Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Αν όχι «Νέα Ελλάδα» τι;

Άρθρο του Βουλευτή Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλη στη free press εφημερίδα “Καρφίτσα”

 

Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κλείνοντας της εργασίες του 9ου Συνεδρίου της Ν.Δ. δήλωσε ότι: «η Νέα Ελλάδα δεν είναι κομματική επιλογή, είναι εθνική ανάγκη». Είναι ολοφάνερο ότι …

σε επίπεδο εθνικής επιβίωσης προσπαθούμε να απαλλαγούμε από την ανάγκη δανεικών και συγχρόνως πρέπει να βρούμε λύσεις για τα προβλήματα που, επί δεκαετίες, ταλανίζουν τη χώρα. Και αυτά πρέπει να γίνουν μέσα στα πλαίσια του ευρώ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πριν σκεφτούν κάποιοι ότι με δανεικά πληρώνουμε δανεικά, θα πρέπει να μη λησμονούν ότι ο δανεισμός που εξασφαλίσαμε έγινε με αμοιβαία συμφωνημένους όρους και με επιτόκια, κατά πολύ χαμηλότερα από το κόστος δανεισμού της χρηματοπιστωτικής αγοράς και φυσικά, εκτός αυτής και των εταίρων μας, δεν υπήρξε καμία άλλη «πηγή» δανειοδότησης.

Τα χρόνια προβλήματα της χώρας, υπάρχουν αυτοί που τα βλέπουν (συντριπτική πλειονότητα των πολιτών) και αυτοί που εθελοτυφλούν γιατί η παραδοχή της ύπαρξής τους σημαίνει αποδοχή της ανάγκης άμεσων αλλαγών και οι αλλαγές, απλά δεν τους βολεύουν. Βέβαια το υπερτροφικό δημόσιο, η δυσλειτουργική διοίκησή του, η ανυπαρξία αξιολόγησης και η ανομία, δεν είναι κάτι που μπορεί να αγνοηθεί εύκολα. Ούτε το γεγονός ότι για χρόνια ολόκληρα η καθημερινή πρακτική των συντεχνιών και όσων σήμερα εθελοτυφλούν, ήταν οι «αποκλεισμοί» οδικών κόμβων, αεροδρομίων, λιμανιών, η «παράλυση» των συγκοινωνιών και οι «καταλήψεις» δημοσιών κτιρίων και οργανισμών κάθε φορά που θίγονταν, αυτά που αυθαίρετα θεωρούσαν «κεκτημένα» τους.

Όσο για τη συμμετοχή μας στην Ε.Ε και στη Ζώνη του Ευρώ, θα πρέπει να θυμούνται όσοι σήμερα λαϊκίζουν με εξωπραγματικές υποσχέσεις, ότι αυτά αποτελούν ένα σημαντικότατο στρατηγικό αίτημα του Ελληνισμού που εκφράστηκε με το «ανήκομεν εις την Δύσιν» του Κ. Καραμανλή και μέχρι σήμερα άλλη ρεαλιστική και σοβαρή, εναλλακτική πρόταση δεν έχει διατυπωθεί.

Σήμερα, αμφισβητούν την εθνική ανάγκη για μία Νέα Ελλάδα αυτοί που καταστροφολογούν και απειλούν τους επενδυτές, τη στιγμή που δίνεται αγώνας να καταστεί δυνατή η αύξηση των επενδύσεων για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Απορρίπτουν τη Νέα Ελλάδα όσοι βολεύτηκαν και ευδοκίμησαν στην παλαιά Ελλάδα και τώρα πολεμούν λυσσαλέα τις αλλαγές και κάθε τι που μπορεί να διασφαλίσει την ισότητα ευκαιριών και την αξιοκρατία.

Με λίγα λόγια, το κατεστημένο δεν αντέχει αλλαγές ούτε και το νέο. Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, η Νέα Δημοκρατία και η κυβέρνηση, όχι μόνο αμφισβητούν το κατεστημένο και τα «κεκτημένα» συμφέροντα αλλά συγκρούονται πλέον μαζί τους.

Προχωράμε στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και δομικές αλλαγές για να  δημιουργήσουμε ένα ευέλικτο, αξιοκρατικό και αποτελεσματικό κράτος. Ένα σύγχρονο και δίκαιο κράτος απαραίτητο για την οικοδόμηση της Νέας Ελλάδας.