Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Το” Άγιο Δισκοπότηρο”!

ΠΑΣΟΚ!

Ένα όνομα που η δεύτερη συλλαβή έπαιξε σε τόσα πικρόχολα και σατιρικά σχόλια και σε άθλια αντιπολιτευτικά και αποτρεπτικά παιχνίδια εξουσίας από την γέννησή του.; Πως ένα απωθητικό “αδειανό πουκάμισο”, ένας δηλητηριώδης χιτώνας της Διηάνειρας που “έφαγε” την τριάδα των τελευταίων ηγετών , έγινε ξαφνικά ο θελκτικός στόχος εκείνων που πρώτοι “εκκίνησαν την πτέρνα”;

ΠΑΣΟΚ!

Αυτοί που σε λοιδόρησαν και σε βάφτιζαν συνεχώς μέχρι να σε καταντήσουν από ήλιο ζωοδότη που κατάκαιγες, τους Φαέθοντες και έλιωνες τα κέρινα φτερά των αντιπάλων και των μεγάλων συμφερόντω, δεντράκι ΕΛΙΑΣ σε γλάστρα !

Τι θαύμα γέννησε μια μεγάλη απώλεια και η απρόοπτη και ανεπιθύμητη κάθοδος τριών νέων “μνηστήρων” και μάλιστα του ενός που όλοι απεύχονταν;

Ένα όνομα κρύβει τόση δύναμη;

Πέρα από τους συμβολισμούς η δύναμη κρύβεται στο περιεχόμενο!

Στις ιδέες, στην ποιότητα και στην ενοποιητική του ικανότητα για την μετατροπή των κοινωνικών δυνάμεων σε πολιτικών και μοχλό αλλαγών χρήσιμων για την πλειοψηφία των πολιτών και ανεξάρτητα από κοινωνική ή οικονομική θέση, για μια ειρηνική πορεία συνύπαρξης και προόδου με ασφάλεια, αρχές και αξίες!

Οι ηγέτες και οι ηγεσίες παίζουν καθοριστικό ρόλο .

Ιστορικά διαπιστωμένο και κοινωνικά αποδεκτό.

Όταν καταφέρουν να συνεγείρουν και να εκφράσουν την συνισταμένη των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, αλλάζουν την ιστορία!

Και το ΠΑΣΟΚ έγραψε ιστορία σε αυτήν τον τόπο!

Τον άλλαξε ριζικά,, τον μετασχημάτισε προς το καλύτερο!

Από την Εθνική συμφιλίωση, την κοινωνική απελευθέρωση και αλληλεγγύη, στον εκσυγχρονισμό της χώρας σε επίπεδο υποδομών,, δημόσιας διοίκησης, διεύρυνσης κοινωνικών δικαιωμάτων και ελευθεριών ως την άνοδο του βιοτικού επιπέδου , εντάσσοντας την Ελλάδα στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης ,δημιουργώντας ένα νέο πρότυπο πατριωτισμού με την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να ανοίξει ρουθούνι παρά το “casus belli” της Τουρκίας, πέρα από επικίνδυνους λαϊκισμούς, αφελείς “κορώνες”, θωρακίζοντας τη χώρα και διευρύνοντας την επιρροή της ως πόλος ειρηνικής συνύπαρξης, καλής γειτονίας και συνεργασίας βάσει των αρχών του διεθνούς δικαίου.

Οι μεγάλες τομές και αλλαγές και οι υποδομές σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας μιας ευνομούμενης Πολιτείας παραμένουν ακόμα ενώ όλο το πολιτικό σύστημα προσπάθησε και προσπαθεί να τις σφετεριστεί και να τις ιδιοποιηθεί αφού δεν μπορεί να τις …. ξεφορτωθεί ή να πράξει το καλύτερο!

Αναγνώριση Εθνικής Αντιστάσεως, Εθνικό σύστημα υγείας, 152 Κέντα Υγείας, 50 Πανεπιστημιακά και νομαρχιακά νοσοκομεία, Πανεπιστημιακά ιδρύματα, ΚΑΠΗ, πολιτικός γάμος, ισότητα των φύλων, Ανοιχτή διακυβέρνηση, Διαύγεια, Ανεξάρτητες Αρχές, συνήγορος του Πολίτη, οικονομικός εισαγγελέας, Καλλικράτης, Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και τόσα άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός!

Όμως…

Αυτό το βαρύ όνομα ξαφνικά….άδειασε!

