Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Η άλλη άποψη για το περιστατικό στο Δήμο Γρεβενών

 (γράφει ο Βασίλης Τσεπίδης)

Είναι στιγμές που η αδικία και το ψέμα νοιώθεις να σε πνίγουν. Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες ζω μονίμως τέτοιες ώρες. Αναγκάζομαι λοιπόν να μεταφέρω τις σκέψεις μου και τα γεγονότα μέσω της τεχνολογίας σε όλους τους καλόπιστους, που ενδιαφέρονται να ακούσουν και την άλλη άποψη. Θα το κάνω για τους παρακάτω τέσσερις λόγους:

  1. Διότι οι ανακρίβειες που δημοσιεύτηκαν αστραπιαία έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και είναι λογικό οι πλειοψηφία των πολιτών να τις έχει αποδεχτεί ως πραγματικότητα .
  2. Διότι αρχή μου είναι να μην σιωπώ, όταν διαπιστώνω ότι κάποιος αδικείται και μάλιστα παράφορα. Αυτό μου έμαθε η πιο αγαπημένη μου καθηγήτρια. Αυτό θυμάμαι περισσότερο από όσα μας δίδαξε. Αυτό μου επαναλαμβάνει μέχρι και σήμερα.
  3. Διότι διαστρεβλώνεται στην κοινωνία η εικόνα του συγκεκριμένου ξενοδόχου. Παρουσιάζεται ούτε λίγο, ούτε πολύ σαν ένα ανθρωπόμορφο τέρας διαγράφοντας δια μαγείας την θετική του πλευρά, την πολύπλευρη φιλανθρωπική του δράση και προσφορά στην τοπική κοινωνία. Σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης γράφτηκε χαρακτηριστικά το παρακάτω σχόλιο:                  «Ανθρωποκτονία εκ προθέσεως. Έγκλημα. Τέλος ο μεσαίωνας μερικών.» Αν είναι δυνατόν να επιτρέπεται να γράφονται τέτοια πράγματα;
  4. Τέταρτο και σημαντικότερο είναι πως και εγώ προσωπικά έκανα αρχικά το λάθος να παρασυρθώ και να καταλήξω σε λάθος συμπεράσματα. Αυτό έγινε διότι βασίστηκα σε μια συγκεκριμένη συνέντευξη, σε δημοσιεύματα και γνωρίζοντας καλά τον συγκεκριμένο ξενοδόχο, το ποσό παρορμητικός είναι, έπεσα στη παγίδα και πίστεψα πως τα γεγονότα είναι όπως παρουσιάζονται . Και εγώ ο ίδιος τον είχα αρχικά καταδικάσει για τις αθλιότητες που γράφονται.

Για τους παραπάνω λόγους θα προχωρήσω σε μια ανατρεπτική αποκάλυψη της πραγματικότητας. Θα σας παρουσιάσω τα γεγονότα όσο πιο αντικειμενικά και συνοπτικά μπορώ. Γνωρίζω πως γράφοντας την αλήθεια θα δημιουργήσω και ορισμένους φανατικούς εχθρούς και άλλους τόσους άσπονδους φίλους. Δεν με απασχολεί. Η συνείδηση μου να είναι καθαρή. Ίσως κάποιοι να πιαστούν από κάτι και να το σχολιάσουν αρνητικά.   Δεν θα συμβουλευτώ κανέναν. Ούτε δικηγόρο για να με προφυλάξει από παγίδες, διότι θα αναφέρω μόνο την αλήθεια. Δεν είμαι φιλόλογος για να το στολίσω λογοτεχνικά τα γεγονότα και τις απόψεις μου. Είμαι ένας κοινός γυμναστής που αγαπάω την δουλειά μου και εξωσχολικά χρησιμοποιώντας την επιστήμη μου, προσπαθώ να προσφέρω κάτι στην τοπική μας κοινωνία.  

