Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ο αθλητισμός έχει φωνή

Της Σταματίας Γκαραλιάκου

Παρά τις όποιες δυσκολίες, οι ολυμπιακοί αγώνες διεξάγονται κανονικά, πηγαίνοντας κόντρα στις ατυχίες και στις παγίδες που στήνει η ζωή. Οι αγώνες της 32ης Ολυμπιάδας μπορεί να μην πλημμύρισαν τα στάδια από θεατές, αλλά πλημμύρισαν τις καρδιές μας από συναισθήματα, συγκίνηση και επιφωνήματα, υποστηρίζοντας ο καθένας το δικό του αγαπημένο αθλητή.
Πάντα όμως η όποια διοργάνωση κρύβει από πίσω και κάποια προβλήματα. Οι συγκεκριμένοι αγώνες έφεραν στο φως τις οικονομικές δυσκολίες και την μη υποστήριξη των αθλητών, οι οποίες έγιναν γνωστές από αρκετούς διαγωνιζόμενους με αποτέλεσμα το θέμα να πάρει μεγάλες διαστάσεις, με τους αρμόδιους να πλαισιώνουν τα πάνελ και να εκφράζουν όποια άποψη τους συμφέρει. Εκτός όμως των οικονομικών προβλημάτων, ο κορωνοϊός ήταν παρόν και εκεί, με τρεις αθλήτριες θετικές και κλεισμένες σε ξενοδοχείο καραντίνας, στερώντας κάθε πρόκριση και γκρεμίζοντας κάθε όνειρο για τον τελικό.
Όπως φαίνεται η ιστορία του αθλητισμού συνεχίζεται να γράφεται, εμπεριέχοντας μέσα της και την διαφορετικότητα. Η Λόρελ Χάμπαρντ που γεννήθηκε ως αγόρι διαγωνίστηκε στην άρση βαρών ως γυναίκα, μένοντας στην ιστορία ως η πρώτη transgender. Αλλά και άλλοι αθλητές θα αφήσουν το δικό τους στίγμα, είτε μέσα από τις δηλώσεις τους είτε από την αποθέωση του κόσμου.
Με όποιον τρόπο και αν διεξάγονται και ότι και να έχει συμβεί, οφείλουμε συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και σε αυτούς με τα χρυσά- χάλκινα και αργυρά και σε αυτούς που έδειξαν τον καλύτερο εαυτό, αλλά στο τέλος δεν κατάφεραν να προκριθούν. Η χώρα μας για ακόμη μια φορά ακούστηκε, συγκίνησε και μπορεί να ήταν η χώρα με τις λιγότερες συμμετοχές, έδειξε όμως την ισχύ της. Προσωπικά συγχαρητήρια και στο δικό μας αθλητή, στο χρυσό Μίλτο Τεντόγλου, που με πείσμα και δύναμη κατέκτησε την πρώτη θέση.