Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Άστοχο πολιτικά το Περιφερειακό συμβούλιο -Ανάγκη δημιουργίας συντονιστικής επιτροπής αγώνα

Μιχάλης Αγραφιώτης(του Μιχάλη Αγραφιώτη)

Προφανώς, οι πολιτικοί της περιοχής ή δεν έχουν καταλάβει τι έρχεται ή γνωρίζουν και περιμένουν την διάλυση της κοινωνίας της Δυτικής Μακεδονίας από όλες τις πλευρές. Αυτή τη στιγμή εκκρεμούν το καυτό θέμα της υψηλής τιμής του Πετρελαίου θέρμανσης, της συρρίκνωσης των Νοσοκομείων και του ΕΚΑΒ, της υψηλότατης ανεργίας, της σχεδιαζόμενων ανατροπών…

στη ΔΕΗ, της διάλυσης των ΟΤΑ και από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης και των κυβερνητικών Βουλευτών κανείς δεν ασχολείται. Την ίδια ώρα ανοίγοντας τη λίστα με τα θέματα του Περιφερειακού συμβουλίου, αντικρίζω θέματα τα οποία παραπέμπουν σε εποχές νηφαλιότητας και οικονομικής ευημερίας.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας πρέπει να μπούνε επιτακτικά τα θέματα του Πετρελαίου θέρμανσης και της σχεδιαζόμενης αναδιάρθρωσης των Νοσοκομείων γιατί στην πρώτη περίπτωση σε 10 μέρες αρχίζει η διάθεση του Πετρελαίου και πρέπει η κυβέρνηση να πιεστεί να προβεί σε αναδιάρθρωση της πολιτικής της τουλάχιστον για την Περιφέρεια μας, διότι μεγάλο ποσοστό των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων δεν θα έχουν τη δυνατότητα να θερμανθούν, ειδικά το φετινό χειμώνα ο οποίος προβλέπεται ιδιαίτερα βαρύς και οι εναλλακτικές μορφές θέρμανσης δεν θα μπορούν να αποδώσουν.

Για το θέμα των Νοσοκομείων σε λίγες ημέρες ο Άδωνις Γεωργιάδης θα επισκεφθεί την περιοχή έχοντας φάκελο για την αναδιάρθρωση των Νοσοκομείων. Εμείς ως περιοχή τι θα έχουμε να του αντιτάξουμε; Ποια πρόταση; Όταν έρθει και μας βρει απροετοίμαστους είναι βέβαιο ότι θα επιβάλλει τη δική του γνώμη γιατί πολύ απλά θα αναφέρει ότι από τη στιγμή δεν έχετε μια πρόταση από κοινού αποδεκτή και οργανωμένη θα ισχύσει η δική του πρόταση που θα έχει υποστεί μια επιστημονική δήθεν μελέτη. Οπότε θα αποφασίσει τα χειρότερα και αν ζητήσουν οι τοπικοί κάτι παραπάνω, θα μας κάνει τη χάρη να υποχωρήσει σε λίγα.

Μετά εκκρεμούν συνεδριάσεις όπως για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ αλλά και για την αντιμετώπιση της ανεργίας που πρέπει να παρθούν αναγκαία μέτρα. Πότε θα συνεδριάσει το Περιφερειακό συμβούλιο; Όταν πλέον θα είναι τετελεσμένο γεγονός;

Για το θέμα του Πετρελαίου θέρμανσης πρέπει να προταθούν τρείς λύσεις. Μείωση a priori του ποσού της φορολογίας για τη Δυτική Μακεδονία για νοικοκυριά και επιχειρήσεις με ΑΦΜ της περιοχής. Είναι η μόνη λύση για τη χρονική στιγμή που έχουμε φτάσει και πρέπει να προσδιοριστεί με τροπολογία με τη μορφή του κατεπείγοντος και να δεσμευθούν οι Βουλευτές ότι θα την συνυπογράψουν πιέζοντας τον Υπουργό Οικονομικών προς αυτή την κατεύθυνση και ότι δεν θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό.

Για το θέμα των Νοσοκομείων, Περιφερειακό συμβούλιο, ΠΕΔ και κοινωνικοί εταίροι πρέπει να συνυπογράψουν ένα κείμενο το οποίο θα δεσμεύει του Βουλευτές, ότι εάν δεν μείνουν έστω 2 νοσοκομεία σε επίπεδο περιφέρειας και δεν τηρηθούν τα προβλεπόμενα σε προσωπικό και εξοπλισμό, τότε δεν θα περάσει κανένα από τα νομοσχέδια του Άδωνι Γεωργιάδη. Μόνο έτσι δυστυχώς οι πολιτικοί των Αθηνών θα καταλάβουν ότι στη Δυτική Μακεδονία ο κόσμος υποφέρει και δεν αντέχει άλλη υποβάθμιση.

Περιμένω από το Περιφερειακό συμβούλιο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.