Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Περί σενάρια εξόδου από το ευρώ.

Του Πετρόπουλου Εμμανουήλ
(πολιτευτή Ανεξαρτήτων Ελλήνων)

 

Για να τελειώνουμε με αυτό παραμύθι. Η συμφωνία που έχει υπογράψει η Ελλάδα για κοινή νομισματική πορεία, είναι ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ και ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ. Κοινός ΔΕΝ προβλέπεται από την ισχύουσα Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Μηχανισμός Εξόδου οποιασδήποτε χώρας-μέλους της Ευρωζώνης από το κοινό νόμισμα. Η χώρα μας είναι συνιδιοκτήκτρια του ευρώ. Συμμετείχε στο μηχανισμό του αποθεματικού….

της ΕΚΤ μεταβιβάζοντας σε αυτή συναλλαγματικά διαθέσιμα σε χρυσό και χρεόγραφα. Πρέπει να πάψει να υφίσταται τέτοιο δίλημμα, απλά κοροϊδεύουν τον λαό στην άγνοιά του.

 

 Καμία Μέρκελ δεν μπορεί να εξαναγκάσει χώρα-μέλος να βγει από το ευρώ.

 

 Ευτυχώς για μας, η ΕΚΤ είναι συνένοχη στο οικονομικό έγκλημα κατά της Ε.Ε. και το λέω αυτό, διότι το καλοκαίρι, βρήκε κοψοχρονιά ελληνικά ομόλογα του δημοσίου και είχε την απαίτηση να τα εξαργυρώσει στο 100% της αξίας τους. Πως γίνεται λοιπόν, ο μηχανισμός οικονομικής στήριξης να “βγάζει” χρήματα από την οικονομική κρίση κρατών-μελών; Τα κράτη αυτά δεν την στήριξαν στην αρχή για να δημιουργηθεί ο οικονομικός αυτός μηχανισμός στήριξης;!! Βλέπεις, οι κυβερνώντες, δεν έχουν αυτά που απαιτεί να έχει ένας ηγέτης και να αρνηθεί να “σωθεί”. Ας κάνουμε πως λέμε την πτώχευση και να δείτε, πως ξαφνικά θα σωθούμε. Όλα τα υπόλοιπα είναι απλά λόγια για να περνά ο καιρός.

 

Και κάτι ακόμη, ποιός επί εποχής Σημίτη, και, γιατί είχε κυκλοφορήσει το σενάριο στον κόσμο, πως πρόκειται να γίνουμε οι υπηρέτες (σερβιτόροι) της Ευρώπης; Ποιός είναι αυτός που μας προειδοποιούσε; Στα ενδιάμεσα χρόνια, κυκλοφόρησε και το άλλο. Γιατί οι τράπεζες μαζεύουν όλο το χρήμα; Ήξεραν, και όποιος το είχε καταλάβει, το κατάλαβε και ετοιμάστηκε.

 

Αν υποκύψουμε στους εκβιασμούς για έξοδο από το ευρώ, θεωρητικά, σπάμε ένα συμβόλαιο. Ποιά λοιπόν είναι η ποινική ρήτρα για το σπάσιμο του συμβολαίου;!! Όχι ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Θα με ανεχθούν και θα με λουστούν. Και γιατί να μην σπάσει το συμβόλαιο αυτό, η Ισπανία; Η Ιταλία; Η Ιρλανδία, που είχε ξεκινήσει όλο αυτό το σενάριο; Γιατί η τελευταία είναι ακόμη στο ευρώ;!! Και μεις είμαστε το πρόβλημα που πρέπει να αποχωρήσουμε;!!

Ή μας σώζουν λοιπόν, ή τους παρασύρουμε μαζί μας.