Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Οικονομικών αδυναμία και τρομοκρατών υστερία

του Μιχάλη Αγραφιώτη

Οι γόρδιοι δεσμοί για τους κ. κ. Σαμαρά και Βενιζέλο, που προφανώς θα τους αναγκάσουν να προχωρήσουν σε πρόωρες εκλογές, γιατί οι εξελίξεις προμηνύονται ανατρεπτικές για τα κυβερνητικά σχέδια. Από τη μια, μέρα με τη μέρα απομακρύνεται η ελπίδα για λήξη του Μνημονίου και έξοδο από τις αγορές, απεναντίας νέα μέτρα και νέο Μνημόνιο είναι προ των πυλών και από την άλλη και μόνο η ιδέα για πιθανό….

τρομοκρατικό χτύπημα από τον απελευθερωμένο κ. Χριστόδουλο Ξηρό, δημιουργεί ένα αίσθημα φόβου και απειλής που πλανάται πάνω από την Ελληνική δημόσια ζωή.

 

Την ώρα που η απόφαση του ΣτΕ ήρθε για να δικαιώσει τους ένστολους που αγωνίστηκαν για την προστασία των οικονομικών τους δικαιωμάτων, η συμμετοχή δικαστικών και καθηγητών πανεπιστημίου στην απόφαση αποκομίζει έναν λογαριασμό στην κυβέρνηση περί του ενός δισεκατομμυρίου Ευρώ, εκτροχιάζοντας τα οικονομικά της χώρας και επιβάλλοντας πριν την έκδοση της απόφασης ισοδύναμα πάγια μέτρα για την κάλυψη της ζημιάς. Εκ των πραγμάτων οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα καταπατήσουν τη δέσμευση τους για τη μη λήψη πρόσθετων μέτρων.

 

Και ενώ περιμένουμε τον Ιούνιο για να απαλλαγούμε από την θηλιά του Μνημονίου, οι εκπρόσωποι των δανειστών δεν φαίνεται να έχουν τη διάθεση να εγκαταλείψουν τη χώρα μας. Επιβάλλουν εκ των προτέρων την άποψη ότι τα οικονομικά μας δεν πηγαίνουν καλά και προκαταλαμβάνουν νέα μέτρα για το 2014 και το 2015. Αυτό γίνεται προφανώς για να μας προϊδεάσουν για την υπογραφή νέου Μνημονίου, αρκετά πιο σκληρού από τον Ιούνιο και μετά. Άρα, εδώ υπάρχει δεύτερη άσχημη τροπή για τους κυβερνώντες, αφού και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει καταπάτηση των δεσμεύσεων των αρχηγών.

 

Η συζήτηση περί τρομοκρατίας έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις με επιπτώσεις στην εικόνα της χώρας. Η διαφυγή και τα τηλεοπτικά μηνύματα δεν πραγματοποιήθηκαν για να δείξουν ότι ο κ. Χριστόδουλος Ξηρός βρίσκεται ελεύθερος και μας ευχαριστεί για την φιλοξενία του στις φυλακές. Στέλνει εμφανώς μήνυμα ότι είναι θέμα χρόνου να χτυπήσει τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες έναν στόχο που θα προκαλέσει κρότο διεθνώς. Και αν συνδυάσουμε την εξέλιξη της Ελληνικής Προεδρίας, προφανώς θα έχει σχέση με κάτι που αντιπροσωπεύει την Ευρωπαϊκή Ένωση και μέχρι σήμερα έχει προκαλέσει την Ελληνική κοινή γνώμη. Η κυβέρνηση χρεώνεται στη συνείδηση του κόσμου την αδειοδότηση και θα χρεωθεί πολύ έντονα και ένα πιθανό τρομοκρατικό χτύπημα, το οποίο θα γίνει ξεκάθαρα για να υπάρξει πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας.

 

Όλα τα παραπάνω φέρνουν σε δύσκολη θέση τους κ. κ. Σαμαρά και Βενιζέλο που είναι προφανές ότι δεν μπορούν να χειριστούν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα. Μπορεί στο ζήτημα της απόδρασης οι καρατομήσεις των υπευθύνων να αρκούν για να εκτονωθεί η κοινή γνώμη, όμως στα οικονομικά θεωρώ ότι το αδιέξοδο που δημιουργείται σε συσχετισμό με ένα νέο Μνημόνιο δεν θα είναι αρκετή η απομάκρυνση όλου του Οικονομικού επιτελείου, αλλά η διενέργεια εκλογών που μπορεί να υπάρξει συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, όμως καμία από τις πολιτικές δυνάμεις δεν θα είναι ικανή να διαχειριστεί το αδιέξοδο.

 

Την ώρα που οι υπόλοιπες χώρες αποδεσμεύονται η μία μετά την άλλη από τα Μνημόνια, η Ελλάδα θα παραμείνει στο βραχνά των Μνημονίων με καθαρή υπαιτιότητα του σημερινού οικονομικού επιτελείου και προσωπικά του κ. Γιάννη Στουρνάρα που εμφανώς δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει. Το τετράμηνο μέχρι τις Ευρωεκλογές θα είναι των παθών για τα κόμματα της Νέας Δημοκρατίας και του ΠαΣοΚ, αφού όχι μόνο δεν θα κληθούν να διαχειριστούν την έξοδο από την κρίση, αλλά αντίθετα όπως φαίνεται θα καθιστούν υπαίτιοι όχι μόνο για τη δημιουργία της κρίσης αλλά και για τη διατήρηση της πέραν της τριετίας, που αρχικά θα διαρκούσε.

 

 

Με αυτά τα δεδομένα είναι προφανές ότι η διενέργεια των εκλογών είναι επιβεβλημένη και μάλιστα η προκήρυξη αυτών θα  προκληθεί από την ίδια την κυβέρνηση χωρίς απώλεια κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά για δύο όρους που προβλέπει και το Σύνταγμα, για την οικονομική πολιτική και τη μη τήρηση των δεσμεύσεων και την ασφάλεια των πολιτών της χώρας λόγω τρομοκρατίας. Ας ευχηθούμε ότι δεν θα προκύψει και άλλο κακό… 

 

 

 

tovima.gr