Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Ανηθικότητα χαμηλού … μπάτζετ!

Από έκπληξη σε έκπληξη η νέα διακυβέρνηση!

Μια διαδρομή που δεν μας εκπλήσσει….

Ούτε με τις πολιτικές μεταγραφές αστέρων του σοσιαλισμού και αριστεράς για τις οποίες μπορούμε να σκεφτούμε ότι πέραν της φοβερής διάθεσης προσφοράς προς την πατρίδα των ασυγκράτητων φίλων της δόξας ίσως να υπάρχουν και άλλες υποκινητήριες δυνάμεις ούτε για την επιδεικτική επικοινωνιακή δεινότητα του κενού που μας πλήττει κατά ριπάς !

Άλλωστε οι σπουδαγμένοι στην χειραγώγηση και στην καθοδήγηση νεροκουβαλητές δεν είναι ικανοί για τα μεγάλα, τα ωραία και τα αληθινά!

Ο κόσμος αυτός δεν είναι αγγελικά πλασμένος πόσο μάλλον αυτοί που μας κυβερνούν οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν καμια συγγένεια με αυτό το σπανίζον έως ανύπαρκτο είδος στην πολιτική σκηνή του τόπου αλλά τρέφουν και εμφανή αντιπάθεια παρά τα χαμόγελα των εκτοξευτήρων ρουκετών…

Αυτή η κυβέρνηση καθ’ ομολογία αξιωματούχου ακολούθησε το παράδειγμα άλλων χωρών της Ασίας ή Πολιτειών της Αμερικής που δίδουν δώρα αγελάδες, διακοπές, ή χρήματα ως δέλεαρ. για τον εμβολιασμό έναντι του γνωστού πλέον κορωνοϊού που ταλαιπωρεί την υφήλιο επί ένα και πλέον έτος!

Μιμούμενη δήθεν αυτούς και αυτή η δική μας κυβέρνηση δίδει και αυτή 150 ευρώ σε κάθε νέα και νέο ηλικίας 18 έως 25 ετών εφόσον εμβολιαστεί!

Προφανώς επειδή η νεολαία μας απεχθάνεται την κτηνοτροφία δεν δίδει αγελάδες!

Μπορεί να είναι ακριβότερες αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος!

Λεφτά υπάρχουν!

Πιθανολογείται το εξής, πέραν της προτιμήσεως των νεοελλήνων όχι μόνο στις θερινές αλλά στις συνεχείς και κατ΄εξακολούθηση διακοπές:

Μετά δε την κυβερνητική στροφή και ζηλωτική υιοθέτηση της Παπανδρεικής “πράσινης ανάπτυξης” που κάποτε εχλεύαζε ως “πράσινα άλογα” δεν θα μπορούσε να χαρίσει αγελάδες που συμβάλλουν στην αύξηση των ρύπων διοξειδίου του άνθρακα και στο φαινόμενο θερμοκηπίου!

Η κυβέρνησή μας λοιπόν απευθύνεται σε μια μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων που αφού δεν μπόρεσε να τους προσεγγίσει με τα απαρχαιωμένα “πρέπει” ή τα απορριπτέα και αποστροφικά ” αποφασίζουμε και διατάσσουμε” χρησιμοποιεί δολώματα…

Η ίδια μετατρέπει σε ιχθείς ή ποντικούς αυτό το τμήμα που άλλοι ,αλλού προ πολλού έχουν αναθέσει τις τύχες των χωρών τους και προοδεύουν, αναπτύσσονται και ευημερούν!

Η αποτυχία της πειθούς δεν οφείλεται στους νέους αλλά στο κυβερνητικό αλαλούμ!

Στην πολυγλωσσία, στην αμφισημία, στην απόσταση λόγων και έργων και στην ανυπαρξία σταθερών κανόνων, ελέγχου και λογοδοσίας καθώς και στην επικρατούσα συσκότιση και αδιαφάνεια…

Η ισχυρή θωράκιση της χώρας είναι φανερό ότι πρόκειται για πλίνθους και κεράμους ατάκτως ερριμμένους!

Το πολυπόθητο τείχος ανοσίας έχει εγκαταλειφθεί μετά τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις και μέτρα καθόλη την διάρκεια της πανδημίας, την οργιάζουσα παραπληροφόρηση, τα κακά παραδείγματα της ηγεσίας και το ετεροβαρές μείγμα υγείας-οικονομίας που έκλινε υπερ ενός δευτέρου και τρίτου φονικών κυμάτων και μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε ένα εξίσου φονικότερο και ισχυρότερο Δέλτα κύμα!

Ούτε αν συλληφθούν και εμβολιασθούν βιαίως οι ανεμβολίαστοι δεν θα μπορέσουμε σε δύο μήνες όπως μας είχε υποσχεθεί σχοινοτενώς και ελαστικότατα η κυβέρνηση να πιάσουμε τό όριο ασφαλείας του 80%!

Αυτό το “δωράκι” εκμαυλισμού των νέων σε ένα περίεργο “δούναι-λαβείν” με τους εκπροσώπους της Πολιτείας καταργεί μια στέρεη πυραμίδα αξιών που αν την δομούν την οδηγούν με ασφάλεια στο μέλλον!

Εάν οι νέοι μας πεισθούν με *δώρο” τα 150 ” ευρω-αργύρια” να κάνουν το εμβόλιο και όχι από συναίσθηση της κοινωνικής τους ευθύνης και του καθήκοντος φοβάμαι ότι η χώρα αυτή δεν έχει μέλλον!

Η Δημοκρατία έχει την ικανότητα και την δύναμη να πείθει τους πολίτες της για την αναγκαιότητα της συλλογικής προσπάθειας απέναντι στις προκλήσεις της εποχής, καλλιεργώντας αξίες όπως η αλληλεγγύη, η δικαιοσύνη, η ισότητα, η ανιδιοτελής προσφορά, η φιλοπατρία, ο σεβασμός της ζωής.

Σε μια κοινωνία αρχών, ιδανικών και αξιών απέναντι στα μείζονα το ατομικό πρέπει να υποχωρεί στο συλλογικό!

Αγωνιζόμαστε χωρίς να εξαγοραζόμαστε!

Μόνο αυτός είναι ο δρόμος που μας αξίζει!

Διακόσια χρόνια από την επανάσταση…

Δημήτρης Ψευτογκάς