Είναι φαινόμενο των δημοκρατικών κομμάτων η πολυτασικότητα ,ο αρχηγισμός και ο λυσσαλέος εσωτερικός ανταγωνισμός!

Αφού το 44% έγινε 4,4% αντί να αναλυθούν τα ι αίτια και να εξαλειφθούν οι παθογένειες επιλέχθηκε ο ραβδισμός του ονόματος!

Μόλις φάνηκε φως στην χαραμάδα και άρχισε η δικαίωση θέσεων και πολιτικών από την σκληρή και θολωθείσα δολίως πραγματικότητα, με ένα όνομα συμβιβασμού, σύνδεσης με το ένδοξο παρελθόν και αποκόλλησης από την λασπώδη ακινησία, αντί να δώσουμε σύγχρονο περιεχόμενο στις θέσεις, να διευρύνουμε την στήριξη και τις συμμαχίες των κοινωνικών δυνάμεων στη νέα εποχή της παγκοσμιοποίησης, της κλιματικής αλλαγής και των δυσμενών επιπτώσεών τους, των πανδημιών, των μεταναστεύσεων, της ύπαρξης τροφής και καθαρού πόσιμου νερού, των μεγάλων ανακατατάξεων, της ανάδυσης νέων δυνάμεων και παιχτών στην παγκόσμια σκακιέρα, πάμε σε άσφαιρα πυρά επιστροφής …στο παρελθόν!

Μάλλον η “καρέκλα” είναι το επιζητούμενο Άγιο δισκοπότηρο!

Φτωχός και ανίερος στόχος μετριοτάτων κυνηγών!

Όμως ανέλπιστα η ζωή τάφερε τελείως διαφορετικά!

Η υποψηφιότητα του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου τάραξε τα αδιαφόρως λιμνάζοντα ύδατα όχι μόνο στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής αλλά σε όλο το πολιτικό φάσμα δεξιά και…αριστερά!

΄Εφερε μαζί με το ΚΙΝ. ΑΛ , την πολιτική στο προσκήνιο!

‘Αλλαξε την θεματολογία, άλλαξε την ατζέντα, συσπείρωσε νέες δυνάμεις και πλέον προβληματίζει σοβαρά κυβέρνηση και αντιπολίτευση δημιουργώντας φυγόκεντρες δυνάμεις ανησυχητικές για την συνοχή τους και την μελλοντική τους πορεία.

Ο ριζοσπαστισμός και η νεωτερικότητα αυτής της αμφιλεγόμενης για πολλούς προσωπικότητας, η ανεξαρτησία από συμφέροντα και δεσμεύσεις. η βαθιά δημοκρατικότητα, η ποιότητα του χαρακτήρα, ο βαθύς πατριωτισμός, η αταλάντευτη πίστη του σε αρχές και αξίες , η συνεργατική κουλτούρα, η σφαιρική πληροφόρηση για το παγκόσμιο γίγνεσθαι, η έφεση στις νέες τεχνολογίες και η το ιστορικό βάρος του ονόματος εγγυώνται μεγάλες ανακατατάξεις και αλλαγές στο πολιτικό μας σύστημα.

Είναι στο χέρι όλων, υποψηφίων και πολιτών, σε μια διαδικασία που ξεκίνησε πριν μιάμιση δεκαετία ο Γ. Παπανδρέου και εφάρμοσαν σταδιακά σχεδόν όλα τα κόμματα εξουσίας, να αναδείξουν ένα ελκυστικό και αξιόπιστο σχέδιο διακυβέρνησης και επίλυσης των σύγχρονων προβλημάτων, συσπειρώνοντας και αναδεικνύοντας τις νέες παραγωγικές δυνάμεις σε ένα μοντέλο διακυβέρνησης που θα εκφράζει όχι μόνο τους μη προνομιούχους αλλά και αυτούς που τραβούν κουπί στη γαλέρα της προόδου…

Η Νέα Αλλαγή μπορεί να ακούγεται περίεργα ή να ηχεί κενόδοξα στα ώτα μη ακουόντων ή σκοπίμων διαστρεβλωτών και τροχοπεδητών.

Όταν τα συνθήματα γίνονται πραγματικότητα είναι αργά για κάποιους….

Το “΄Αγιο δισκοπότηρο” θα …έχει κάνει φτερά!

 

Δημήτρης Ψευτογκάς