Όπως ανέφερα και παραπάνω, αρχικά καταδίκασα τον ξενοδόχο, για όσα του καταλόγιζαν. Ο εκνευρισμός μου ήταν τόσο μεγάλος, που τις πρώτες 30 ώρες μετά το περιστατικό δεν μπήκα στον κόπο ούτε ένα τηλεφώνημα να του κάνω. Επιπλέον ανησύχησα μήπως με το τηλεφώνημα προδοθεί η θέση του μιας και πίστεψα τα δημοσιεύματα πως καταζητείται. Η πρώτη επισήμανση είναι εδώ. Πότε δεν κρύφτηκε. Ήταν στο ξενοδοχείο του και εργαζόταν κανονικά.  

Το απόγευμα της Πέμπτης 18/2/2021 τηλεφώνησα στην κόρη του ξενοδόχου και μου ανέφερε πως δεν είναι τα πράγματα όπως αναφέρονται. Μου είπε επίσης πως την αλήθεια την ξέρει και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παλάσκας. Αμέσως επικοινώνησα μαζί του και μου διαβεβαίωσε βασιζόμενος στην μαρτυρία του δημοτικού συμβούλου και αντιδημάρχου κ. Κατσάλη, πως η πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν. Μου ανέφερε και λεπτομέρειες. Ακούγοντας αυτά, τότε και μόνο τότε επικοινώνησα με τον ξενοδόχο. Μετά την πολυετή φιλία μου και την συναναστροφή μου με τον κ. Παλάσκα πιστεύω μέχρι και σήμερα, πως είναι ένα έντιμο άτομο. Πως αν και καθυστερημένα θα μιλήσει. Να μπει επιτέλους ένα τέλος στην δημόσια διαπόμπευση του ξενοδόχου.

Την Παρασκευή 19/2/2021 νωρίς το πρωί ξεκίνησα έναν αγώνα για την αποκάλυψη της αλήθειας για το επεισόδιο στο Δήμο Γρεβενών. Πρώτος μου σταθμός το γραφείο του κ. Κατσάλη. Πήγα όμως νωρίς και ο αντιδήμαρχος ήταν στο δρόμο. Του τηλεφώνησα και ζήτησα συνάντηση μαζί του. Αμέσως δέχτηκε. Για να μην χάνω χρόνο μέχρι να έρθει ο αντιδήμαρχος πήγα και ζήτησα να δω τον κ. Δήμαρχο. Μου είπε να περιμένω λίγο να τελειώσει μια συνάντηση που είχε και αμέσως θα με δεχθεί. Όσο διαρκούσε η συνάντηση του Δημάρχου, ζήτησα από τον αντιδήμαρχο κ. Αδάμο και τον αντιδήμαρχο κ. Πασχαγιαννίδη να είναι και αυτοί παρόντες στην συνάντηση μου με τον Δήμαρχο. Ο κ. Πασχαγιαννίδης μου εξήγησε πως λόγω εργασίας έπρεπε να φύγει, ενώ ο κ. Αδάμος δέχτηκε μετά χαράς.

Μόλις τελείωσε τη συνάντηση που προηγούνταν , ο κ. Δήμαρχος μου ζήτησε να περάσω στο γραφείο του. Πρώτα από όλα εξέφρασα στον κ. Δασταμάνη την βαθιά μου λύπη, για όσα συνέβησαν στο δημαρχείο Γρεβενών την περασμένη Τετάρτη. Του είπα όμως πως τα γεγονότα δεν είναι έτσι όπως παρουσιάστηκαν. Του επισήμανα πως από όσα έχουν δημοσιευθεί, οι δημότες οδηγούνται σε λάθος συμπεράσματα. Μου ξεκαθάρισε πως ο αντιδήμαρχος κ. Μπόλης πήγε στο γραφείο του την ημέρα του επεισοδίου χωρίς να έχει κάποιο σημάδι στο πρόσωπο, απλά μια κοκκινίλα στην μία πλευρά του λαιμού και του είπε, πως έφαγε το ξύλο της αρκούδας. Μου ανέφερε επίσης πως τον είδε ιδιαίτερα ταραγμένο. Του έλεγε πως δεν αισθανόταν καλά και κάτι για την πίεση του. Μιλήσαμε και για την συνέντευξη του, όμως δεν θα ήθελα να αναφερθώ περισσότερο. Φυσικά ανέφερα στον κ. Δασταμάνη πως έχω διαφορετική άποψη, για το πώς έγιναν τα γεγονότα, για το πώς του τα μετέφεραν και πως τα αντιλήφθη ο ίδιος. Στο σημείο εκείνο του ζήτησα να παρευρεθεί και ο κ. Κατσάλης που ήταν και αυτόπτης μάρτυρας. Το δέχτηκε αμέσως.

