Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Απλά Μαθηματικά……….

Έγραψα πολλές φορές πως οι Βουλευτές οφείλουν να συνειδητοποιήσουν τον ρόλο τους, εκπροσωπώντας την κοινωνία και τον λαό απο όπου εκλέγονται. Μέρα νύχτα η σκέψη και ο προγραμματισμός της δράσης τους θα πρέπει διαρκώς να έχει σαν στόχο επιλογές που οδηγούν στην οικονομική και κοινωνική ανάταση του τόπου τον οποίο εκπροσωπούν στο εθνικό μας Κοινοβούλιο.
Επέμεινα στις τελευταίες θητείες των Βουλευτών και τους παρότρυνα να κινηθούν στα πλαίσια της κυβερνητικής πολιτικής και ειδικά του Υπουργείου Παιδείας για την οργάνωση και ανασυγκρότηση του τότε ΤΕΙ και σήμερα Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Τότε μόνο η Κοζάνη και η Φλώρινα διέθεταν σχολές, ενώ τα Γρεβενά, η Καστοριά και η Πτολεμαϊδα έκαναν εκκίνηση από μηδενική βάση.
Έγραψα επτά άρθρα τότε, θέτοντας με αγωνία το θέμα τόσο για τον αριθμό τμημάτων όσο και για την δημιουργία Σχολής στην πόλη μας.
Οι κοινοβουλευτικοί μας εκπρόσωποι αποδείχθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και δεν ασχολήθηκαν στο ελάχιστο με το τεράστιο αυτό εγχείρημα που θα αναβάθμιζε τόσο οικονομικά όσο και πολιτισμικά την περιοχή μας.
Τα άρθρα μου περιείχαν κραυγή αγωνίας και ζητούσα επίμονα την δυναμική κινητοποίηση των φορέων του Νομού με επικεφαλείς τους Βουλευτές μας.
Το αποτέλεσμα ήταν να μείνουμε με 2 τμήματα θνησιγενή, όταν εκτός από τα Γρεβενά όλες οι άλλες πόλεις δημιούργησαν σχολές και περισσότερα τμήματα.
Το πρόβλημα ήταν σίγουρο πως κάποια στιγμή θα εμφανιζόταν, όπως έγινε τώρα με την πολιτική της Κεραμέως, που έθεσε στις φετινές εισαγωγικές εξετάσεις βάσεις εισαγωγής για να φτάσουμε στο τελικό δραματικό αποτέλεσμα που είναι:
Κοζάνη: 850 φοιτητές
Φλώρινα: 600 φοιτητές
Καστοριά: 450 φοιτητές
Πτολεμαϊδα: 260 φοιτητές
Γρεβενά: 64 φοιτητές

ΚΡΙΜΑ ΚΑΙ ΆΔΙΚΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΧΕΙΡΙΑ!!!!!

Μετά τιμής,
Κυριάκος Ταταρίδης
Αρχιτέκτων Μηχανικός
Πρώην Βουλευτής Ν. Γρεβενών