Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η σιγουριά της ψήφου.

του Πετρόπουλου Εμμανουήλ

Το πελατολόγιο μεταξύ πολιτικού και πολίτη έχει πάρει «φωτιά» όσο ποτέ άλλοτε.

     Ακούμε κάποια πολιτικά πρόσωπα της συγκυβέρνησης σε εκπομπές, να λένε πως αν γίνουν εκλογές, ο κόσμος πάλι αυτούς θα ψηφίσει. Φυσικά δεν θα τους ψηφίσει για την πολιτική που ασκούν αλλά γιατί είναι δέσμιοι των καταστάσεων, και η εξουσία εκμεταλλεύεται την ανάγκη τους. Την ανάγκη τους για εργασία.

 

    Διάφορα προγράμματα για οκτάμηνες συμβάσεις στους δήμους –στους ανεξάρτητους κυβερνητικούς δήμους- κυλούν, με μισθολογική αμοιβή τουλάχιστον τετρακόσια ευρώ μηνιαίος και, όταν αυτά καταβληθούν. Και γίνεται πανικός για μια αίτηση, ακόμη και για εργάτης απορριμματοφόρου. Η εποχή όπου η επάρκεια του πολίτη σε ποιοτικά προσόντα, ποσοτικά ή καταγωγής κ.ά., δεν έχουν πλέον κανένα αντίκρισμα. Οι «σερβιτόροι» της Ευρώπης, είναι πιά ένα πραγματικό γεγονός.

Όμως ο χυδαίος κομματισμός έχει δημιουργήσει έναν ασύμμετρο πόλεμο, με εκβιασμούς και πρόχειρους συμβιβασμούς, άνεϋ ουσίας και λύσης ενός απεχθούς χρέους.

  Όλοι, θέλουν να κυβερνήσουν αυτόν τον τόπο, ως Σωτήρες, ως λυτρωτές, ως ηγέτες ουσίας. Όλα αυτά, περνούν δια μέσω της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας ή ακόμη και εθνικών εκλογών, δίχως να αναλογίζεται κανείς, πως η χώρα μπορεί να οδηγηθεί σε έναν νέο εθνικό διχασμό. Τα ξένα συμφέροντα, που έχουν δέσει την χώρα με υπογραφές, ξέρουν πολύ καλά που την οδηγούν, αν, αυτή ήταν ποτέ πραγματικά ελεύθερη.

Πολύ σύντομα, θα κληθεί ο λαός ξανά στην κάλπη αποπληρώνοντας έτσι το γραμμάτιο εργασίας (για κάποιους) ή την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση και όπως η ίδια έχει αναφέρει, ώστε να μην κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις από την αντιπολίτευση που απειλή για εξουσία. Κατά τα’ άλλα, οι δημοκρατικές αξίες, καλά κρατούν.

Εσείς, αύριο, ή μεθαύριο μπροστά στην κάλπη, πόσο δημοκράτης θα φανείτε;

Είμαι σίγουρος, πως θα είναι σύμφωνα με τα συμφέροντα των καταθέσεών σας. Διότι λεφτά, υπάρχουν, και όταν αυτά τελειώσουν, υπάρχουν τα ακίνητά σας.

Λοιπόν; Ποια Ελλάδα θέλετε; σε ποια Ελλάδα αναφερόμαστε; Και για ποιόν;

 

 

Πετρόπουλος Εμμανουήλ

Πολιτευτής Ν. Γρεβενών