Μπροστά σε μένα και στο κ Αδάμο, ο κ. Κατσάλης διαβεβαίωσε τον κ. Δήμαρχο, πως τα γεγονότα δεν έγινα όπως κάποιοι τα παρουσίασαν. Ναι ,ο ξενοδόχος εξύβρισε τον κ. Μπόλη, ξεστόμισε και απειλές και πως αν δεν ήταν αυτός να τον συγκρατήσει θα τον χτυπούσε. Πρόσθεσε επίσης πως ο ξενοδόχος δεν τον άφησε να πάρει τηλέφωνο στην αστυνομία και πως πάνω εκεί στον μεταξύ τους διαπληκτισμό, δύο φόρες με τις άκρες των δαχτύλων του τον χτύπησε στο πλάι του λαιμού. Στο σημείο εκείνο ρώτησα τον κ. Κατσάλη, αν ο ξενοδόχος είχε πρόθεση να χτυπήσει τον κ. Μπόλη, αυτός θα μπορούσε να τον συγκρατήσει;   Η απάντηση του ήταν αρνητική. Επομένως δεν υπήρχε τέτοια πρόθεση.

Στο σημείο αυτό ο κ. Αδάμος διατύπωσε μια πληροφορία που είχε, πως ο ξενοδόχος ανέβηκε στο γραφείο των αντιδημάρχων με σκοπό να προκαλέσει φασαρία. Η αλήθεια είναι πως πριν το περιστατικό υπήρχε μια διαφωνία στον συγκεκριμένο χώρο ενός άλλου ξενοδόχου με τον ή με τους αντιδημάρχους. Τότε ο ξενοδόχος από του Φιλιππαίους κλήθηκε να ανέβει, για να συμβάλει στο να μην παρεκτραπεί η κατάσταση. Έτσι και έγινε. Όταν αποχώρησε ο άλλος ξενοδόχος και με παρόντα έναν ακόμη κύριο γνωστής τουριστικής μονάδας ξεκίνησε το περιστατικό. Δεν θα μπω στον κόπο να αναφερθώ τα αίτια της λογομαχίας και των όσων ακολούθησαν. Κάποιος υποσχέθηκε κάτι. Κάποιος αλλιώς το κατάλαβε. Κάποιος αθέτησε κάτι. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να επισημάνω πως τα λόγια που είπε ο ξενοδόχος στον κ. Μπόλη είναι καταδικαστέα. Το επαναλαμβάνω για πολλοστή φορά. Όμως ο κ. Μπόλης δεν έχει μόνο την ιδιότητα του αντιδημάρχου. Με τον ξενοδόχο τους συνδέει με ή χωρίς εισαγωγικά και μια σχέση φιλίας. Διαφορετικά μιλάμε λοιπόν στον αντιδήμαρχο και διαφορετικά στον αντιδήμαρχο που είναι φίλος μας και αν θέλετε στηρίχτηκε σύσσωμα και πολύπλευρα. Έχουμε το θάρρος να πούμε μια κουβέντα παραπάνω. Τώρα αν το πράγμα λόγω της σοβαρότητας και της αμεσότητας της κατάστασης ξέφυγε, είναι άλλο θέμα και φυσικά το αποδοκιμάζω. Το σίγουρο είναι: α) Πως ότι έγινε δεν ήταν προμελετημένο. β) Πως ότι έγινε είναι καταδικαστέο. γ) Πως τα γεγονότα δεν έγιναν όπως κάποιοι δημόσια τα παρουσίασαν. δ) Πως πρέπει να απολογηθεί ο ξενοδόχος για αυτό που έκανε και να δώσει τις εξηγήσεις του και όχι για αυτά που θέλουν κάποιοι να παρουσιάσουν… ε) Πως κάποιος δεν κατάλαβε καλά. στ) Πως κάποιος άθελα του δεν απέδωσε τα γεγονότα όπως έλαβαν χώρα. ζ) Πως κάποιοι κινήθηκαν αστραπιαία για να αποκομίσουν προσωπικά οφέλη.

