Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: 50 ΧΡΟΝΙΑ ΨΕΜΑΤΑ

“Έχομε 8 χρόνια για να σωθεί ο πλανήτης από την καταστροφή”

Αν πολλοί από τους αναγνώστες άρχισαν να πανικοβάλλονται από αυτή την πρόβλεψη, μπορώ μετά βεβαιότητας να τους καθησυχάσω ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. Το γνωρίζω γιατί αυτή η δήλωση έγινε το 2009 από τον τότε Πρίγκηπα της Αγγλίας Τσαρλς. Η καταστροφή του πλανήτη που είχε προβλέψει ότι θα γινόταν το έτος 2017, όχι μόνο δεν έγινε, αλλά ο Τσάρλς στέφθηκε και βασιλιάς της Αγγλίας.

Δεν είναι βέβαια ο μόνος που έκανε λάθος πρόβλεψη για επικείμενη καταστροφή του πλανήτη λόγω κλιματικής αλλαγής. Τουλάχιστον για 50 χρόνια, ακούμε τέτοιες προβλέψεις από διάφορους επιστήμονες και πολιτικούς που ευτυχώς για τον πλανήτη και για εμάς που ζούμε πάνω του, δεν βγήκαν αληθινές.

Για να καθησυχάσω τους αναγνώστες περισσότερο από την φοβία της επικείμενης καταστροφής του πλανήτη ή της εξαφάνισης κρατών ή πόλεων λόγω της κλιματικής αλλαγής, παραθέτω ένα μικρό δείγμα από τις εκατοντάδες λάθος προβλέψεις που έχουν γίνει στις τελευταίες πέντε δεκαετίες.

Τον Ιανουάριο του 1970, το περιοδικό Life δημοσίευσε ότι “…σε μια δεκαετία, οι κάτοικοι των πόλεων θα πρέπει να φορούν μάσκες αερίου για να επιβιώσουν από την ατμοσφαιρική ρύπανση… και…μέχρι το 1985 η ατμοσφαιρική ρύπανση θα έχει μειώσει την ποσότητα του ηλιακού φωτός φτάνοντας στη γη κατά το ήμισυ…”.

Την ίδια χρονιά ο Dr. Ripley, επικεφαλής του Μουσείου Smithsonian, πρόβλεψε ότι μέχρι το 1995 “…μεταξύ 75 και 85 τοις εκατό όλων των ειδών των ζωντανών ζώων θα έχουν εξαφανιστεί”.

Το 1989, αξιωματούχος του ΟΗΕ μας προειδοποίησε ότι “ολόκληρα έθνη θα έχουν εξαφανιστεί από το πρόσωπο της Γης έως το έτος 2000 από την υπερθέρμανση του πλανήτη”.

Το 2004, η αγγλική εφημερίδα Guardian δημοσίευσε ότι “η κλιματική αλλαγή τα επόμενα 20 χρόνια θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμια καταστροφή όπου…..μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις θα βυθιστούν κάτω από τις ανερχόμενες θάλασσες… έως το 2020”.

Την ίδια χρονιά, είχαμε μία ακόμη πρόβλεψη ότι “Η Βρετανία θα έχει σιβηρικό κλίμα έως το 2020”.

Θα μπορούσα να συνεχίσω με εκατοντάδες παρόμοιες προβλέψεις που έκαναν διάφοροι άλλοι πολιτικοί και επιστήμονες αλλά πιστεύω οι αναγνώστες έλαβαν το μήνυμα. Αν μάθαμε κάτι από αυτές τις προβλέψεις είναι ότι η κλιματική αλλαγή είναι απλά μία απάτη, φάρσα και κοροϊδία σε βάρος εκατομμυρίων πολιτών που σήμερα πληρώνουν ένα μεγάλο τίμημα.

