατός. Συζητώντας και διαβάζοντας τις δηλώσεις πολιτικών παρατηρούμε ότι υπάρχουν πολλοί πολιτικοί και στη Νέα Δημοκρατία αλλά και στον Σύριζα που βλέπουν το δέντρο και όχι το δάσος. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι η “τάση Σόιμπλε” και οι ακόλουθοι του επιθυμούν την έξοδο μας αλλά προσοχή, την εθελούσια έξοδο μας, μιας και πολιτικά είναι τα στοιχήματα και τα παιχνίδια που παίζονται στην ευρωζώνη και ο λόγος ;;;; Αλέξης Τσίπρας.

Κι επειδή δεν υπάρχει πουθενά η διαδικασία αυτόματης εκδίωξης, αυτοί θα ζητούν άκρως απαγορευτικές λύσεις εμείς θα ζητάμε κούρεμα, διαγραφή, κατοχικά δάνεια, τερματισμό της λιτότητας κλπ. πάντα σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς θεσμού.

Η Κυβέρνηση του Σύριζα δεν μίλησε για έξοδο της Ελλάδας, δεν μίλησε για δραχμή αλλά μίλησε για το “GRENTRY”, όχι άμεσα αλλά έμμεσα καλώντας τους λαούς της Ευρώπης να συγκλίνουν τις απόψεις τους, μπαίνοντας σε θέση άμυνας….

Μήπως τελικά αυτό είναι που φοβάται η Γερμανία;;;;;;

 

 

Νούλα Χρυσοχοΐδου

BA of Accounting-BA of Finance

MsC in Banking

Bankauthors.blogspot.com

 

Κωνσταντίνος Παππάς

BA of Public Administration –  MBA

Venceremos33.blogspot.com