Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Σπάστε τα δεσμά!

Διαβάζοντας τα συγκλονιστικά τραγικά γεγονότα που συνέβησαν σε αυτή την πανδημία και τις άδικες απώλειες ανθρώπινων ζωών γιατί επέμειναν εγωιστικά σε αντεπιστημονικές απόψεις πους τους εμφύσησαν κοινωνικά δίκτυα, “πανεπιστήμονες”, “γέροντες”, “πνευματικοί”, τηλεοπτικοί “αστέρες” και έγινε της… μόδας η “αντίσταση χωρίς αιτία” θα ήθελα να επισημάνω και τα εξής:
Καθώς αρμενίζουμε στο πέλαγος της ζωή μας, για να εξελιχθούμε, θα έχουμε παρατηρήσει ότι πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα. Σε πολλές περιπτώσεις, νιώθουμε σαν να παλεύουμε ενάντια στον ίδιο μας τον εαυτό. Αυτό δυσκολεύει την πραγμάτωση των ονείρων και προσδοκιών μας.

Πολλοί λοιπόν θέλουμε να αλλάξουμε τη ζωή μας, αλλά αποθαρρυνόμαστε από τους φόβους, τις αμφιβολίες μας και τις ψευδείς πεποιθήσεις μας και κυρίως από την αβεβαιότητα που περιβάλλει τα αποτελέσματα.

Συνήθως ο εγκέφαλός μας προτιμά τη σταθερότητα από την αλλαγή. Θέλει να μείνουμε ασφαλείς. Και σίγουρα πολλές φορές αυτό μας προστατεύει από διάφορους κινδύνους, αλλά υπάρχουν και φορές που αποτελεί εμπόδιο.

Τα οφέλη της αλλαγής είναι

καλό να τα υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας. Είναι το πρώτο βήμα μείωσης της αντίστασης…

Η εξέλιξη είναι νομοτέλεια…

Είναι φυσική επιλογή ζωής!

-Ας υιοθετήσουμε μια νοοτροπία εξέλιξης γιατί έτσι θα παραμείνουμε ζωντανοί και ίσως εκπληρώσουμε κατά μέγα μέρος τους στόχους, τις επιθυμίες και τα όνειρά μας!

Αν θέλουμε να ξεπεράσουμε την αντίσταση στην αλλαγή, χρειάζεται να πιστέψουμε ότι η αλλαγή είναι δυνατή. Πιστεύοντας σε αυτό, δεν δίνουμε χώρο στο συνεχή φόβο, στην ηττοπάθεια και στην αναβλητικότητα.

– Ας κρατήσουμε τις επιτυχίες μας

Οι μικρές νίκες είναι σημαντικά βήματα προς την αλλαγή, προς την εξέλιξή μας. Γι’ αυτό χρειάζεται να αρχίσουμε να στρέφουμε την προσοχή μας στις μικρές νίκες, να τις αναγνωρίζουμε, να τις σημειώνουμε. Είναι αυτές που θα ξυπνήσουν τα κίνητρά μας.

– Ας χτίσουμε από τα μέσα την αυτοπεποίθησή μας

Η αβεβαιότητα για το άγνωστο μας κατακλύζει. Το αντίδοτο φυσικά σε αυτή είναι το χτίσιμο της αυτοπεποίθησης που βασίζεται στη βεβαιότητα για εμάς.

Καθώς περνάμε χρόνο σχεδιάζοντας και κατανοώντας την αλλαγή που θέλουμε να κάνουμε στη ζωή μας, η αβεβαιότητα θα αρχίσει σταδιακά να υποχωρεί.

Καθώς ανακαλύπτουμε περισσότερα, θα είμαστε πιο σίγουροι για την ικανότητά μας να αλλάζουμε βελτιώνοντας τη ζωή μας!

Πάνω σε αυτές τις άγνωστες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, νευροφυσιολογικές ιδιότητες του εγκεφάλου, επενδύουν κάθε λογής “σχετικοί και άσχετοι” για να επιτύχουν τους σκοπούς τους.

Επ’ αγαθώ δεν κινούνται… όλοι αυτοί!

Η γνώση δυναμώνει την λογική και κάνει ασφαλέστερες τις κρίσεις μας και ορθότερες τις αποφάσεις μας!

Σπάει τα δεσμά των ψευδαισθήσεων!
Σπάει την άρρωστη ακινησία!

Δημήτρης Ψευτογκάς

Σ.Σ Ο Δημήτρης Ψευτογκάς είναι χειρουργός Ορθοπεδικός και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γρεβενών