Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Monasterium restaurandum est…

-Τι έγινε Θόδωρε όλα καλά;
-Καλά, καλά. Εσύ, τι λέει;
Είχα καιρό να δω τον φίλο μου και σταματήσαμε στο δρόμο να τα πούμε.
-Ξέρεις σε παρακολουθώ και σε διαβάζω στο Greveniotis.gr, αλλά γράφεις μόνο για το Μοναστήρι σας και εκείνη η επωδός : «ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΜΟΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΤΩΡΑ» είναι λίγο κουραστική…
Άλλαξα κουβέντα και τα είπαμε για λίγο ακόμα. Χωρίσαμε και τράβηξα για το σπίτι. Στο δρόμο το σκεφτόμουν. Κουραστικό… Είναι κουραστικό να λέω και να ξαναλέω ότι θέλω μαζί με τόσους άλλους να ξεκινήσουν οι εργασίες διάσωσης στη Μονή Ταξιαρχών; Ναι τελικά ίσως να είναι. Ναι ίσως να σας έχω κουράσει αγαπητοί αναγνώστες με τα ίδια και τα ίδια. Ίσως όχι όλους, αλλά εσάς κύριε, ναι, ναι εσάς , εσάς με τα μαύρα. Ίσως και την κυρία δίπλα σας με τα κίτρινα, ίσως να έχετε κουραστεί και εσείς κυρία.
Θέλω να εξηγηθώ ότι η αναστήλωση και αποκατάσταση της Μονής Ταξιαρχών δεν είναι μόνο συναισθηματικό θέμα είναι και οικονομικό. Η Μονή βρίσκεται δίπλα στον κόμβο Ταξιάρχη και σε απόσταση πέντε χιλιομέτρων από το Μουσείο Παλαιοντολογίας της Μηλιάς. Από τη Μηλιά σε περίπου πέντε χιλιόμετρα βρίσκεται η Κιβωτός με τις Ιαματικές πηγές της. Από την Κιβωτό σε άλλα πέντε χιλιόμετρα βρίσκεται ο Άγιος Γεώργιος με το Ναό του Νεομάρτυρα Αγίου Γεωργίου, με το Συνεταιρισμό παραγωγής τοπικών προϊόντων, το Λαογραφικό Μουσείο και τον Ξενώνα. Σε άλλα πέντε χιλιόμετρα είναι το Κληματάκι με το πέτρινο γεφύρι της Πραμόριτσας. Λίγο πιο πάνω βρίσκεται το πανέμορφο χωριό των Αηδονίων…
Ας μου απαντήσει κάποιος για τουριστική διαδρομή πιο πλήρη, πιο ενδιαφέρουσα και με τόσο εύκολη πρόσβαση από αυτή στα Γρεβενά.
Κουραστικός ε; Με έπιασε πάλι το συναισθηματικό μου. Θυμήθηκα τον Κάτωνα τον πρεσβύτερο. Ο Κάτων ήταν Ρωμαίος αξιωματούχος και ρήτορας και κατάλαβε ότι ένας από τους πιο σημαντικούς κινδύνους για τη Ρώμη ήταν η καταστροφή της εχθρικής πόλης Καρχηδόνας. Για να επιτύχει να δραστηριοποιήσει του Ρωμαίους κάθε λόγο του ακόμα και όταν ήταν για άσχετο θέμα με την Καρχηδόνα τον τελείωνε με την επωδό: «Carthago delenda est!» ( Η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί !) Τελικά οι Ρωμαίοι κατέστρεψαν την Καρχηδόνα.
Λοιπόν, φίλε θα σε στεναχωρήσω αλλά ο Κάτων ακόμα και όταν μιλούσε για την ύδρευση της Ρώμης στο τέλος έλεγε «Carthago delenda est!», εγώ τουλάχιστον γράφω μόνο για την Μονή Ταξιαρχών γι΄ αυτό όσο κουραστικός και αν γίνομαι: «MONASTERIUM RESTAURANDUM EST» (Το Μοναστήρι πρέπει να ανακαινιστεί…) ή ΕΝΑΡΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΛΗΡΟΥΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΤΩΡΑ!

Κλωνάρας Θόδωρος