Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΔΕΝ ´´ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ´´ΤΙΠΟΤΑ , ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ;

Αξιότιμε κ. Οικονόμου
 
Αποκαλυπτική και συναρπαστική η ανοικτή επιστολή σας στον κόσμο των Γρεβενών.
Συγκινητική η έκκληση σας, στους απλούς πολίτες και στους παράγοντες της Δυτικής Μακεδονίας, να παρέμβουν για να σωθεί ένα σημαντικό, αναπτυξιακό και ευρύτερα Πολιτιστικό και μάλιστα έτοιμο για υλοποίηση έργο. Το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο του ´Ορλιακα.
Είχατε την τύχη να οραματισθείτε τη δημιουργία ενός μεγαλεπήβολου έργου για  να το προσφέρετε στον τόπο σας, που ο Θεός προίκισε με πανέμορφες φυσικές καλλονές, εμείς όμως που ζούμε εδώ, θεματοφύλακες τάχα των ´´ιερών και οσίων μας´´,  δεν αντέχουμε να δεχθούμε ούτε και ότι μας χαρίζεται.                                    Είχατε την τύχη, για πολλά χρόνια , να ´´ταξιδέψετε ´´ παρέα με το όραμα σας που έδειχνε να παίρνει ´´ σάρκα και οστά ´´ και πιστέψατε πως φθάσατε στον προορισμό σας, όπως στο ποίημα Ιθάκη του Καβάφη. Πάθατε και μάθατε πολλά. Μεγάλο το κέρδος σας. Μεγάλη όμως και η απογοήτευση σας. Λίγο πριν αναπαυθείτε από το μεγάλο ταξίδι και ανταμειφθείτε από την ικανοποίηση της προσφοράς σας, όλα ανατράπηκαν οπως αναλυτικά περιγράφετε στην επιστολή σας. 
Μάλλον πολύ μεγάλο έργο για τα μέτρα μας και δεν αντέχουμε τη μεγαλοπρέπεια του, όχι μόνο γιατί ´´κοιτάει ´´ ψηλά στ´ αστέρια, που μας είναι άγνωστα και μακρυνά, αλλά και γιατί είμαστε δύσπιστοι ως προς την υλοποίηση του και ως προς τα όσα θα αποφέρει στα Γρεβενά, στη Δυτική Μακεδονία, στην Ελλάδα. Πέραν τούτων.
Αγαπητέ κ. Οικονόμου ας μου επιτραπεί να πώ ότι στα πρώτα βήματα του εγχειρήματος σας είχατε την ατυχία να εμπιστευθείτε και να συνεργαστείτε με παράγοντες που δεν μπόρεσαν να συλλάβουν το μέγεθος και την αξία του έργου ώστε να φροντίσουν για την άμεση υλοποίηση του, για να βοηθήσουν τον τόπο τους, όπως έχουν υποχρέωση και να τιμήσουν παράλληλα την τεράστια, πολύτιμη και πρωτοποριακή προσφορά σας. Προσωπικά σας ευγνωμονώ, σας ευχαριστώ και σας συγχαίρω για τη σύλληψη της ιδέας, για την πίστη σας στην υλοποίηση της, στο βάθος του μακρύ χρόνου της προετοιμασίας της, για την υπομονή και την επιμονή σας, τον αγώνα σας και την αγωνία σας.   
Η τεράστια αυτή προσπάθεια δεν πρέπει να τύχει της άδικης  αντιμετώπισης από μέρους    ´οσων αποφασίζουν για την τύχη του.
Ενώνω τη φωνή μου μαζί σας και  με όσων άλλων συμφωνούν με την δημιουργία του έργου και κάνω έκκληση στους θεσμικούς παράγοντες εκτός Γρεβενών που γνωρίζω ( οι των Γρεβενών ελπίζω να έκαναν το καθήκον τους ως όφειλαν)  Υφυπουργό Ζέτα Μακρή, Βουλευτή Κοζάνης Γιώργο Αμανατίδη, Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας  Γιωργο Κασαπίδη, Περιφερειακή Σύμβουλο Γεωργία  Ζεμπιλιάδου, να στηρίξουν ένα έργο έτοιμο, πού μόνο θετικά προσφέρει στον τόπο μας.  Ας μη βάλουν τα Γρεβενά πάλι στο περιθώριο αξίζουν καλύτερης αντιμετώπισης και το γνωρίζουν.
 
                                                       Με τιμή
 
                                             Ευαγγελία  Μπόγκια