Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Επισυνδέσεις! (γράφει ο Δημήτρης Ψευτογκάς)

Κάθε κυβερνητική θητεία στην σύγχρονη Ελλάδα συνδέεται και με κάποιους χαρακτηριστικούς επιθετικούς προσδιορισμούς θετικούς ή αρνητικούς, ικανούς και ευφάνταστους, ανάλογα με την θέση του επιβάλλοντος στο πολιτικό σύστημα.
Κυβέρνηση ή αντιπολίτευση έχουν την τάση της ωραιοποίησης ή της αμαύρωσης πάντων των τεκταινομένων…

Σχεδιασμοί, πεπραγμένα, παραλείψεις υπόκεινται στην βάσανο της διύλισης, της διάλυσης, της διασκόρπισης στους πέντε ευνοϊκούς ανέμους της πολιτικής, την πληθώρα παρασιτούντων μέσων ικανών προς διάδοση μηνυμάτων κατά το σύνηθες σκοτεινών, δισυπόστατων, αμφιλεγόμενων που εκπέμπονται με μόνο σκοπόν την παραπληροφόρηση, στοχεύοντας στο θυμοειδές και επιθυμητικό και αποφεύγοντας όπως “ο διάβολος το λιβάνι” το λογικό των απαρτιζόντων αυτό που ονομάζεται Πολιτεία, έχουσα υπόσταση, συντακτικούς νόμους, κανόνες και μηχανισμούς που ικανοποιούν αυτούς που λίαν τιμητικώς ονομάζονται “πολίτες” αλλά πολλάκις επιφανειακώς και περιστασιακά μεταχειρίζονται εξ ίσου δικαιώματα και υποχρεώσεις με συνηθέστερη απόκλιση των δεύτερων….

Η “Αλλαγή”, οι “πράσινοφρουροί” οι “κηπουροί” η “αναδόμηση” το “χρονοντούλαπο της ιστορίας”, το “mea culpa” , το ” βρώμικο ’89”, διάφοροι “-ισμοί” και πολλά άλλα ήταν τα δυνατά ή αδύνατα σημεία της δεκαετίας του ογδόντα….

Η ευρηματικότητα και η δημιουργικότητα δεν σταμάτησαν εκεί…

Τα “γαλάζια παιδιά”, η “γαλάζια γενιά” συνέχισαν την…παράδοση και στις αρχές του 21ου αιώνα με “golden boy’s” , με “κουμπάρους”με “απαγωγές” Πακιστανών, “υποκλοπές” “στρατηγούς ανέμους” …”Βαλτοπέδια” ” δομημένα ομόλογα” και ” stages” κ.α έστρωσαν με… ροδοπέταλα τον δρόμο για την πτώχευση, τα “μνημόνια” και την επώδυνη δεκαετία του ακολούθησε με την “ανάσταση” και τους “στεφάνους- κότινους ” να στολίζουν τις κεφαλές μετά ή άνευ κώμης κάθε “τυχάρπαστου ” φωνακλά, υβριστή και συκοφάντη που με ευκολία επέτυχε να στρογγυλοκαθίσει στον πλάνητα χρυσό θρόνο της εξουσίας!

Ενώ η πολιτική είναι μια προσοδοφόρα ασχολία για πολλούς τιποτένιους περιέργως κατά παράξενο τρόπο συνδέεται και με τον μοναχισμό!

Η σύνδεση της πολιτικής με τον μοναχισμό δεν είναι μόνο περίεργη αλλά σπάνια και ενίοτε ατυχής!

Συνηθέστερα είναι ευτυχής και επιτυχημένη!

Διότι και εκεί παρεπιδημεί μια μικρή τάξις , διδασκόντων, η οποία ακολουθεί την μεσαιωνική παράδοση να βαφτίζει το “κρέας ” “ψάρι” με περισσή μαστοριά και ευκολία και από την άλλη να επιθυμεί να μετατρέψει το “υπηρέτης” του Θεού σε “χρήστης” και “εξουσιαστής” απάντων χωρίς την βάσανο της εκλογής αλλά με την γνώση της φοβικής επιλογής , επωφελούς και λεόντειας συνοδοιπορίας….

