Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ωφελημένοι από την διπλή δολοφονία, εκείνοι και όσοι έχαναν από τις έως τώρα γεωπολιτικές εξελίξεις.

Είναι ασύμβατα γεγονότα η εκτέλεση των μελών της Χ.Α. με την παραπομπή Καρχιμάκη ή την κατάθεση του “αντιρατσιστικού” ν.σ.; Ίσως ναι, ίσως όχι. Ίσως η δολοφονία να είναι μία απλή τυφλή ενέργεια κάποιων ιδεοληπτικά καθυστερημένων του περιθωρίου της Αριστεράς.

Ίσως να είναι όχι απλά προσχεδιασμένη δολοφονία αλλά στρατηγικά μελετημένη πολιτική πράξη. Την απάντηση θα εντοπίσουμε αναζητώντας όποιον ωφελείται από την δολοφονία αυτή.

Φυσικά, σε βάθος χρόνου.

Άμεσα διαπιστώνουμε πως:

Στον πιο μικρό κύκλο επιπτώσεων, διακρίνουμε εύκολα μία απόπειρα εκδίκησης για την δολοφονία του Π. Φύσσα και/ή τρομοκράτησης των μελών και οπαδών της Χ.Α. . Είναι η περιοχή των “ηλιθίων”.

Στη συνέχεια, πάλι εύκολα, φαίνεται η ευκαιρία εκμετάλλευσης της δολοφονίας από την ίδια την Χ.Α. ώστε να ανατρέψει το σε βάρος της κλίμα στην ελληνική κοινωνία, που εντατικά αναπτύχθηκε τον τελευταίο μήνα. Εδώ ευρισκόμαστε στην περιοχή των “κουτοπόνηρων”.  

Επωφελούμενοι φυσικά άμεσα είναι και όσοι επενδύουν την διάσωσή τους στην “κυβερνητική σταθερότητα”, παίρνουν παράταση επιβίωσής τους, πολιτικά.

Κατόπιν, διακρίνουμε την περιοχή των μεγάλων συμφερόντων, πολιτικών και οικονομικών. Εδώ:

  • Με την δολοφονία όχι απλά επικυρώνεται η θεωρία των “δύο άκρων” αλλά κυριολεκτικά απλώνεται ηγεμονικά στην ελληνική πολιτική σκηνή. Το πολιτικό πάθος και το συναίσθημα διαλύουν κάθε απόπειρα νηφάλιου προσανατολισμού.
  • Η μερίδα της ελληνικής κοινωνίας που πολιτικά μέχρι πρότινος εκδηλώνονταν εκλογικά με την Χ.Α., βρίσκει τώρα αφορμή να “αντεπιτεθεί”. Εύκολα μπορεί να παρασυρθεί και να χειραγωγηθεί.
  • Η εκτέλεση της δολοφονίας απόγευμα Παρασκευής, συνειρμικά δεν προσομοιάζει και με τα κατά καιρούς αιφνιδιαστικά χρηματοπιστωτικά μέτρα, όπως τον Μάρτιο στην Κύπρο; Ώστε να είναι περιορισμένες αντικειμενικά οι δυνατότητες αντιδράσεων. Οπωσδήποτε η χρονική στιγμή, επιβεβαιώνει την προσεκτική σχεδίαση της εκτέλεσης.
  • Οι μικρόνοες εριστικοί ηγέτες της Χ.Α. είναι σε θέση να συνυπολογίσουν το συνολικό,εθνικό και κοινωνικό συμφέρον ή βρήκαν την ευκαιρία να αποφύγουν τις καταδίκες; Εφόσον επιβεβαιώσουν το σπιθαμιαίο πολιτικά ανάστημά τους, θα δημαγωγήσουν ακατάσχετα -και αυτοί με την σειρά τους, μετά από τους “αντιφασίστες”- πάνω στις δολοφονίες των νεαρών οπαδών τους. Θα συμβάλουν έτσι στην έντονη κοινωνικοπολιτική αστάθεια.
  • Όλη αυτή η ταραχή στην Ελλάδα ανακόπτει, καθυστερεί αν δεν ακυρώνει, τους σχεδιασμούς είτε πολιτικούς είτε οικονομικούς, κυβερνήσεων ή πολυεθνικών επιχειρήσεων. Όσοι απέβλεπαν στην εισχώρησή τους στα πολλά υποσχόμενα πεδία ορυκτών και ενεργειακών αποθεμάτων της χώρας. Όσοι επιχειρούσαν την ηγεμονία τους στην χώρα. Τώρα, ευρίσκονται ενώπιον πιθανότητας σχεδόν απόλυτης αστάθειας. Όλοι όσοι είχαν λάβει θέσεις και σχεδιάσει τα μέτρα τους, όλοι όσοι είχαν παραταχθεί θετικά προς το μέλλον, τώρα πρέπει να αναθεωρήσουν και ανασκευάσουν καθώς εγείρεται “τσουνάμι” αβεβαιότητας και αστάθειας.

Καταληκτικά, στην πρώτη αυτή διαπιστωτική ανάλυση βλέπουμε πως ο κυριότερα επωφελούμενος είναι όποιος ευρίσκονταν στην δυσχερέστερη θέση ενώπιον των εξελίξεων που δρομολογούνταν. Ακόμη και αν – αναμενόμενα- υπάρχουν όποιοι παράπλευρα επωφελούμενοι.

 

 

Νίκος Καραβαζάκης.