Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τα στοχευμένα μηνύματα είναι και απλά!

Της Σταματίας Γκαραλιάκου
 
Η κατασκευή ενός πολιτικού μηνύματος ήταν, είναι και θα είναι, ένα από τα πολύπλοκα και σημαντικά θέματα της ευρύτερης πολιτικής. Η οργάνωση και η σύνταξή του για να πετύχει, θα πρέπει να καταρτιστεί από έμπειρους ειδικούς, στο θέμα ανθρώπους και να βασίζεται στους ‘’κανόνες’’ του επικοινωνιακού πολιτικού λόγου.
Κατά καιρούς, παρακολουθούμε πολιτικούς να πασχίζουν, ώστε να κερδίσουν το κοινό, άρα και τις εκλογές, μέσα από το πολιτικό μήνυμα που εκφωνούν. Η απαραίτητη τελετουργία, η οπτικοποίηση και αισθητικοποίηση του λόγου, ο μύθος και η χρήση των συμβόλων που περιέχει πολλές φορές το μήνυμα, απαιτούν χρόνο, γνώση και κατάλληλο χειρισμό, καθώς μία αστοχία θα επιφέρει και την ανάλογη αποτυχία στην κάλπη.
Στο Met Gala 2021 όμως, τα πράγματα ήταν τόσο απλά! Η βουλευτής των Δημοκρατικών, Alexandria Ocasio, που ανήκει στην ομάδα του Μπάϊντεν, πέρασε το δικό της προσωπικό μήνυμα, φορώντας ένα λευκό φόρεμα και γράφοντας στο πίσω μέρος με κεφαλαία- κόκκινα γράμμα το σύνθημα- αίτημα, « Tax the rich» , δηλαδή φορολογήστε τον πλούτο. Σε ένα απίστευτα δημοφιλούς γκαλά, που απευθύνεται σε όλη την πλούσια ελίτ της Νέας Υόρκης και γενικά της Αμερικής, η γνωστή ακτιβίστρια, τόλμησε με εκκεντρικό και εντυπωσιακό τρόπο να εκφράσει τις πολιτικές της απόψεις.
 Τα πολιτικά μηνύματα στη μόδα είναι συνήθως υπόθεση, κρυμμένα στο χρώμα ή στο σχέδιο. Ωστόσο, η αύξηση της φορολογίας στους πλούσιους Αμερικανούς αποτελεί βασική προεκλογική δέσμευση του νέου προέδρου Μπάϊντεν, όπου εισήγαγε το νομοσχέδιο στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το μόνο που μένει τώρα είναι η υπερψήφισή του.