Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ευχόμαστε….

Με αφορμή την επικαιρότητα και την αρχή της περιόδου της Μ.Τεσσαρακοστής, στην οποία η  Εκκλησία μας μάς καλεί για πιο εντατική προσευχή, που τόσο χρειάζεται και η πατρίδα μας αυτόν τον καιρό, ευχόμαστε στο βουλευτή μας κ,Τιμολέοντα Κοψαχείλη, για τη νέα εκλογή του ως γενικού γραμματέως της Κ.Ο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να μεταφέρει στη Βουλή με τον τρόπο του και μέσω της θέσεώς του αυτής αυτό που συχνά κατέθετε με σιγουριά…

στο ακροατήριό του ο γέροντας π.Αυγουστίνος, όταν ζούσε, ότι ”Η Ελλάς σώζεται από το Θεό και την Ορθοδοξία” κι ότι ”Η Ελλάς θα νικάει με το σταυρό”, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δε συμβάλλουν γι΄αυτό και οι ωραίοι αγώνες της.

  

    Συνάμα  του ευχόμαστε να αξιοποιήσει κάθε δυνατότητα και ευκαιρία  για την αντιπολιτευτική του δραστηριότητα.      

     

    Από σήμερα εξάλλου το βράδυ η Εκκλησία καλεί και όλους μας να συμμετάσχουμε σε όλη τη διάρκεια της νηστείας και σε  ακολουθίες της, μέσα στις οποίες ανήκει και το μικρό απόδειπνο.

  Απ΄αυτό παίρνουμε ένα αίτημα προς το Χριστό, απ΄το οποίο βγάζουμε και τη σχετική για την περίοδο αυτή ευχή.

  Και το οποίο είναι:

  ”Παύσον τας ορμάς των παθών, σβέσον τα πεπυρωμένα βέλη του πονηρού, τα καθ΄ημών δολίως κινούμενα, τας της σαρκός ημών επαναστάσεις κατάστειλον…”.

  Ας ζητούμε, λέει η θεολόγα ψυχή που έγραψε αυτούς τους στίχους, από το Χριστό να αποδυναμώσει κατά την περίοδο της νηστείας τα απωθημένα ή σε νάρκη ευρισκόμενα πάθη, που εμφωλεύουν στην ψυχοσωματική μας ύπαρξη και που ξαφνικά ξεπετάγονται, π.χ μίσος.

  Να σβήσει την έξαψη που δημιουργούν  πάθη που προκαλεί ο πειραστής διάβολος, π.χ την πυροδότηση ορμών από ένα βλέμμα αισχρό ή υποδαύλιση άλλων, π.χ της κοιλιοδουλείας με αφορμή τη νηστεία.

  Και να καταστείλει τη φοβερή επανάσταση της σάρκας και των ορμών της,οι οποίες έχουν υπόβαθρο τη φιληδονία, και εξαίρονται ίσως περισσότερο στον καιρό της νηστείας και που όλοι μας λίγο πολύ έχουμε εμπειρία.

 

    Να δώσει ο Θεός μέσω της Εκκλησίας Του και τη δύναμη να ελέγξουμε ποιο από τα τρία είδη πειρασμών έχουμε εντονότερα ο καθένας, ώστε ανάλογα να το πολεμήσουμε.

  Άλλωστε η Μητρόπολη , απ΄όσα ακούσαμε, έχει προγραμματίσει και επισκέψεις Πατέρων του Αγίου Όρους για να κάνουν ομιλίες στον εσπερινό κάθε επόμενης Κυριακής αντίστοιχα και οι οποίοι σίγουρα θα μας οπλίσουν καλύτερα για τον αγώνα μας αυτό.  

 

    Καλή δύναμη  σ΄ολους μας και καλή Σαρακοστή.

     Και συ κ.βουλευτή, όπως είπαμε.

     Είμαστε κι εμείς εδώ. 

                                                   

 

Ζιώγα Κατερίνα

Εκπαιευτικός