Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η χειμερινή σύναξη του Δουκάτου!

Η εξουσία είναι μεγάλο αφροδισιακό…
Είναι σαν την οριζόντια σαρδέλα του καταργηθέντος βαθμού του υποδεκανέως!

Κολυμπάει -αν και τεθνεώσα – στα ρηχά της μεσότητας του βραχίονα σαν να διασχίζει υπερήφανη και ατρόμητη το βαθύτερο σημείο της θάλασσας του Ειρηνικού Ωκεανού, λησμονούσα την ύπαρξη και την ισχύ παντοειδών αρπακτικών θαλάσσιων και επουράνιων !

Είναι σαν την στολή του αγροφύλακα!

(Καταργηθείσα και αυτή)!

Της υπέρτατης και μακρυκάνου εκείνης δυνάμεως η οποία με ένα σφύριγμα η μια τουφεκιά στα άπτερα και ήσυχα ουράνια απέτρεπε την γευστική απόλαυση του παιδικού μας ουρανίσκου από αμπελώνες και περβόλια, στα υπαίθρια παιχνίδια επιβίωσης , μακραίωνης λαμπρής ιστορικής συνέχειας από την “κρυπτεία” της Σπάρτης…

Στη Σπάρτη, αυτή την απόγονο της ενδόξου προγόνου της , πατρίδα του Λεωνίδα, του Λυκούργου και τόσων άλλων που εδράζεται στις όμορφες αγκαλιές του Ευρώτα, έμελε να αποκαλυφθούν οι ισχυροί δεσμοί ενός τμήματος του Ιανικού προσωπείου της κυβερνητικής πλειοψηφίας με το απεχθές και στιγματισμένο παρελθόν.

Μια αθώα χειμερινή σύναξη των… αγροφυλάκων του Δουκάτου για τις αποζημιώσεις των πληγέντων κτημάτων και παραγωγών από τα ασύλληπτα εκ των οργάνων και ουδέποτε οδηγούμενα στο εδώλιο , αδικήματα της Φύσεως. κατέληξε σε τραγωδία καρατομήσεων αν και η έναρξη ήταν πανηγυρική με θέμα την “εποποιία” του 2007!

Μέχρι τώρα ήταν εις γνώσιν μου μόνο οι εποποιίες του ’12-13 και του ’40 του περασμένου αιώνα καθώς και τα “Ομηρικά έπη” απαραίτητα εργαλεία τονώσεως και αναπτύξεως της εθνικής συνειδήσεως ως μακραίωνης ιστορικής συνέχειας και ενδόξου καταγωγής!

Δεν γνώριζα καμία του 2007!

Παράλειψη… ασυγχώρητη!

Είχαν περιέλθει εις γνώσιν μου μόνο οι πανελλαδικές καταστροφικές πυρκαγιές του θέρους του 2007 που “επισκέφθηκαν” ως και το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας και άφησαν στο διάβα τους 84 νεκρούς εκ των οποίων οι 49 στην πυρίκαυστη γη της Ηλείας!

Ενθυμούμενος τον τότε πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ενδεδυμένο με μπουφάν αεροπορίας να συγχαίρει τους παραταγμένους πυροσβέστες για την… επιτυχία!

Που είναι η εποποιία;

Δυστυχώς είναι λίγο δυσδιάκριτη αλλά φαίνεται καθαρά από την συνέχεια… !

Την μάχη με τον “στρατηγό άνεμο” την πλήρωσαν 63 άμαχοι στην Ηλεία!

Όμως χιλιάδες άλλοι πληρώθηκαν με τριχίλιαρα, πεντοχίλιαρα και δεκαχιλιαρα ευρώ πολλοί εξ αυτών σκηνίτες αθίγγανοι κάτοικοι Μεγάρων Αττικής!

Με μια απλή αίτηση του ν.105!

“Με μια απλή,. καλημέρα , έπαιρνες λεφτά….”!!!

Αυτά θύμισε ο νυν Δουκάρχης Σπάρτης , υπουργός τότε, που κατέβηκε, θερινός Αη Βασίλης με τις ” τσάντες” με τα χρήματα!

Έτσι για την…. ιστορία!

Πώς ” γύρισε το παιχνίδι” δηλαδή οι εκλογές , το ύψιστο λειτούργημα , η κρίση του πολίτη, η εντολή του ποιος αξιοκρατικά θα έχει τις τύχες στα χέρια του για τα επόμενα τέσσερα έτη!

“…Με 15% κάτω πήραμε τις εκλογές”!

Η θυμηδία που επικράτησε στην ….σοβαρή αυτή σύσκεψη επισφραγίστηκε με την παρέμβαση του νέου “τσαντάρχη” …

“Καλά, εσείς γράψατε εποποιία..”!

Διέκρινα μια υποκρυπτόμενη ζήλεια στην παραδοχή καθώς ο συνομιλητής του τον επέπληξε για τα “αδειανά χέρια” που προσήλθε…αγνοώντας δήθεν ότι βρισκόμαστε στη δόξα του ψηφιακού επιτελικού κράτους και ότι το ψηφιακό πουγκί είναι πτωχό για του πολλούς και πλούσιο για τους ολίγους!

“Αθώος” οπισθοδρομών, κυνικός εβδομηκοντούτης (παρά τις σπουδές στα καλύτερα πανεπιστήμια της Άγριας Δύσης) ή συντροφικός…ξιφοφόρος προβοκάτορας;

Η διαγραφή του Δουκάρχη κατά το ” μάχαιραν έδωσες, μάχαιραν θα λάβεις” και η παραίτηση – αποπομπή του Λιβανιστήρα ελπίζουμε να μην είναι καπνός προκαλύψεως της….συγγνωστής αποκαλύψεως!

Ελπίζουμε ότι είναι μια και η μοναδική αποτίναξη ενός εκ των πολλών προπατορικών αμαρτημάτων, του διαφορικού πελατειασμού και ότι θα ακολουθήσουν και άλλα….

Εάν επαληθευτεί το ρηθέν ” Ο λύκος κι αν εγέρασε κι αν άλλαξε το μαλλί του, ουδέ την γνώμη άλλαξε ουδέ την κεφαλή του” τότε αυτό το κρυφίως ανατροφοδοτούμενο μίγμα είναι πολύ επικίνδυνο όχι μόνο για την συντηρητική παράταξη αλλά πρωτίστως για την ίδια μας την πατρίδα!

Ας έχουμε υπόψη και τους παραφρασθέντες λόγους του μεγάλου δασκάλου της στρατιωτικής στρατηγικής, Κλαούζεβιτς:

Μια μεγάλη νίκη ” εποποιία” μπορεί να σε οδηγήσει σε μια μεγάλη ήττα!

Μακριά από τέτοιες “εποποιίες ” και κακά ….συναπαντήματα!

Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από κανόνες δικαίου, εφαρμογή των νόμων και δομικές αλλαγές στο κράτος, στην ανάπτυξη, στην παιδεία, στην υγεία, στην κοινωνική πρόνοια, στην εξωτερική πολιτική.

Χρειάζεται βαθιά δημοκρατική μεταρρύθμιση του πολιτικού και αντιπροσωπευτικού συστήματος για ένα κράτος ποιοτικό, διάφανο, αποτελεσματικό, ένα κράτος των πολιτών, κράτος ασφάλειας, προόδου, ευημερίας, κοινωνικής δικαιοσύνης και αλληλεγγύης!

Δημήτρης Ψευτογκάς