Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Κε Μπαρόζο,…

Με πολλή συνοχή και συναίσθηση της μηδαμινότητάς μας τολμούμε πρώτα να σας καλωσορίσουμε στην πατρίδα μας και μετά να σας ευχαριστήσουμε για το χαιρετισμό σας, καθώς η χώρα μας αναλαμβάνει την προεδρία της Ένωσης.

 

   Στα λόγια σας αναγνωρίσαμε μια συμπάθεια γι’ αυτήν. Κι αν καταλάβαμε καλά, επισημάνατε την ανακαμψή της και μάλιστα ως κάτι πολύ …

θετικό για μια ανοδική πορεία της οικονομίας της από δω και πέρα.

 

   Η πατρίδα μου όντως πέθανε κι αναστήθηκε πολλές φορές, όπως και τώρα, αν είναι έτσι όπως τα λέτε. Κι αυτό γιατί διαθέτει μοναδικό ψυχικό δυναμισμό, τον οποίο διαμορφώνουν και τροφοδοτούν η ακαταπόνητη αγωνιστικότητά της και η παιδεία της.

  Αυτή στηριζόταν μέχρι χθες πρώτα και θεμελιακά στην πίστη της στο Χριστό και την Εκκλησία Του και κατά δεύτερον στη διδαχή της ιστορίας της.

 

  Από κει αντλούσαμε τη δύναμη οι Έλληνες να αντιπαλεύουμε όλα τα στοιχειά, που συστρατεύονταν να μας αφανίσουν, καθώς και το ευγενές της προσωπικότητάς μας και τη φιλοξενία μας προς όλους, απ’ τα ομηρικά ακόμη χρόνια. Γι’ αυτό και λέμε ότι έχουμε στο DNA μας το αντιρατσιστικό πνεύμα.

  Η άμυνά μας στα άτοπα που μας έκαναν οι ξένοι μετανάστες (βιασμούς, ασέλγειες, διαρρήξεις, φόνους) μάς οδήγησε να ξεχάσουμε την αρετή αυτή, για την οποία η φυλή μας ξεχώριζε στην ιστορία.

  Για το ρατσισμό και τον αντιρατσισμό μάς καταφέρατε κατάγματα, όχι, πιστεύουμε, γιατί το επιδιώκατε… ή μήπως;… αλλά γιατί δε σκύψατε αρκετά να δείτε την ψυχοσύνθεση του λαού μας. Εκτός κι αν ανήκετε κι εσείς στους οπαδούς του κ. Κίσσιγκερ, ο οποίος, υπενθυμίζουμε, προσφωνώντας επιχειρηματίες της Ουάσινγκτον το 1974 (δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Οικονομικός Ταχυδρόμος στις 14 Αυγούστου 1997) είχε πει τα εξής:

“Ο ελληνικός λαός είναι αναρχικός και δύσκολος να τον δαμάσεις. Για το λόγο αυτό πρέπει να χτυπήσουμε βαθιά τις πολιτιστικές του ρίζες. Ίσως τότε να μπορέσουμε να τον αναγκάσουμε να συμμορφωθεί. Εννοώ, φυσικά, να χτυπήσουμε τη γλώσσα του, τη θρησκεία του, τα πολιτιστικά και ιστορικά αποθέματά του, ώστε να μπορέσουμε να εξουδετερώσουμε την ικανότητά του να αναπτυχθεί, να διακριθεί, να επικρατήσει και να απομακρύνουμε έτσι το εμπόδιο που παρουσιάζει στα ζωτικής σημασίας στρατηγικά μας σχέδια στα Βαλκάνια, τη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή”.

 

  Απ’ ό,τι βλέπουμε, κε Μπαρόζο, πράγματι πλήττεται η Ορθοδοξία μας, η ιστορία μας, βάλλεται η ύπαρξη της φυλής μας τεχνηέντως μέσω της παιδείας, την οποία εσείς ως Ε.Ε. επηρεάζετε, και της πολιτικής με την αλλαγή νομοθεσιών κάθε τόσο.