Συμφώνησα απόλυτα με των κ. Δήμαρχο και με τους παρευρισκόμενους αντιδημάρχους πως πρέπει να βρεθεί μια λύση. Διαφώνησα φανερά όμως με τον κ. Δασταμάνη, όπως διαφωνώ και με τον κ. Βουλευτή μας για την υπέρμετρη ευαισθησία και τα ταχύτατα αντανακλαστικά, που υπέδειξαν στο να βρεθεί συνήγορος υπεράσπισης. Να τους θυμίσω πως είναι δεκάδες για να μην πω μεγαλύτερο αριθμό, οι συμπατριώτες μας που έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρότερα προβλήματα από αυτό και έχουν ανάγκη νομικής βοήθειας. Επιφυλάσσομαι αν κληθώ θα αναφέρω και ανάλογο περιστατικό που συνέβη και δεν υπέδειξαν την ίδια ευαισθησία.

Πριν προχωρήσω παρακάτω αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τον κ. Κατσάλη. Έχει συμβάλει τα μέγιστα στην αποκάλυψη της αλήθειας. Παρόλο που η θέση του είναι λεπτή και το αναγνωρίζω, περιέγραψε τα γεγονότα όπως ακριβώς συνέβησαν. Την ίδια περιγραφή του επεισοδίου έκανε και ο άλλος αυτόπτης μάρτυρας , όμως η ιδιότητα του να έχει σχέση με ξενοδοχειακή μονάδα, ίσως να κάνει κάποιους δύσπιστους. Οι άνθρωποι με ακέραιο χαρακτήρα κουβαλούν ένα προβολέα μαζί τους. Τους ξεχωρίζεις και τους θες στη ζωή σου. Οι προθέσεις τους δεν έχουν «σκιές» και δεύτερες σκέψεις, δεν θα προσπαθήσουν να σε εξαπατήσουν ή να σε εκμεταλλευτούν. Δεν δυσκολεύουν την ζωή των γύρω τους. Αυτό που είναι μπροστά σου, θα είναι και πίσω σου. Αξιόπιστοι, έντιμοι και ειλικρινείς. Με καλές προθέσεις. Τέτοιος είναι ο κ. Κατσάλης.

Μετά από τη συζήτηση που είχα στο δημαρχείο, (λόγω γειτνίασης ) επισκέφτηκα στο γραφείο του τον Περιφερειακό Σύμβουλο Π.Ε. Γρεβενών κ. Φωλίνα, για να τον ενημερώσω μιας και είχε τοποθετηθεί δημόσια για το γεγονός.

Ακολούθως επισκέφτηκα τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Γρεβενών κ. Γιάτσιο. Με ορθάνοιχτη την πόρτα του γραφείου του, κατόπιν δικής μου επιθυμίας του εξέφρασα τις αντιρρήσεις μου για το περιεχόμενο του Δελτίου Τύπου που εξέδωσε για το επεισόδιο στο Δήμο Γρεβενών. Του ζήτησα να επικοινωνήσει με τον αντιδήμαρχο που ήταν και αυτόπτης μάρτυρας στο περιστατικό. Το έκανε πρόθυμα και πήρε τις απαντήσεις που αναζητούσε. Στην απάντηση που έλαβα για την ερώτηση που του απεύθυνα, « Γιατί τόση βιασύνη για να βγάλετε ανακοίνωση και αν ρωτήσατε να μάθετε και την άλλη εκδοχή;» δεν θέλω να αναφερθώ. Την ίδια ερώτηση την έκανα παντού. Θα αρκεστώ να αναφέρω μόνο ένα από αυτά που άκουσα. Ότι κυκλοφόρησε η φήμη πως η κατάσταση του κ. Μπόλη ήταν τόσο σοβαρή που έμπαινε επειγόντως χειρουργείο.