Έτσι πουλώντας ανύπαρκτα υγρά ” λιμναία” οικόπεδα αποκτούν κυριότητα σε “χρυσοφόρα” ακίνητα παρά την κοίτη του Μαιάνδρου της εξουσίας….

Δεν είναι τυχαίες αυτές οι διασυνδέσεις….

Άσχετα αν εμείς μάθαμε τον όρο από τον μετεωρίτη της “επισύνδεσης” του Νίκου Ανδρουλάκη, εκλεγμένου προσφάτως, πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ!

Μπορεί μεν η “θολούρα” της επισύνδεσης να τον οδήγησε σε διαταραχή της εσωτερικής αρχιτεκτονικής και σταθερότητας του γόνατος, με την ρήξη του χιαστού συνδέσμου αλλά στο κυβερνητικό στρατόπεδο θα επιφέρει πολλά περισσότερα δεινά!

“Επισύνδεση”

Η παράλληλη σύνδεση τρίτου σε δίκτυο επικοινωνιών κατά τρόπο ώστε να παρακολουθεί διεξαγόμενη επικοινωνία και να λαμβάνει το περιεχόμενο και τα στοιχεία αυτής σε πραγματικό χρόνο.(προεδρικό διάταγμα 47 (ΦΕΚ Α΄ 64/10.3.2005) «Διαδικασίες καθώς και τεχνικές και οργανωτικές εγγυήσεις για την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και για τη διασφάλισή του».

(…Αρθρο 2.Ορισμοί….11. «Επισύνδεση»)

Η παρανομία της υποκλοπής, “χρυσώθηκε” και έγινε με…. επιστημονική ακρίβεια μια διαδικασία υψηλής τεχνικής, “χρήσιμη” και “επωφελής”!

Έτσι οι “εχθροί” , ανύπαρκτοι ή υπαρκτοί και ευμετάβλητοι μετατρέπονται σε “συμμάχους” της καθεστηκυίας τάξης και σε φόβητρο των υπάκουων υπηκόων….

Αυτή είναι η δύναμη της φύσης της εξουσίας….

Έτσι ήρθε ,,,ουρανοκατέβατη και η … ραφιναρισμένη “επισύνδεση” του “βωβού, βαρέος και αμίλητου” ενοίκου των ταβερνείων…

Παράλληλη , συμβάλλουσα στην εκρηκτική δύναμη πυρός η οποία δεν κατευθύνεται προς τον αντίπαλο αλλά προς τον χρήστη!

Τα αποτελέσματα της ενέργειας αυτής είναι εξουσιοδοτημένη “αδειοδότηση” για χρήση “φιλίων” πυρών προς ενδιαφερόμενους….

Μπορεί το μέλλον της “καρέκλας” να έχει προδιαγραφεί με την προγραφή του εγκατεστημένου σε αυτή αλλά αυτό δεν θα έχει ευεργετικές συνέπειες για το πλήθος των δυσαρεστημένων….

Μπορεί να το ευχαριστηθεί ως Νέρων απολαμβάνοντας την πυρά αλλά τίποτα δεν θα αλλάξει στην ηλεκτροπληξιακή πραγματικότητα που τον κατατρώει με αδειανό ψυγείο και τον κατακαίει σε παγωμένη εστία!

Έχουμε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας με συνθήματα, σύμβολα, μηνύματα συβιλλικά και βιτριολικά συστήματα με συνδέσεις, επισυνδέσεις, αποσυνδέσεις και αποσυνθέσεις και είμαστε ακόμα…ζωντανοί!

Πρέπει να μάθουμε να σκεφτόμαστε, και για το παρελθόν και για το μέλλον. Εμείς ουσιαστικά είμαστε οι λύσεις των προβλημάτων μας!

Ο τρώσας και ιάσεται!

 

Δημήτρης Ψευτογκάς