Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

Euromedica

euromedica ygeia

Εκ-πτώσεις!

Τα προβλήματα με την Αίγυπτο και την μερική οριοθέτηση της ΑΟΖ που σταματούσαν στον 28ο μεσημβρινό τα είχαμε προαναγγείλει από τον Αύγουστο! Δεν μας φταίνε οι Φαραωνικές γραφειοκρατίες 3000 ετών… Η ανικανότητά μας φταίει, η συνήθεια των προσωρινών μπαλωμάτων και η αδυναμία χάραξης εθνικής στρατηγικής χωρίς φοβικά σύνδρομα, αγκυλώσεις και δεσμεύσεις! Διαβάστε το άρθρο μου της 8ης Αυγούστου 2020

Η ΜΕΡΙΚΉ οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Αίγυπτο είναι θέμα που δεν χρειάζεται τις κυβερνητικές θριαμβολογίες..
Είναι ένα θετικό πρώτο βήμα.
Οι πράξεις της κυβέρνησης κρίνονται μόνο εκ του αποτελέσματος!
Όχι από τις προθέσεις!
ΕΞΗΓΟΎΜΑΙ:
1.Η Ελλάδα παραχώρησε- εξ ανάγκης- τμήμα της πλήρους ΚΥΡΙΌΤΗΤΑΣ της επί της αυταπόδεικτης νομικά διεθνώς ΑΟΖ της Κρήτης για να ακυρώσει το παράνομο ΤΟΥΡΚΟ-ΛΙΒΥΚΌ μνημόνιο!
Αυτό αποτελεί κακό προηγούμενο και θα το βρούμε μπροστά μας….
2. Δεν προχώρησε σε οριοθέτηση πέραν του 28ου παραλλήλου, αφήνοντας την μισή Ρόδο(!) χωρίς ΑΟΖ !
Νομιμοποιεί ή ορθότερα ενισχύει “αθέλητα” τις παράνομες Τουρκικές διεκδικήσεις προ του 2019 για την “Γαλάζια πατρίδα”!
3.Η πρόβλεψη διαπραγματεύσεων για την συμφωνία και σε αυτή την περιοχή στο μέλλον , αν αλλάξουν τα πράγματα στην Αίγυπτο και έλθουν στην εξουσία οι “Αδελφοί Μουσουλμάνοι” δεν αποκλείει νέο μνημόνιο τύπου Λιβύης με την Τουρκία και νέο διεμβολισμό από Ανατολάς, αφού διστάζει να προχωρήσει σε οριοθέτηση με την Κύπρο !
4.Μεγαλύτερη ανάγκη υπογραφής της συμφωνίας είχε η Αίγυπτος που είναι προ των πυλών του πολέμου με την Τουρκία!.
Φάνηκε όμως εκ του αποτελέσματος ότι την είχε η Ελλάδα.
5. Θα μπορούσε να παραχωρήσει κάτι Ανατολικά του 28ου παραλλήλου, στην Αίγυπτο και να ολοκληρώσει τώρα την διαπραγμάτευση!
6. Η μή εισδοχή της Γαλλίας στο παιχνίδι, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων κ.α μας στέρησε και μας στερεί τεράστια διπλωματικά όπλα…
Η μη υπογραφή της συμφωνίας “αμυντικής συνδρομής” με την Γαλλία ήταν ολέθριο εθνικό λάθος και θα το πληρώσουμε ακριβά!
7.Η σύμπλευση και υποταγή στο Αμερικάνικο και Γερμανικό άρμα που επηρεάζεται σαφώς από το Τουρκικό λόμπι και υπηρετεί εμμέσως πλην σαφώς και τα Τουρκικά συμφέροντα πρέπει άμεσα να αλλάξει, πριν είναι αργά!
Περισυλλογή και Εθνική σύμπραξη μετώπου από όλους είναι αυτό που χρειαζόμαστε και όχι εφησυχασμό και θριαμβολογίες!
Βήμα-βήμα να οικοδομήσουμε την παραγωγική εκμετάλλευση ενός μεγάλου εθνικού πλούτου γιατί μας ανήκει όχι μόνο ιστορικά αλλά και γιατί το επανακτήσαμε και το κερδίσαμε με ποταμούς αίματος και θυσίες!

 

Δημ. Ψευτογκάς