 

   Επειδή μάθαμε να μην πιστεύουμε πλέον σε όσα μας λέτε εσείς οι ηγέτες από τα κανάλια, αλλά σ’ ό,τι μας πληροφορεί το ένστικτο της αυτοσυντήρησής μας και σ’ ό,τι ψυθυρίζεται, σας προκαλούμε κι εμείς, όσο μικρούς κι ασήμαντους κι αν μας βλέπετε, να μας δείξετε με τον τρόπο σας ότι δεν μας κοροϊδεύετε και δεν μας καθησυχάζετε απλώς με όσα μας λέτε.

  Γιατί μας κατέλαβε μια ανησυχία, όταν σας ακούσαμε να ωραιοποιείτε την οικονομική μας κατάσταση.

  Ίσως όχι τόση, όταν ακούσαμε τον κ. πρωθυπουργό να μας λέει τα ίδια, γιατί μας έχει εμπνεύσει εμπιστοσύνη όσον αφορά τις προθέσεις του, μέχρι τώρα τουλάχιστον.

  Εμείς ξέρουμε ότι ο μισός πληθυσμός λιμοκτονεί κι άλλος τοσος μένει άνεργος.

  Φτώχεια καταραμένη και… σκουπιδοτενεκέδες να τον τροφοδοτουν.

  Την αγνοείτε αυτή την κατάντια;

 

   Με αυτά ως προοίμιο, αν και μακροσκελές, θα θέλαμε να ακούσετε ορισμένα αιτήματα-θέσεις μας που θα σας ζητούσαμε να μελετήσετε, τώρα που βρίσκεστε στη χώρα μας.

 

   Πρώτον, ενώ έχετε αναλάβει σχεδόν κηδεμονικό ρόλο για την πατρίδα μας, γιατί πουθενά δεν είδαμε να προστατεύετε τα ιερά μας; Κι εννοούμε την Ορθόδοξη πίστη μας.

  Αντίθετα, εν ονόματι του αντιρατσισμού και υπερασπιζόμενοι μόνο τις μειονότητες, καταντήσατε την πλειοψηφία των Ορθόδοξων Ελλήνων μειοψηφία.

  Πού στοχεύετε; Γιατί είναι φανερό ότι υποσκάπτεται έτσι το ορθόδοξο φρόνημά μας.

  Ο πολιτισμός στον οποίο μας μυείτε πού έχει βάλει την Εκκλησία του Χριστού;

  Διαμαρτυρόμαστε, αν μας πείτε κι εσείς ότι έχει την ίδια θέση ο Θεάνθρωπος Ιησούς με το Βούδα και το Μωάμεθ…

  Εδώ παραπέμπουμε και στο ότι η ευρωπαϊκή κοινότητα δεν αναφέρει στο σύνταγμά της πουθενά τον παράγοντα Χριστιανισμό για τον πολιτισμό της.

 

   Τον αγνοείτε εσκεμμένα ή τόσο τον υποτιμάτε;

  Γι’ αυτό αφήσατε ανυπεράσπιστους, χωρίς καμιά διαμαρτυρία, τους χριστιανούς που δεινοπαθούν στις αραβικές χώρες;

  Κι αναφερόμαστε εδώ στους δυο επισκόπους που απήχθησαν, στις μοναχές που έπεσαν στα χέρια μουσουλμάνων τρομοκρατών και σ’ άλλα σχετικά γεγονότα.

