Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΟΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολιτική είναι ο αγώνας για την κατάκτηση ή τη διανομή της εξουσίας. Η πολιτική επιδιώκει την ισχύ, είτε ως μέσον για εξυπηρέτηση κάποιου σκοπού, δόξας, πλουτισμού, κλπ, είτε ως δύναμη για τη δύναμη. Σήμερα, από τη φύση της και τη λειτουργική της, η πολιτική δεν είναι υπόθεση καθαρή. Συνοδοιπορεί πάντοτε με τον αμοραλισμό (απουσία ηθικών αρχών), τον δόλο και την απάτη.

Οι Ευρωπαίοι συνεταίροι μας απεφάνθησαν ότι….

στον τομέα της διαφθοράς την πρώτη θέση κατέχουν οι πολιτικοί μας. Βέβαια ένα μέρος της ευθύνης για το ήθος των πολιτικών θα έπρεπε να το έχουν και οι πολίτες  ψηφοφόροι που ψηφίζουν δολοπλόκους και διεφθαρμένους πολιτικούς. Ωστόσο, υπάρχει και το επιχείρημα ότι αφού οι πολιτικοί μας είναι τόσο διεφθαρμένοι, πού να βρουν οι ψηφοφόροι τους αδιάφθορους για να τους επιλέξουν και να τους ψηφίσουν; κατ’ αρχήν δεν είναι όλοι οι πολιτικοί διεφθαρμένοι. Μια τέτοια δογματική κρίση που δεν λαμβάνει υπ’ όψη της τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης είναι ισοπεδωτική και ως εκ τούτου, βλαβερή για τον τόπο και την κοινωνία.

Θυμάμαι, ότι στα παλιά καλά χρόνια οι πολιτικοί άνδρες έχαιραν μεγάλης εκτιμήσεως από τους συμπολίτες τους, από τον λαό. Ο λαός πίστευε, είχε σταθερή γνώμη ότι ο πολιτικός αγωνιζόταν για το καλό της Ελλάδος και του τόπου, και της εκλογικής περιφέρειας και ότι έθετε τον εαυτό του στην υπηρεσία του Έθνους και του λαού, και σε δεύτερη μοίρα το προσωπικό του συμφέρον και όφελος. Θεωρούσε λειτούργημα την άσκηση της πολιτικής και όχι το μέσον και την μέθοδο του εύκολου και γρήγορου πλουτισμού. Ο πολιτικός εθεωρείτο ο πατέρας του λαού και κατά κανόνα ήταν άτομο προικισμένο με πολλά πνευματικά και ψυχικά χαρίσματα. Ιδίως διεκρίνετο για την εντιμότητά του, το ήθος του, την επαγγελματική του αξιοσύνη, την πολιτική και κοινωνική καταξίωση, χωρίς δεσμούς με κλαμπ και παράγκες. Δεν διεκρίνετο για αντικοινωνικές και απάνθρωπες συμπεριφορές, σε αντίθεση με πολλούς εκ των σημερινών πολιτικών όλων των βαθμίδων που τους διακρίνει η μοχθηρία, η κακότητα, η εκδικητικότητα, η έλλειψη συναισθηματισμού.

Σήμερα, εν μέρει καλώς, οι πολίτες ουδεμία εκτίμηση τρέφουν προς τους πολιτικούς τους αντιμετωπίζουν σαν να είναι μέλη κάποιας μαφιόζικης συντεχνίας! Η πολιτική σήμερα θεωρείται επάγγελμα και όχι λειτούργημα και σαν επάγγελμα κατατάσσεται στα πλέον κακόφημα. Η απαξία των πολιτών προς τους πολιτικούς είναι γενικευμένη και εκφράζεται ποικιλοτρόπως, και με την πάροδο του χρόνου όλο και περισσότερο αυξάνεται η δυσαρέσκεια και η καχυποψία του κόσμου προς τους πολιτικούς. Ειδικά τώρα με την περίφημη λίστα. Προσωπικά πιστεύω ότι σε πανελλήνια κλίμακα αλλά και στον Νομό μας υπάρχουν άτομα ασχολούμενα με την πολιτική που δεν διεφθάρησαν, και πράγματι έχουν οράματα και υψηλούς στόχους για το Έθνος και τον Νομό μας. Γι’ αυτό εγκαινιάζοντας μια νέα τακτική, θα καθιστώ ενήμερους τους πολίτες του Νομού, από την σελίδα greveniotis.gr στο Internet, ποιοι εκ των υποψηφίων πολιτικών, για οποιοδήποτε αξίωμα, αποτελούν την εγγύηση για το ήθος και τις ικανότητές τους, και με την καλή έξωθεν μαρτυρίαν παρέχουν όλα τα εχέγγυα για την προκοπή του τόπου και του λαού.

 

Νίκος Παγιαλάκης