Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Παρασκήνιο, διαβουλεύσεις και ίντριγκες για την Περιφέρεια

Οι μέχρι στιγμής ενδείξεις προμηνύουν ότι η μάχη για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα είναι πρωτόγνωρα σκληρή και η αντιπαράθεση θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Όσο «ήρεμη» είναι αυτή τη στιγμή η κατάσταση, τον τελευταίο μήνα των εκλογών οι κόντρες θα είναι ακόμη πιο σκληρές ακόμη και από αυτές της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Πριν από ένα μήνα όλοι θεωρούσαν ότι ….

η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ήταν μια τελειωμένη υπόθεση, με τον σημερινό Περιφερειάρχη να πραγματοποιεί «περίπατο», τα πράγματα σήμερα έχουν αλλάξει με 5 ακόμη τουλάχιστον συνδυασμούς να διεκδικούν το θεσμό. Αυτό που παρατηρείται έντονα στο συνδυασμό του Γιώργου Δακή είναι η έλλειψη συσπείρωσης σε σχέση με το 2010, είτε με στελέχη, είτε με οπαδούς.

Αντίπαλος του Γιώργου Δακή δεν είναι οι υπόλοιποι συνδυασμοί και οι συνυποψήφιοι του, αλλά οι κακές πρακτικές τα τελευταία 8 χρόνια και τώρα στην προεκλογική περίοδο.  Η ανανέωση που συντελείται στο ψηφοδέλτιο είναι ένα θετικό δείγμα, όμως γίνεται αργά και για έναν συνδυασμό εξουσίας είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι έχουμε φτάσει σχεδόν δυόμιση μήνες πριν τις εκλογές και δεν έχουν ανακοινωθεί ήδη επίσημα τα ονόματα. Οι σύμβουλοι και οι αντιπεριφερειάρχες έπρεπε να είναι εδώ και καιρό γνωστοί, ώστε να έχουν το πλεονέκτημα του χρόνου.

Στην περίπτωση της υποψηφιότητας εκ μέρους ΣΥΡΙΖΑ η Κουμουνδούρου έχει σοβαρότατες ευθύνες στο χειρισμό πριν και μετά την υπόθεση Καρυπίδη. Χειρίστηκε και χειρίζεται το ζήτημα με πολιτική κρίση «νηπίου», ενώ η νοοτροπία και η φιλοσοφία στις επιλογές έχουν καθαρά απολυταρχικό χαρακτήρα, χωρίς να μπαίνουν σε διαδικασίες συμμετοχής μελών και τοπικής κοινής γνώμης, κάτι που θα περιμέναμε από το ΣΥΡΙΖΑ. Η καθυστέρηση στις διαδικασίες, όσο και ο χειρισμός απαξίωσαν a priori οποιαδήποτε υποψηφιότητα, αφού δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι και ο Αλέξης Τσίπρας να κατέβει θα «καεί»…

Ο Θόδωρος Καρυπίδης δεν κινδύνεψε από την «επικοινωνιακή καταιγίδα» που δέχθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες από τα κεντρικά ΜΜΕ των Αθηνών, όσο κινδυνεύει από το ενδεχόμενο «ξεφούσκωμα» της υποψηφιότητας του τις επόμενες εβδομάδες. Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος κινείται σε όλη τη Δυτική Μακεδονία και είναι αναγνωρίσιμος, κανείς δεν ξέρει ακόμη το ψηφοδέλτιο του και αυτοί που θα το στελεχώσουν δεν θα έχουν το χρόνο για τη μάχη του σταυρού. Ο Θόδωρος Καρυπίδης, όσο αναγνωρίσιμος και αν είναι, δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος μόνος του και κινδυνεύει να μείνει αρκετά πίσω γιατί στην πρώτη Κυριακή, ο κόσμος πάντα ψηφίζει βάσει προσωπικών σχέσεων με υποψήφιους συμβούλους και όχι τόσο για επιλογή Περιφερειάρχη.

Στο χώρο της κεντροαριστεράς θα υπάρξει σίγουρα υποψήφιος Περιφερειάρχης και μάλιστα, βαρυσήμαντο στέλεχος, ακόμη και αν αρνείται πεισματικά. Ο υποψήφιος θα πλαισιωθεί με στελέχη που άσκησαν εξουσία και ασκούν εξουσία τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα τα ποσοστά να είναι αρκετά υψηλά. Μην απορήσετε αν εφαρμόζοντας συνταγή ΤΕΕ στην Περιφέρεια δείτε το συνδυασμό αυτό να πετυχαίνει πολύ υψηλά ποσοστά.

Απορίας άξιο είναι πλέον η πορεία της Χρυσής Αυγής, που οι υποψήφιοι θα είναι παντελώς άγνωστοι στο ευρύ κοινό και θα φανεί κατά πόσο πολιτική κρίση έχουν οι Δυτικομακεδόνες ή κατά πόσο εκδικητικοί και εξοργισμένοι είναι.

Αν και φαίνεται ότι διανύουμε μια ήσυχη περίοδο σε λίγο θα φανούν οι πρώτες ίντριγκες αφού η μάχη προβλέπεται αρκετά αμφίρροπή και παντελώς απροσδιόριστη ακόμη και για την πρώτη Κυριακή.

 

 

Μιχάλης Αγραφιώτης