Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας κ.Ανδρέα Λοβέρδο

 κ.Υπουργέ,

 

Μας προβληματίσατε, καθώς ακούσαμε σήμερα όσα αποφασίσατε σχετικά με την εισαγωγή ισλαμικών σπουδών στο Α.Π.Θ. 

     Θελήσατε να συμβάλετε ως υπουργός Παιδείας του ελληνικού κράτους στη διευκόλυνση των Ελλήνων μουσουλμάνων να σπουδάσουν ανεμπόδιστα το Κοράνι τους.

     Σίγουρα όχι γιατί φοβηθήκατε τους Τζιχαντιστές…

 

      

      Και θα ήταν καλό και δημοκρατικό αυτό, αν εξέφραζε από τη μια πράγματι το σεβασμό που όλοι οφείλουμε στην ξένη κουλτούρα και το έτερο θρήσκευμα.

      Από την άλλη όμως δημιουργεί αγανάκτηση, αφού προηγουμένως ή και παράλληλα — και παρακαλούμε προσέξτε μας γι’ αυτό — δεν εξασφαλίζετε στα παιδιά της πατρίδας μας τη γνώση της Ορθοδοξίας, που υπήρξε η πεμπτουσία της ελληνικής μέχρι τώρα παιδείας και ψυχής. 

      Προς το παρόν τουλάχιστον αυτό γνωρίζουμε. 

      Και βλέπουμε ότι συνεχίζετε κι εσείς, όπως οι προκάτοχοί σας, να κρατάτε στα σχολεία της Μ. Εκπαίδευσης το μάθημα της Θρησκειολογίας μόνο, που είναι σπουδή σ’ όλα τα θρησκεύματα, ενώ, απ’ ό,τι πληροφορούμαστε, αφιερώνονται και στην Πρωτοβάθμια κάτι ρηχά και απαράδεκτα κείμενα για τη χριστιανική κατήχηση,

      Κι είναι ωραίο ως μάθημα η Θρησκειολογία.

      Αξίζει να γνωρίσει κανείς όλα τα θρησκεύματα, γιατί είναι ο πνευματικός χώρος μέσα στον οποίο θα κληθεί να ζήσει το παιδί ως μέλος μιας πολυπολιτισμικής κοινότητας.

      Πού είναι όμως τα ιδιαίτερα κεφάλαια ή καλύτερα το βιβλίο που θα του μιλήσει για τη δική του Θρησκεία;

      Για τον Τριαδικό Θεό;

      Για το Θεάνρωπο Κύριο;

      Το μοναδικό Σωτήρα, που νίκησε το θάνατο κι αναστήθηκε;

       Κι εξακολουθεί με την παρουσία Του να πληροί τα σύμπαντα;

      Δεν καταλάβατε ότι μ’ αυτό τον τρόπο έχετε εξοβελίσει το Χριστό από την ελληνική Παιδεία; 

      Το αγνοήσατε σκόπιμα ή γιατί το θεωρείτε ασήμαντο;

      Η Θρησκειολογία Τού αφιερώνει μετρημένες σειρές κι αυτό για να θυμούνται απλά οι ελληνόπαιδες ότι υπάρχει κι ένας Χριστός πλάι στο Βούδα και το Μωάμεθ. 

      Μέχρι πέρυσι τουλάχιστον αυτή ήταν η θρησκευτική κατάρτιση των παιδιών. 

      Πώς συμβαίνει όμως τη σπουδή στο Κοράνι να τη σέβεστε και να τη φροντίζετε, ενώ τη χριστιανική θρησκεία να τη θεωρείτε απλώς ένα υποσύνολο της πανθρησκείας;

      Ενεργείτε αυτοβούλως;

      Ή μήπως πίσω σας κρύβεται η εντολή των Ευρωπαίων εταίρων, στην οποία δεν τολμήσατε κανένας υπουργός Παιδείας να αντιδράσει:

      Υπεραμύνεσθε κι εσείς, όπως άλλοι άρχοντες του τόπου μας, ενός ”δημοκρατικού πνεύματος”, ότι και να ”μας καθήσουν στο σβέρκο” ακόμη οι μουσουλμάνοι και οι Τούρκοι ωφέλιμο θα μας είναι και θα μας δοξάσει κιόλας;

      Άποψη που φαντάζει στην προκειμένη περίπτωση τόσο άρρωστη;

      Γνωρίζετε ασφαλώς καλύτερα από μας ότι συμβάλλετε έτσι στην ευδοκίμηση μιας κουλτούρας της οποίας οι οπαδοί αποθρασύνονται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο σε βάρος  της πίστεώς και της ακεραιότητας της χώρας μας. 

      Και περιφρονείτε έτσι όλους εκείνους τους Έλληνες που μέχρι τώρα θεωρούνται πλειοψηφία και οι οποίοι επιμένουν να σταθείτε στο ύψος του υπουργού Παιδείας ενός Ελληνορθόδοξου κράτους.

      

            Είμαστε λοιπόν εν διωγμώ οι Ορθόδοξοι Έλληνες;

      Και μάλιστα επί θητείας μιας Κυβέρνησης, στην οποία επενδύσαμε την εμπιστοσύνη μας ότι θα υπερασπιστεί τις διαχρονικές αξίες που συνέχουν εδώ και αιώνες τον πολιτισμό και το κράτος μας;

     

          Πόσο ενδιαφέρεστε, κ.Υπουργέ, για μια σφριγηλή κι όχι χρεωκοπημένη νεολαία στη χώρα σας;

      Ίσως να παραιτούμασταν όλοι εμείς που σας γκρινιάζουμε, από αντίδραση, αν βλέπαμε ότι η νέα γενιά μπορεί να ζήσει ευτυχισμένη και χωρίς Χριστό. 

      Υπάρχει όμως κάτι στη σημερινή κατάντια της που να συνηγορεί σ’ αυτό;

 

       κ.Υπουργέ,

      Δώστε ως υπουργός Παιδείας στα παιδιά της χώρας μας τη δυνατότητα να μαθητεύσουν πρώτα κοντά στον απαράμιλλο Διδάσκαλο των αιώνων, τον Κύριό μας Ιησού Χριστό, για να σας σεβαστούν κι εσάς οι επόμενες γενιές των Ελλήνων.

 

      Αν όλη αυτή η ένσταση, που είναι ένσταση των Ελλήνων που πιστεύουν στο Θεό — κι είναι πολλοί αυτοί –, σας αφήσει αδιάφορο, μαζί και την υπόλοιπη Κυβέρνηση και ιδιαίτερα τον κ.Πρωθυπουργό, είναι φως φανάρι ότι μας πουλήσατε ή κοντεύετε να το κάνετε. 

      Θυμηθείτε μας όμως…

 

Με τη δέουσα εκτίμηση

 

Ζιώγα Κατερίνα

Εκπαιδευτικός

Δείτε ακόμα