Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

«Χρεοκοπία, ποια ημέρα, που και τι ώρα ακριβώς;» του Στάθη Σχινά

Διάφορες θρησκευτικές δοξασίες θέλουν την από καιρού εις καιρόν συντέλεια του Κόσμου. Ποικιλόμορφοι Χιλιαστές, δυτικής και ανατολικής προέλευσης, έχουν «προφητεύσει» το τέλος της Γης. Πολλές φορές μάλιστα συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες για να «υποδεχτούν» από κοινού το μοιραίο. Με πιο ακραία περίπτωση αυτήν που κάπου στα τέλη του 20ού αιώνα συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες οπαδοί μιας τέτοιας δοξασίας και αυτοδηλητηριάστηκαν…

για να μη δουν την καταστροφή του Κόσμου.

 

Η ανθρώπινη βλακεία ως γνωστόν είναι αήττητη!!!!

Και σε ορισμένες περιπτώσεις ακούραστη!!!!

Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την κάθε λίγο και λιγάκι διάδοση απο τα πλέον επίσημα χείλη της μείζονος αλλά και της ελάσσονος Αντιπολίτευσης ότι η χώρα σε λίγο χρεοκοπεί. Η τελευταία ημερομηνία που κυκλοφόρησε ήταν η 8η Απριλίου, ημέρα καταβολής δόσης προς το ΔΝΤ. Η δόση καταβλήθηκε κανονικά και τα ακούραστα πολύχρωμα παπαγαλίδια της καταστροφής συμβουλεύονται και πάλι το ληξιάριο των δανειακών υποχρεώσεων της χώρας για να προσδιορίσουν τη νέα ημερομηνία… χρεοκοπίας της χώρας.

Τι και αν οι εξελίξεις στο μέτωπο των ελληνορωσικών σχέσεων έδειξαν ότι υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια. Οι «ακούραστοι», οι «αήττητοι» προελαύνουν. Και να κάποιοι επιδέξιοι διευθυντάδες τραπεζών να πείθουν –με το αζημίωτο φυσικά- την πελατεία τους να επενδύσει σε αμοιβαία Λουξεμβούργου… και να αφελείς γέροντες να αποσύρουν χρήματα για να τα βάλουν στο… στρώμα.

Προς το παρόν όλοι αυτοί, οι «Χιλιαστές» της χρεοκοπίας, έχουν διαψευστεί οικτρά. Το θέμα όμως είναι ότι εξαιτίας τους αιμορραγεί και η χώρα. Η κυβέρνηση οφείλει να βάλει τέλος σε αυτό το παιγνίδι. Και όπου χρειαστεί να υπάρξουν και να εφαρμοστούν όσα ο νόμος προβλέπει.

Όσο για τα αδιόρθωτα παπαγαλίδια… Θα προσέφεραν μεγάλη υπηρεσία στον τόπο και θα έπειθαν τουλάχιστον δια το ειλικρινές των ανησυχιών τους, εάν στην επόμενη αναγγελία χρεοκοπίας μάς ενημερώσουν ακριβώς για την ημέρα, την ώρα και τη στιγμή. Και θα ήταν παράλειψη αν όλοι αυτοί οι «ηρακλειδείς» της καταστροφής δεν καλούσαν σαν τους θρησκόληπτους ομόσταυλούς τους και σε μια συγκέντρωση για να υποδεχτούν από κοινού το γεγονός…

Όχι για κανέναν άλλον λόγο για να ξερουμε προς τα πού,προς ποιά κατεύθυνση. Θα τείνουμε τα χέρια μας, με τις παλάμες τεντωμένες και τα δέκα δάχτυλα ανοιχτά!!!