Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

“Ανατροπή στην αυτοδιοίκηση”

Δεν υπάρχει προηγούμενο των ανατροπών που θα φέρει στην αυτοδιοίκηση το νέο σύστημα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση για τις επόμενες εκλογές, τον Μάιο του 2014. Αμέτρητοι υποψήφιοι Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, σύμβουλοι χωρίς το καθεστώς των συνδυασμών, 42% ποσοστό για την εκλογή τους αναμένεται να αλλάξει..

άρδην το αυτοδιοικητικό τοπίο. Αν και η κυβέρνηση πιθανώς θεωρεί ότι το νέο σύστημα θα είναι υπέρ των παλιών κοινοβουλευτικών δυνάμεων, δεν λείπει ο κίνδυνος να ανατραπούν τα δεδομένα και νέες δυνάμεις να βρεθούν σε θέσεις κλειδιά.

Όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία της συγκυβέρνησης που είναι βέβαιο ότι θα συνεργαστούν και σε επίπεδο υποψηφιοτήτων. Αν όλα βαδίσουν θετικά, τότε δεν θα έχουμε ανατροπές στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και τα κοινά ψηφοδέλτια θα επικρατήσουν. Αν η κατάσταση όμως δυσχεραίνει και τα κουκιά δεν βγαίνουν για το ΠαΣοΚ και τη Νέα Δημοκρατία, τότε θα δούμε ίσως και ακραίες καταστάσεις σε επίπεδο Περιφερειών και Δήμων.
Κάποτε όμως έπρεπε να γίνει. Να απεξαρτηθεί ο πρώτος και δεύτερος βαθμός της τοπικής αυτοδιοίκησης από τις κομματικές επιρροές και την πειθαρχία των υποψήφιων Δημάρχων. Όλα πρέπει να γίνονται γνωστά στους πολίτες και μέσα από τις αντιθέσεις που θα δημιουργηθούν στα Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια θα αντλούνται ορθές αποφάσεις μόνο προς το συμφέρον του τόπου.

Τα χρίσματα είναι πλέον κατάρα για τους υποψηφίους. Γι΄ αυτό και ελάχιστοι υποψήφιοι θα επιδιώξουν να πάρουν χρίσμα ειδικά από τα μεγάλα κόμματα. Μόνο το ΚΚΕ θα δώσει χρίσματα όπως είθισται να πράττει και πιστεύω και η Χρυσή Αυγή κυρίως στις μεγάλες πόλεις και τις περιφέρειες. Οι υπόλοιποι θα αρκεστούν σε προσωπικότητες μεγάλου εύρους για να μπορέσουν να επαναπροσεγγίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου.

Ότι και να γίνει όμως, έτσι όπως μετατρέπεται η τοπική αυτοδιοίκηση, οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες καταντούν απλοί προϊστάμενοι διευρυμένων ΚΕΠ στην ουσία, χωρίς αρμοδιότητες, χωρίς χρήματα και χωρίς αξιόπιστη εξουσία. Ουσιαστικά, σε όπλο χωρίς σφαίρες…

Αγραφιώτης Μιχάλης
tovima.gr/