Σειρά είχε ο αντιδήμαρχος κ.Τσικούρας με τον οποίο επικοινώνησα τηλεφωνικά. Τηλεφωνικά επίσης μίλησα και με τον αντιδήμαρχο κ.Τριγώνη. Με ενημέρωσε ότι την ώρα του περιστατικού ήταν στο δημαρχείο. Άκουσε τον κ. Μπολή να φωνάζει κατευθυνόμενος προς το γραφείο του Δημάρχου: «Με χτύπησε». Βγήκαν όλοι στο διάδρομο του δημαρχείου. Πέρασε από μπροστά τους, όμως δεν τον είδε χτυπημένο. Αυτό το μετέφερε και στο κ. Πασχαγιαννίδη.

Συμπτωματικά επικοινώνησα τελευταία με την δημοτική σύμβουλο κ. Ντάγκα και τον αντιδήμαρχο κ. Πασχαγιαννίδη.

Τελικά γιατί έγιναν όλα αυτά; Πως φτάσαμε ως εδώ; Γιατί δόθηκε τόση υπερβολική έκταση; Τι πέτυχαν κάποιοι; Τι έχασαν κάποιοι; Πως γίνεται την επόμενη του επεισοδίου, ο κ. Κατσάλης να επικοινωνεί τηλεφωνικά με τον κ. Μπόλη και ο δεύτερος να του λέει πως δεν θυμάται τίποτα από το περιστατικό; ( Το ανέφερε ο κ. Κατσάλης μέσα στο γραφείο του Δημάρχου)

Απεγνωσμένα ψάχνω να βρω μια δικαιολογία γιατί ο Τάκης ο Μπόλης που εγώ γνωρίζω, δεν βγαίνει να διαψεύσει τις εξωφρενικές υπερβολές. Μια δικαιολογία γιατί ο Τάκης ο Μπόλης που εγώ γνωρίζω, έδωσε με την περιγραφή του την εντύπωση σε όσους τον ρώτησαν, ότι συνέβη κάτι τόσο τρομακτικό.

Καλώ πρώτο από όλους τον αδερφό μου να βγει και να ζητήσει δημόσια συγνώμη από τον κ. Μπόλη, για όσα καταδικαστέα έκανε, γιατί δεν λύνονται με τον τρόπο αυτό οι διαφορές. Απεναντίας με τον τρόπο αυτό χάνει το όποιο δίκιο έχει. Το αν έχει ελαφρυντικά ή όχι είναι ένα συμπέρασμα στο οποίο σύντομα θα καταλήξουμε όλοι μας.

Καλώ τον φίλο μου τον Τάκη τον Μπόλη, να βγει και να αποκαταστήσει την πραγματικότητα. Να μην συνεχίζει με την σιωπή του να ρίχνει νερό στο μύλο της παραπληροφόρησης. Να μην επιτρέψει το περιστατικό να το εκμεταλλευτούν τρίτοι.

Καλώ τον φίλο μου τον Τάκη τον Μπόλη, να μην επικαλεσθεί το δικηγορίστικο τέχνασμα της παραμονής του στο νοσοκομείο, με σκοπό να επιβαρύνει την θέση κάποιου. Άλλωστε ο κ. Δήμαρχος στο τέλος της συνέντευξης που έδωσε για το εν λόγω θέμα ανέφερε πως τώρα ο κ. Μπόλης είναι πολύ καλά. Είναι αδύνατο να πιστέψουμε πως ένας τόσο βαριά γρονθοκοπημένος και τραυματισμένος μπόρεσε μέσα σε λίγες ώρες να αναρρώσει.

Καλώ τον φίλο μου τον Τάκη τον Μπόλη, αν επιθυμεί την δικαίωση του για το ατυχές εκείνο περιστατικό, να το κάνει βασιζόμενος σε πραγματικά γεγονότα. Να χρησιμοποιήσει κάθε θεμιτό και να αποφύγει αθέμιτο μέσο για να πετύχει τον στόχο του. Είμαι σίγουρος πως ως παλιός αθλητής και τώρα ως Γυμναστής γνωρίζει πολύ καλά την έννοια του FAIR PLAY. Είμαι σίγουρος πως ως Γυμναστής και Προπονητής τόνιζε πάντοτε στους μαθητές και αθλητές του πως επιδιώκουμε πάντα την νίκη μόνο με θεμιτό τρόπο.