 

   Δεύτερον, τα μέτρα που πήρατε και ο φόρος που επιβάλατε για κάθε ελληνόπαιδο που γεννιέται, η κοπή των επιδομάτων για πολύτεκνες οικογένειες, πράγματα που εντείνουν την υπογεννητικότητα στην Ελλάδα, δεν είναι ένας ύπουλος τρόπος να αφανίσετε τη φυλή μας;

  Πού στοχεύετε;

  Πότε ήσασταν πιο ειλικρινείς; Όταν μας δίνατε κι εσείς τα πακέτα στήριξης τόσο επιπόλαια όσο τα διαχειρίστηκαν και οι δικοί μας ηγέτες ή τώρα που κάθε τόσο μας καθησυχάζετε ότι δε θα ακολουθήσουν άλλοι φόροι κι άλλους τόσους στο μεταξύ ετοιμάζετε;

 

   Τρίτον, την παιδεία μας τη φορτώσαμε, εν ονόματι της καλής ευρωπαϊκής συμμαχίας, με δικά σας συστήματα, μηνύματα, ιδεολογίες.

  Συμφωνούμε ότι μας δώσατε πολλά. Είστε σε πολλά προηγμένοι. Αλλά μην αμφισβητείτε ότι και η φυλή μας είναι χαρισματική σε ευφυΐα, σε διάνοια, σε φιλοσοφικό στοχασμό, σε φιλέρευνο και κριτικό πνεύμα.

  Αυτός είναι ο λαός που έθεσε τις βάσεις του πολιτισμού της Ευρώπης στην επιστήμη, στη φιλοσοφία, στην τέχνη, στη λογοτεχνία, στην ιστορία, στη ρητορική…

  Αφήστε μας να αφομοιώσουμε ό,τι πήραμε από σας και να διαμορφώσουμε την παιδεία μας εμείς.

  Μπορούμε και ξέρουμε.

  

   Και μη μας γκρεμίζετε και μας ξηλώνετε τις εικόνες του Χριστού και της Παναγίας μας. Των αγίων μας. Και χωρίς να τους το ζητήσουμε, κάποτε θα τους βρείτε μπροστά σας. Γιατί αυτός ο τόπος μυρίζει παντού θυμίαμα και μπαρούτι. Θρησκεία του Εσταυρωμένου Κυρίου και ιστορία ηρώων.

 

   Δεν αποποιούμαστε τα θετικά της κουλτούρας σας.

  Τα χρειαζόμαστε.

  Να μας σταθείτε όμως θέλουμε, για να καμαρώσετε κι εσείς μαζί μας κάποτε την Ελλάδα σπουδαίο μέλος της ευρωπαϊκής κοινότητας και όπως της αξίζει.

  Σας θέλουμε πραγματικούς και ειλικρινείς συμμάχους της πατρίδας μας, για την οποία – και κλείνουμε μ’ αυτό – ο π. Αυγουστίνος Καντιώτης κήρυξε, όταν ζούσε:

“Η Ελλάς προχωρεί. Προχωρεί ανάμεσα από τις συμπληγάδες πέτρες των σκοτεινών δυνάμεων. Εσωτερικοί και εξωτερικοί αγώνες σκληροί! Πλήθος εχθροί ορκίστηκαν να την εξαφανίσουν από το πρόσωπο της γης. Αλλ’ αυτή στρέφεται και πάλι προς το άστρο της Βηθλεέμ και αντλεί μυστική δύναμη. Δεν υπάρχει κακό ανίκητο από το Χριστό, τον αήττητο βασιλέα των αιώνων. Με τη δύναμη του Νηπίου της Βηθλεέμ τα σχέδια των νέων Ηρωδών θα ματαιωθούν για μια ακόμη φορα. 

Η Ελλάς θα βγεί από τη δοκιμασία, θα σταθεί στα ιστορικά βράχια της. Θα ξεδιπλώσει ειρηνικά τη γαλανόλευκη, σύμβολο ημερώσεως και χριστιανικού πολιτισμού. Θα στήσει χορό αγγέλων και θα τονίσει ύμνον εξαίσιο: ‘πάντα ισχύω εν τω ενδυναμούντι με Χριστώ'”.

 

 

Ζιώγα Κατερίνα

εκπαιδευτικός

 

Δείτε ακόμα