Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Πολλακικοπληξία!

Παρακολουθώ με…έκπληξη τον παλαιοκομματικό διαγωνισμό μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ με επίκεντρο τον σεισμογενή κ. Πολάκη και την παρέμβασή του στο γήπεδο της ωραίας του ταβέρνας όπου οι εκλεκτοί ψαρομεζέδες δεν στάθηκαν ικανοί να κατευνάσουν το ασίγαστο και επί 24ώρου βάσεως φιλολαϊκό πάθος της απειθείας ,που είναι λαμπρό παράδειγμα επαναστατικότητας σε τμήμα της αριστερής κατεστημένης ιδεοληπτικότητας….
Το μεν όργανο της τάξεως κατέγραψε την παράβαση των μέτρων πρόληψης κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού σε ένα εκ των εργαζομένων που δεν φορούσε μάσκα προστασίας…ο δε αψίκορος βουλευτής που εμβολιάστηκε την τελευταία στιγμή αφού έδινε αγώνα υπονομεύοντας την κυβερνητική πολιτική του εμβολιασμού δεν παρενέβη πυροσβεστικά σε μια διαμάχη αστυνομικού οργάνου- πολίτη αλλά άναψε φωτιές με την τρομαχτική απειλή της μεταθέσεως …στα σύνορα!

Μια απειλή, αρκετά ανθεκτική στο χρόνο που επιζεί από το μακρινό αμαρτωλό διχαστικό και υπανάπτυκτο πολιτικό παρελθόν εναντίον των κομματικά μη αρεστών υπαλλήλων του δημοσίου που είχαν την ατυχία να μην εφαρμόζουν τις επιθυμίες κάθε κομματάρχη ή να τον ψηφίζουν αλλά να εφαρμόζουν τους νόμους της πατρίδας…

Ως βουλευτής ο κ. Πολάκης, είμαι βέβαιος ότι γνωρίζει καλά και τα εξής:

Εάν ο πολίτης υπέστη μια άδικη και μεροληπτική μεταχείριση υπάρχει η δικλείδα της ενστάσεως στην Διοίκηση, με τις ισχυρές μαρτυρίες των παρισταμένων για να αποκαταστήσουν το τρωθέν δίκαιο ή στο τέλος της ίδιας της κρίσεως της Δικαιοσύνης..

Σε μια σύγχρονη Δημοκρατία και ευνομούμενη Πολιτεία δεν έχουν θέση ούτε οι απειλές , ιδιαίτερα από τους εκπροσώπους του λαού ούτε οι περεμβάσεις άνωθεν!

Ούτε μπορώ να φαντασθώ ότι σε μία Δημοκρατία η αστυνομία βρίσκεται σε παντοειδή αντιπαράθεση με τον Πολάκη που φέρει την ιδιότητα του βουλευτή και καλύπτεται από την βουλευτική ασυλία και ότι ένεκα τούτου στοχοποιεί και ενοχοποιεί κάθε κινούμενο σε ικανή ακτίνα πέριξ αυτού ως αντίποινα ή για να τον εκθέσει!

Μας ενοχλεί σαν πολίτες όταν βλέπουμε την ανομία γύρω μας.

Μας ενοχλεί περισσότερο όταν γίνεται ενώπιον των απαθών και ασυνείδητων οφθαλμών οργάνων της Πολιτείας ή εν απουσία τους.

Μας ενοχλεί και όταν εφαρμόζεται;

Θα μπορούσε να ισχυρισθεί κάποιος ότι δεν υπάρχει ίση αντιμετώπιση!

Με τόσους που κυκλοφορούν χωρίς μάσκα ούτε κάν ως υποσιάγονο ούτε ως μπρασελέ τον…”φουκαρά” εργαζόμενο του μεζεδοπωλείου βρήκε να πιάσει η “τσιμπίδα” του νόμου;

Η εφαρμογή των νόμων υπόκειται πρώτα στη συνείδηση του πολίτη και δεύτερον στην δυνατότητα και την θέληση της Πολιτείας.

Αντί να επικροτήσουμε θα κατηγορήσουμε την ανυποχώρητη συνέπεια,την ευσυνειδησία και την τιμιότητα του οργάνου στην εφαρμογή του νόμου, στην οφθαλμοφανή παράβασή του;

Επειδή πολλάκις έχουμε επικρίνει παραβατικές συμπεριφορές του κ. Πολάκη όπως το κάπνισμα σε δημόσια υπηρεσία, όντος σε ισχύ αντικαπνιστικού νόμου, ψηφισθέντος από την Βουλή, της οποίας ήταν και είναι εκλεγμένο μέλος ή την εξ’ ιδίων ομολογημένη πράξη των “διπλών βιβλίων” κατά την δημαρχιακή του θητεία, θα του αναγνωρίσουμε και το εξής:

Αν ο κ. Πολάκης διαπίστωσε υπέρβαση του νόμου εκ μέρους του οργάνου ή παραβίαση δικαιωμάτων του πολίτη, όφειλε και είχε χρέος να παρέμβει!

Όμως όχι με αυτόν τον κατακριτέο τρόπο και συμπεριφορά αν ισχύουν φυσικά τα καταγγέλλόμενα…

Από την άλλη η δημοσίευση σήμερα της έγγραφης υπηρεσιακής αναφοράς προς τους ανώτερους του αστυνομικού οργάνου για το συμβάν με τον βουλευτή, από άλλον βουλευτή, κυβερνητικό αυτή τη φορά και αντίπαλο του κ. Πουλάκη, αποτελεί άλλη μια κατακριτέα και απαράδεκτη πράξη!

Αυτή η “διαρροή” αν έγινε από την Διοίκηση ( ανώτερους ή εμπλεκόμενο αστυνομικό ) δεν είναι αθώα…

Δείχνει το λιγότερο “περίεργη” ή κατά το μάλλον με ‘σκοτεινά” και αλλότρια κίνητρα.

Αν αποδειχτεί ότι οφείλεται σε τρίτο “παράγοντα” που για τους μη επαΐοντες, επαυξάνει το επιχείρημα του δημοσιογραφικού “δαιμόνιου”, πάλι δεν στερείται κινήτρων….

Ότι και αν ισχύει αυτές οι πρακτικές “κλέβουν” το δίκαιο και δεν ανυψώνουν το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Δηλώνουν απερίφραστα την ύπαρξη μηχανισμών που με τις πρακτικές τους δρουν αποδιαρθρωτικά και το ολιγότερο αντιπαιδαγωγικά υπονομεύοντας και τις τρεις εξουσίες!

Η έλλειψη διαφάνειας ή η μεροληπτική και κατά περίπτωση εφαρμογή δικαιϊκών κανόνων είναι χαίνουσα πληγή.

Απαιτείται πανεθνική προσπάθεια για την επούλωση και όχι αυτά τα άθλια, διχαστικά “παιχνίδια” που βλέπουμε να διαδραματίζονται εκτρέφοντας εκείνες τις ομάδες που ενυπάρχουν στα κόμματα εξουσίας και του συνταγματικού τόξου που στηρίζουν την παρουσία τους στον λαϊκισμό και την μισαλλοδοξία,!

Πρέπει να πληγούν εξ όλων πάραυτα και διαπαντός!

Δημήτρης Ψευτογκάς.