Θα περίμενε κανείς ότι ύστερα από δεκαετίες λανθασμένων προβλέψεων, οι γκλομπαλίστες πολιτικοί θα είχαν την λογική ή τουλάχιστον την ευαισθησία να σταματήσουν να επαναλαμβάνουν το ίδιο εκφοβιστικό παιχνίδι ότι ο πλανήτης κινδυνεύει άμεσα ή έχομε 5 ή 10 χρόνια να τον σώσουμε από την καταστροφή.

Όμως δεν το κάνουν. Οι πολιτικοί ποντάρουν στο ότι αν συνεχίζουν να επαναλαμβάνουν το ίδιο ψέμα ξανά και ξανά, στο τέλος ο κόσμος θα το πιστέψει σαν αλήθεια. Όμως δεν θα γίνει τουλάχιστον για δύο λόγους.

Πρώτον, οι πολίτες δεν είναι όσο αφελείς όπως πιστεύουν οι πολιτικοί. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι το ψέμα όσες φορές και αν επαναληφθεί παραμένει ψέμα. Το γνωρίζουν γιατί το απέδειξαν οι ίδιοι οι γκλομπαλιστές. Για 50 χρόνια επαναλαμβάνουν το ίδιο ψέμα για άμεση καταστροφή του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή, και μέχρι σήμερα συνεχίζει να παραμένει ψέμα.

Δεύτερον, η εξτρεμιστή πράσινη ατζέντα έχει προξενήσει τεράστιες καταστροφές, διαλύοντας τις εγχώριες ενεργειακές πηγές και εξάγοντας πολύτιμο εθνικό συνάλλαγμα ύψους τρισεκατομμυρίων κυρίως στην Κίνα, για την αγορά πρασίνων τεχνολογιών. Οι φαντασιώσεις των γκλομπαλιστών έγιναν εφιάλτες για εκατομμύρια πολίτες που βυθίστηκαν στην φτώχια και αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις υψηλές τιμές των καυσίμων, ηλεκτρισμού, τροφίμων και άλλων βασικών αγαθών.

Οι πολίτες οφείλουν πλέον να αγνοούν και να μη εμπιστεύονται όσα ακούνε για άμεση καταστροφή του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή, γιατί αναγνωρίζουν ότι είναι η δική τους βιωσιμότητα που κινδυνεύει και όχι ο πλανήτης. Τους απασχολούν περισσότερο πραγματικά προβλήματα όπως οι υψηλές τιμές καυσίμων, ο πληθωρισμός, η οικονομία, η ανεργία, η παιδεία, προφύλαξη συνόρων, οικονομική ενίσχυση αγροτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων και όχι η κλιματική αλλαγή. Τα δισεκατομμύρια που πάνε στην Κίνα για ηλιακά συστήματα, ανεμογεννήτριες και ηλεκτρικές μπαταρίες, θα βοηθούσαν τους πολίτες πολύ περισσότερο αν χρησιμοποιηθούν για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων και όχι σε φαντασιώσεις να σώσουμε τον πλανήτη.

Την επόμενη φορά που οι πολιτικοί αρχίσουν να εκφοβίζουν τους πολίτες με το ίδιο ψέμα για την κλιματική αλλαγή, θα πρέπει πρώτα να εξηγήσουν τι συνέβη με όλες τις προβλέψεις που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια και γιατί δεν είδαμε το τέλος του κόσμου πριν 2, 3 και 4 δεκαετίες όπως μας είχαν διαβεβαίωσαν με τόσο σιγουριά.

Είναι ώρα να μπεί ένα τέλος σε αυτή την κοροϊδία. Ζώντας 50 χρόνια με το ψέμα της κλιματικής αλλαγής ήταν αρκετά.

Δρ. Νικόλαος Α. Στεργιούλας

Διεθνής οικονομολόγος. Έχει διατελέσει σύμβουλος σε δημόσιες υπηρεσίες και επιχειρήσεις στις ΗΠΑ και άλλες χώρες. Στο παρελθόν είχε εργασθεί στο Αμερικανικό Κογκρέσο και διετέλεσε ανώτατο στέλεχος του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ.