Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ζόφος!

Ἀΐδης δ’ ἔλαχε ζόφον ἠερόεντα, Ζεὺς δ’ ἔλαχ᾽ οὐρανὸν εὐρὺν ἐν αἰθέρι καὶ νεφέλῃσι γαῖα δ’ ἔτι ξυνὴ πάντων καὶ μακρός Ὄλυμπος!( Ομήρου Ιλιάδα)

Σε ελεύθερη απόδοση, στον Άδη έτυχε το παντοτινό σκοτάδι, στον Δία ο ανοιχτός ουρανός και τα σύννεφα η δε γη φιλοξενεί πάντες και τον ψηλό Όλυμπο …

Αυτά εις τα έπη!

Σε εμάς …έτυχε μια αλαφροΐσκιωτη ηγεσία που επέλεξε μεν την σωστή πλευρά- ορθώς- αλλά ως νεανίας ευρισκόμενος μεταξύ γιγάντων παίζει με βώλους εις τα πόδια των ενώ αυτοί διαγκωνίζονται σοβαρά και με σχέδιο για την αρπαγή του “χρυσόμαλλου δέρατος” της ζάπλουτης στο υπέδαφος Ουκρανίας …

Εκεί στα υποκάτω. όπου ο Άδης δεν προλαβαίνει να …καλωσορίζει αθώες ψυχές με ποδήλατα, με βαμμένα νύχια, με χαμένα όνειρα που γνώριζαν που τους οδηγούσαν οι “θεϊκές” προσταγές και προστριβές στα βασίλεια των Τιτάνων που μάχονται μέχρι θανάτου αδιάλειπτα με μικρές μόνο ανάσες για να γλείψουν τις πληγές και να επιδιορθώσουν τα όπλα τους!

Εκεί στον σοφό, στο πυκνό σκοτάδι του τρόμου τους υποδέχεται όπως- όπως σε μαύρες πλαστικές συσκευασίες…

Έπεσε πολύ δουλειά….

Στρατιές ωθούνται για μια θέση στο ερεβώδες βασίλειο της αιώνιας λήθης από ένα λάθος!

Βρέθηκαν στον λάθος τόπο, την… λάθος στιγμή !

Έκαναν το λάθος να επιλέξουν ένα τηλεοπτικό ηθοποιό που για πέντε χρόνια έκανε τον πρόεδρο στο “γυαλί” και μετά με αυτή την κωμική εμπειρία τον επέλεξαν ….παμψηφεί για να μετατρέψει την αδιάφορη και κουραστική ζωή τους σε τραγωδία!

΄Εκαναν το …λάθος να γεννηθούν σε έναν τόπο που έχει σε αφθονία όλα αυτά που χρειάζονται όλοι αλλά δεν έχουν…

Τα χρειάζονται μεν τα θέλουν όλα δικά τους δε…

Δωρεάν και άπληστα! Στο τέλος θα τα πάρουν…

Οι Μήδοι θα διαβούν…

Οι δυστυχείς που θα τα “δώσουν” θα τα χάσουν και θα τα χρωστούν!

΄Εγραφα στο άρθρο μου της “Ολέθριες σχέσεις” και τα εξής:

“…Ο κ. Ζελένσκι είναι ένα επικίνδυνο πρόβλημα για την παγκόσμια ειρήνη!

Από μέρος της λύσης μετατράπηκε με ευθύνη και εξωτερικών παραγόντων ως μέρος ενός προβλήματος που διογκώνεται, επεκτείνεται γίνεται απρόβλεπτο καθημερινά και ως εκ τούτου τρομακτικά επικίνδυνο!

Με τις ακροβασίες του, τις ολοένα αυξανόμενες παράλογες απαιτήσεις του και την υπερβολή γίνεται ακόμα πιο απρόβλεπτα επικίνδυνος!

Είναι φανερό ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί ακόμα και σε όσους έξωθεν ισχυρούς επένδυσαν πάνω του…”

Αυτό το πρόβλημα “προσεκλήθη” να ομιλήσει στην ελληνική Βουλή – την διχασμένη Βουλή-που όλο βουλεύεται αλλά δεν βούλεται!

Η πρόσκληση (τη υποδείξει) από την κυβερνητική πλευρά εμφανίστηκε σαν διπλωματική… επιτυχία!

Εξ επαγωγής….

Αφού απευθύνεται στα κοινοβούλια των ισχυρών….

Γίνεσαι και συ ισχυρός εκ του γεγονότος…

Δεν γνωρίζω αν έγινε η …αίτησή μας ασθμένως αποδεκτή ή με άνωθεν εντολή!

Η σειρά που ακολούθησε μιλώντας στα Δυτικά , Νατοϊκά κοινοβούλια, επιβεβαιώνει και το ελάχιστο εναπομείναν διεθνές κύρος της χώρας μας.

Σαν να “βγει η υποχρέωση” εφάνη!

Σε μια κυβέρνηση που έστειλε αμέσως οπλισμό , αυτόν με τα κατασχεμένα πρώην ουκρανικά καλάσνικοφ που προορισμό είχαν τους τζιχαντιστές της Συρίας ή της Λιβύης και τελικά επέστρεψαν στον αποστολέα!

Σε μια κυβέρνηση που είναι “βασιλικότερη του βασιλέως” σε μέτρα, “λάδι στη φωτιά”, απελάσεις διπλωματών και ανισόρροπες μικρομέγαλες φωνασκίες….

Σε μια κυβέρνηση που οι βάσεις υποστήριξης Σούδα, Στεφανοβίκειο, Αλεξανδρούπολη είναι πολλαπλώς και λίαν σημαντικές στο πλευρό της Ουκρανίας καθιστώντας την άμεσα εχθρικό στόχο και εμπλέκοντάς την στη διαμάχη!

Σε μια χώρα όπου δίδει τα πάντα αδιαπραγμάτευτα και χωρίς ανταλλάγματα ενώ υφίσταται από την γείτονα Τουρκία ότι υπέστη και η χώρα του κ. Ζελένσκι από την γείτονα και όμαιμη Ρωσία πρίν την τελική εισβολή της και την ανείπωτη καταστροφή της!

Μια Τουρκία, διεθνή ταραξία και παραβάτη, σύμμαχο της Ουκρανίας και πωλητή όπλων σε αυτήν στην ώρα της ανάγκης ( Drones Bayraktar}…

Μια Τουρκία αγοραστή όπλων (S 300) και σύμμαχο της Ρωσίας …

Μια Τουρκία σύμμαχο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που πρωτοστατούν σε σκληρότατες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αλλά αυτή αρνείται να τις εφαρμόσει και γίνεται φιλόξενο λιμάνι και ζεστή αγκαλιά για τους Ρώσους ολιγάρχες!

Μια Τουρκία που ενώ πωλεί όπλα στην Ουκρανία την οποία προσπαθεί να γονατίσει η Ρωσία, κάνει τον διαμεσολαβητή και ταυτόχρονα θεωρείται αξιόπιστη δύναμη και από τους δύο αντιμαχομένους αλλά και από τους συμμάχους μας!

Σε αυτό το παράλογο και επικίνδυνο …παιχνίδι μπλέκουμε καθημερινά όλο και πιο βαθειά!

Αφού τα 3/5 της Βουλής άκουσαν το καθένα για τους λόγους του με προθυμία ή δυσθυμία το λογύδριο με ιστορικές αναφορές από τις Θερμοπύλες και τον Λεωνίδα έως την εξέγερση της παλιγγενεσίας του 1821 είδαν ζωντανά και τον ζόφο της….Αζοφικής!

Τα 2/5 είχαν προνοήσει -πονηρώς σκεπτόμενα- να μην …αμαρτήσουν δια της παρουσίας των!

Εκεί στα παράλια της Μαύρης ζοφερής θάλασσας του Άξεινου πόντου που χάριν ευφημισμού ονομάστηκε Εύξεινος (φιλόξενος) -Αζοφική(φωτεινή) τα παρακρατικά τάγματα της οργάνωσης του Αζόφ ,ναζιστικής ιδεολογίας με αιματοβαμμένη δράση, έφθασαν μέσω εκπροσώπου τους να ξεπλένουν τις αμαρτίες τους μέσω της Βουλής των Ελλήνων και να προσβάλλουν τον ελληνικό λαό και τα χιλιάδες θύματά του στον αγώνα κατά του ναζισμού και υπέρ της ελευθερίας και της δημοκρατίας…

Οι ήρωες της Πίνδου και των Οχυρών και της αντίστασης κατά του φασισμού και του ναζισμού 1941-1944 σπιλώθηκαν…

Τα ίδια έπαθαν και οι φιλόξενοι αδελφοί μας στην Κύπρο,,,

Ο με χείρας ικεσίας επαιτών κ.Ζελένσκι εξ ανάγκης και χρείας ευρισκόμενος, άκομψα και προσβλητικά δεν βρήκε δύο λέξεις να πεί για τον πολύπαθο Κυπριακό λαό που για πέντε δεκαετίες πάσχει ομοίως από την βάρβαρη Τουρκική εισβολή και κατοχή του 40% της Κυπριακής Δημοκρατίας με όσα αυτά και ίδια του δύσμοιρου ομοιοπαθούντος Ουκρανικού λαού από την εξίσου πρόσφατη βάρβαρη Ρωσική εισβολή!

Βρώμικες ισορροπίες….

Απαράδεκτες!

Το καλοστημένο σκηνικό των “δήθεν” υψηλών διακυβευμάτων, αρχών και αξιών είναι επικίνδυνη φενάκη και παγίδα!

Ζόφος στην ελευθερία, στη Δημοκρατία, στην ειρήνη και στο μέλλον των λαών!

 

Δημήτρης Ψευτογκάς