Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Προς τους ερασιτέχνες ηθοποιούς… (video)

Με πηγαία και ειλικρινή διάθεση θα θέλαμε να εκφράσουμε ένα συγχαρητήριο έπαινο στην ομάδα των παιδιών της Β΄ τάξης του 2ου Λυκείου Γρεβενών για την ταινία μικρού μήκους που προβάλλει και μέσω του διαδικτύου. 

  Με έναν πρωτότυπο και καυστικό τρόπο εκφράζει τη διαμαρτυρία της νέας γενιάς στο καμουφλάρισμα του σύγχρονου ανθρώπου, που κρύβει πίσω από έναν…

 

καθωσπρεπισμό τη στείρα και άγονη νοοτροπία να λύνει τις ανάγκες της ζωής του με ατέλειωτες, αλλά και αναπόφευκτες σειρές μπροστά σε τραπεζίτες και όχι μόνο.

   Μυκτηρίζει επιτυχώς νομίζω τον εγκλωβισμό του στον ατομισμό, που ξέρει μόνο να σκοτώνει και τον άνθρωπο και την ανθρωπιά.

 

   Οι άνθρωποι στην ταινία φαίνονται να βαδίζουν σαν μαριονέτες.

  Πορεύονται και συμπορεύονται ξένοι και αδιάφοροι ο ένας για τον άλλον κι όταν ακόμη τα αισθήματά τους προσπαθούν να τους φέρουν κοντά.  

 Λείπει η αμεσότητα, η πηγαία προσέγγιση, η ανθρώπινη καλημέρα. 

 

 Είναι τάχα ο ρυθμός της ζωής, που τους πιέζει;

 Οι πολλοί και ψυχροί νόμοι που δεν τους αφήνουν να ανασάνουν;

 Μήπως τα έχει τυποποιήσει όλα και η εξάρτησή τους από τις τραπεζικές συναλλαγές;

 

   Συγχαίρουμε το συνάδελφο και τους μαθητές, που μας αναγκάζουν έτσι όλους να προβληματιστούμε. 

  Μια προσωπική μας σκέψη είναι ότι γέρασαν και παραμόρφωσαν τον άνθρωπο τα χρηματιστήρια, οι χρεωκοπημένες οικονομίες, η ανασφάλεια, η πάσης φύσεως τρομοκρατία, η υποψία, οι κακίες, η υπερκατανάλωση, οι καταχρήσεις και το κυνήγι του κέρδους. Του άνομου κέρδους.

  Η λατρεία του εαυτού του, που θάβει μέσα του και γύρω του ό,τι ωραίο και ανθρώπινο. 

 

   Μακάρι, παιδιά, και η ζωή σας όλη να είναι μια επανάσταση στη μασκοφορεμένη πράγματι κοινωνία και γενιά, που ξεπροβοδάτε, και που προκαλεί την αποστροφή σας, γιατί πετώντας τη μάσκα της διαπιστώσατε ότι κρύβει μέσα της νεκρό γράμμα και πολλή παγωνιά. 

 

   Σ΄αυτή την επανάσταση θα σας στηρίζει πράγματι κι ο απόστολος των εθνών Παύλος, που επικαλεστήκατε. 

  Κι ο ίδιος για την εποχή του ήταν — και εξακολουθεί να είναι — ο πρώτος μεγάλος επαναστάτης και αναμορφωτής της ανθρώπινης κοινωνίας μετά τον Ένα. Το Χριστό. 

   Σας το ευχόμαστε. 

                                                      Ζιώγα Κατερίνα

                                                              Εκπαιδευτικός   

 

 

Σημείωση greveniotis.gr

 

Παρακολουθείστε την ταινία μικρού μήκους της Β΄ τάξης του 2ου Λυκείου Γρεβενών στην οποία αναφέρεται ο παραπάνω έπαινος,  με την επιτυχημένη επιλογή του Eleanor Rigby και του Revolution των The Beatles.

 

{youtube}MLx1BpZ7b-g|600|380{/youtube}