Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τα παιδιά μας κινδυνεύουν… Από εμάς.. *Γράφει ο Μάκης Λιοσάτος

Μέσα στη καραντίνα, τράβηξα κάποιες φωτογραφίες με την απαράδεχτη κατάσταση που επικρατεί στους εξωτερικούς χώρους άθλησης των σχολείων της πόλης των Γρεβενών. Είχα σκοπό να γράψω ένα άρθρο και να παρουσιάσω την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκονται, άλλα δεν το έκανα. Κουράστηκα ξέρετε με όλα αυτά που βλέπω τριγύρω στη πόλη μου . Κουράστηκα να τα παρουσιάζω και όχι απλά να μη διορθώνονται, άλλα οι υπαίτιοι να επιβραβεύονται κιόλας. Στη ζωή όμως δε πρέπει ποτέ να κουράζεσαι. Ήχησε ένα δυνατό καμπανάκι και μου το υπενθύμισε. Συνέβη ένα γεγονός που παραλίγο να είναι τραγικό. Μία μπασκέτα έπεσε και ευτυχώς τραυμάτισε ελαφρά έναν ηρωικό δεκαπεντάχρονο στο χωριό Φελλί.  Λέω ηρωικό γιατί χτύπησε προσπαθώντας να προφυλάξει τα μικρότερα παιδιά που έπαιζαν εκείνη την ώρα στο γήπεδο. To ρεπορτάζ αναφέρει ότι η μπασκέτα ήταν 2οετίας. Το δικό μου ρεπορτάζ λέει ότι οι μπασκέτες στα σχολεία των Γρεβενών, μπήκαν τουλάχιστον πριν 40 χρόνια. Δεν έχει γίνει δε, ούτε μια εργασία συντήρησης τους όλα αυτά τα χρόνια. Οι περισσότερες μπασκέτες και όλα τα Φιλέ στο Δήμο Γρεβενών είναι ετοιμόρροπα και μέσα στη σκουριά, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες . Εκεί παίζουν κάθε μέρα τα παιδιά, άλλα και πολλοί από εμάς. Προφανώς καθημερινά κινδυνεύουμε. Δε με νοιάζει ποιος είναι υπεύθυνος . Με ενδιαφέρει μόνο από σήμερα να γίνει κάτι για αυτό . Πρίν το καμπανάκι που ήχησε στο Φελλί , γίνει ηχηρή μνημόσυνη καμπάνα…

Y.Γ. Τώρα μη πάτε και κλείσετε όλα τα γηπεδάκια και δεν έχουμε  που να παίξουμε και τα ακούω εγώ μετά πάλι . Ούτε φυσικά να ρίξετε τις μπασκέτες και τα Φιλέ, πρίν αγοράσετε άλλα . Απλά αντικαταστείστε τα αύριο με καινούργια παρακαλώ. Άλλα τι λέω ? Σιγά μην ασχοληθεί πάλι κανείς.

Αράξτε στα γραφεία κύριοι. Μιά χαρά…

Ξεκινάω με κάποιες κωμικοτραγικές φωτό, από το αγαπημένο Κάτω Λύκειο, όπου το ταμπλό της μπασκέτας, το κρατάει όρθιο ένα αυτοσχέδιο σύρμα. Στην Ουγκάντα έχει σίγουρα καλύτερη μπασκέτα το Γυμνάσιο : 

 

Και συνεχίζω με τη μπασκέτα του Πάνω Λυκείου. Μηχανικός δεν είμαι, άλλα μου φαίνεται έτοιμη να κοπεί στα δύο από τη σκουριά. Μπορεί να κάνω λάθος, δεν είμαι ειδικός, άλλα δεν τη βλέπω καλά ..

 

 

Οι βάσεις από το φιλέ , μέσα στη σκουριά :

 

 

H κατάσταση είναι δυστυχώς χειρότερη στο 4ο Δημοτικό, όπου το γήπεδο είναι ολισθηρό και επικίνδυνο και η βάση της μπασκέτας ολόκληρη μέσα στη σκουριά. Ξαναλέω δεν ξέρω ποιός φορέας είναι υπεύθυνος για όλα αυτά. Δεν με νοιάζει όμως. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι ότι τα παιδιά μας κινδυνεύουν. Από εμάς…!!!

Με τιμή :

Λιοσάτος Δ. Θωμάς

Δημοσιογράφος του Ράδιο Γρεβενά 101,5