Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Βαριά ήττα, «πισώπλατα μαχαιρώματα» και θολό τοπίο στο στρατόπεδο Δακή

(του Μιχάλη Αγραφιώτη)

Η συντριβή του συνδυασμού και η προσωπική ήττα του Γιώργου Δακή φαίνεται ότι αποδεκάτισε πλήρως το ηθικό των στελεχών του συνδυασμού και της τοπικής Νέας Δημοκρατίας. Σε επίπεδο μάλιστα, που ακόμη δεν μπορούν να συνέλθουν ψυχολογικά πολλά από τα στελέχη, που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ηττήθηκαν από τον Θόδωρο Καρυπίδη. Οι  διαρροές λένε ότι δύο πράγματα έφταιξαν για την ήττα. Το κακό οικονομικό κλίμα και οι συνέπειες της κρίσης που «πλήρωσε» προσωπικά…

ο Γιώργος Δακής και το γεγονός ότι τον «πούλησαν» άνθρωποι που εγγυόταν ότι θα τον στηρίξουν. Αυτοί που «πούλησαν» τον Γιώργο Δακή είναι εκτός του συνδυασμού και εντός του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας ισχυρίζονται στενοί του συνεργάτες και μάλιστα, όλα θα αποκαλυφθούν εν καιρώ τονίζουν και θα «πέσουν κεφάλια» για τα «πισώπλατα μαχαιρώματα».

Θα συμφωνήσω με το κακό κλίμα που «πλήρωσε» ο Γιώργος Δακής και η παράταξη του, επίσης από αυτά που γνωρίζω, πράγματι κάποιοι και κάποιες πούλησαν τον Γιώργο Δακή και μάλιστα, αντί να στηρίξουν το παραταξιακό ψηφοδέλτιο το πολέμησαν με τον τρόπο τους, για προσωπικούς λόγους και έριδες, από την άλλη όμως και ο ίδιος ο Γιώργος Δακής έκαναν σοβαρά λάθη που δεν δικαιολογούνται για έναν έμπειρο πολιτικό.

Δεν διατήρησε τη συνοχή του συνδυασμού του με αποτέλεσμα όχι μόνο να χάσει την συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών του αλλά και να τους έχει απέναντι στις περισσότερες των περιπτώσεων. Δεν εκτίμησε την δυναμική του αντιπάλου του με αποτέλεσμα να υποβαθμίσει την προσπάθεια του και να αφήσει τα πράγματα στη μοίρα τους.

Από την μια δεν ήθελε να επισκεφτεί την περιοχή ο Αντώνης Σαμαράς για να μην στιγματιστεί ο συνδυασμός ως κομματικός της Νέας Δημοκρατίας και από την άλλη δεν αποποιούνταν την ιδιότητα του ως μέλος της εκτελεστικής γραμματείας. Τέλος, δεν προέβη σε ριζική ανανέωση των συνεργατών του Αντιπεριφερειαρχών την κατάλληλη στιγμή με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να εισπράξει θετικά από την εκλογική αναμέτρηση και να χρεωθεί μόνο τα αρνητικά.

Από εδώ και πέρα λίγο μετράει τι έφταιξε αλλά τι γίνεται. Για τα επόμενα 5 χρόνια κλείνουν οι πόρτες της αυτοδιοίκησης για την πλειοψηφία των στελεχών του συνδυασμού, ενώ για τα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας ο συνωστισμός φαίνεται ότι θα είναι έντονος. Εκεί φαίνεται ότι θα επανεμφανιστούν τα «πισώπλατα μαχαιρώματα», αφού οι πρώην σύμμαχοι θα γίνουν εχθροί.

Ο Γιώργος Δακής που προφανώς θα είναι στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και αυτό συζητήθηκε και στην εκτελεστική γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας θέλει να κρατήσει τη συνοχή και την ενότητα του συνδυασμού, έστω και από την αντιπολίτευση, γιατί θεωρεί ότι θα αποτελέσει την ομάδα κρούσης για την ώρα που θα διεκδικήσει μία θέση στο κοινοβούλιο. Όμως φοβάμαι ότι όταν έρθει εκείνη η ώρα δεν θα βρει πολλούς συμμάχους και θα αντιμετωπίσει για ακόμη μια φορά την «προδοσία».

Την ίδια ώρα ο Γιώργος Δακής θα προσπαθήσει να επανέλθει στην επιφάνεια μετά από μια βαριά ήττα, στοχεύοντας όμως πολιτικά στο συναίσθημα «αποκατάστασης» από τον κόσμο.

Σε σχέση με την επόμενη μέρα στο Περιφερειακό συμβούλιο, το περιβάλλον Δακή αναφέρει ότι θα υπάρξει εποικοδομητική αντιπολίτευση απέναντι στο νέο Περιφερειάρχη. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο Γιώργος Δακής δεν πρέπει να συνεχίσει στο συμβούλιο από τα έδρανα της αντιπολίτευσης και να εξηγήσει από τώρα στους πολίτες ότι θέλει να ασχοληθεί με την κεντρική πολιτική σκηνή, αφού είναι και μέλος της εκτελεστικής γραμματείας με κατάθεση προτάσεων και θέσεων για το Νομό Κοζάνης.

Την επόμενη της αποχώρησης Δακή πρέπει να γίνουν εσωτερικές εκλογές μέσα στον συνδυασμό για την ανάδειξη του νέου επικεφαλής του συνδυασμού. Θα έχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον ποιος ή ποια θα είναι αυτή που θα ηγηθεί του συνδυασμού, γιατί ουσιαστικά θα αποτελέσει τον αντίπαλο δέος για το νέο Περιφερειάρχη και από την αντιπολίτευση που θα ασκήσει θα κριθούν πολλά για το μέλλον της περιοχής.

Βλέποντας την αντίδραση του κόσμου της Νέας Δημοκρατίας και όχι μόνο, στην τελευταία εκλογική αναμέτρηση, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος εκδικείται, τιμωρεί και καταδικάζει ότι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην εξουσία. Άρα αυτό που προμηνύεται για τις Βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν είναι ότι θα κινηθεί ανατρεπτικά στο υπάρχον σύστημα. Νομίζω είναι η σκέψη που πρέπει να κάνουν οι σημερινοί Βουλευτές για το πώς πρέπει να διορθωθούν, ώστε να αλλάξουν την μοίρα τους.