Καλώ τον φίλο μου τον Τάκη τον Μπόλη, να ξεκαθαρίσει μέσα του τις εκ διαμέτρου αντίθετες έννοιες της αψιμαχίας από την μια και της βιαιοπραγίας και του τραμπουκισμού από την άλλη. Άλλωστε οι ιδιότητες του παλαιού αθλητή και σημερινού Γυμναστή δεν του επιτρέπουν να συγχέει την έννοια της σωματικής επαφής με την έννοια του ξυλοδαρμού.

Καλώ τον φίλο μου τον Τάκη τον Μπόλη, με την στάση του να μην φέρνει σε απίστευτα δύσκολή θέση τους συνεργάτες του.

Καλώ όλους εσάς να πάρετε για λίγο τη θέση της οικογένειας του κ. Μπόλη. Να φανταστείτε τις δύσκολες στιγμές που πέρασαν. Μην ξεχάσετε όμως σας παρακαλώ να έρθετε και στην θέση της οικογένειας του ξενοδόχου. Να αφουγκραστείτε την πικρία τους για αυτήν την μεγαλειώδη αναληθή πανελλήνια διαπόμπευση. Να κατανοήσετε την αναστάτωση στην ζωή τους και τον πόνο που τους προκάλεσε. Μην ρίχτεται λοιπόν άλλο αλάτι στην πληγή τους κάνοντας βιαστική και άδικη κριτική.

Καλώ όσους έκαναν δημόσιες δηλώσεις, για να καταδικάσουν το γεγονός, να το ξανασκεφτούν και να τις επαναδιατυπώσουν. Δεν μπορεί να μοιράζουμε απλόχερα ευχές για ταχεία επούλωση των σωματικών και ψυχικών τραυμάτων. Για περαστικά και γρήγορη ανάρρωση. Να παίρνουν θέση και να το χαρακτηρίζουν ως περιστατικό βιαιοπραγίας και χειροδικίας. Αν χρειαστεί ας αποφανθεί η Δικαιοσύνη για αυτό. Κατανοώ πως δεν είναι εύκολο να παραδεχθείς πως έκανες λάθος. Να παραδεχθείς πως βιάστηκες. Αυτό προϋποθέτει να «τσαλακωθείς». Αυτό όμως είναι που ξεχωρίζει τους ηγέτες από τους ευθυνόφοβους.  

Ανήκουμε σε μία μικρή περιφέρεια, στην οποία δεν περισσεύει κανείς. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για διαχωρισμό σε ομάδες και στρατόπεδα. Μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε για την πρόοδο του τόπο μας. Για να δημιουργήσουμε τις προοπτικές για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Όλοι εμείς που πονάμε τα Γρεβενά. Που ήμασταν εδώ και χτες, που θα είμαστε εδώ και αύριο και με σύμμαχο την αγάπη και την στήριξη των Γρεβενιωτών που ζουν σε άλλα μέρη, θα δίνουμε έναν διαρκή και έντιμο αγώνα για την αναβάθμιση των Γρεβενών.

Υ.Γ. : Μόλις τελείωσα την παρούσα ανακοίνωση και λίγο πριν την αποστείλω στα μέσα μαζικής ενημέρωσης πληροφορήθηκα για την ανακοίνωση που έβγαλε ο συνδυασμός «Ανατροπή Αναγέννηση για τα Γρεβενά μας». Επικοινώνησα αμέσως με τον κ. Παλάσκα και τον ρώτησα γιατί δεν έγραψαν την αλήθεια. Η απάντηση που έλαβα ήταν αποκαρδιωτική. Με απογοήτευσε. Έπεσα από τα σύννεφα. Δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθώ περισσότερο. Τελικά το ομολογώ. Έκανα λάθος στην αξιολόγηση κάποιων προσώπων.

Σας ευχαριστώ για την διάθεση σας να ενημερωθείτε για την άλλη άποψη.  

 

Βασίλης Τσεπίδης