Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Τέσσερα έκτακτα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Γρεβενών για να «νομιμοποιηθούν» και να «μονιμοποιηθούν» οκτακόσιοι ή χίλιοι μετανάστες στα Γρεβενά

*Του Γιάννη Κ.Παπαδόπουλου Δημοτικού Συμβούλου – Επικεφαλής του Συνδυασμού «Δήμος Για Ολους»
 

ΓΙΑ ΜΙΑ ακόμη φορά το Δημοτικό Συμβούλιου Γρεβενών, οι δημοτικοί σύμβουλοι, παρουσιάστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων.
 
ΤΟ ΒΡΑΔΥ της Τετάρτης κλήθηκαν σε έκτακτη συνεδρίαση με θέμα την ενημέρωση για το «προσφυγικό ζήτημα»
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γρεβενών κατέθεσε γραπτώς την εισήγησή του στην οποία όμως δεν υπήρχε μία πρόταση συγκεκριμένη και υλοποιήσιμη.
 
ΠΡΟΤΕΙΝΕ μία έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου, προσφυγή στην δικαιοσύνη (εναντίον ποίων)  και προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας:
 
ΟΛΑ  αυτά φανερώνουν την ανυπαρξία, την αδυναμία και τα αδιέξοδα της Δημοτικής Αρχής αφού στην ουσία ο κ.Γ.Δασταμάνης «ζήτησε την εφαρμογή της αναλογικότητας»
 
ΔΗΛΑΔΗ να παραμείνουν στα Γρεβενά και μάλιστα στα ορεινά ξενοδοχεία της Βασιλίτσας 700 ή 800  μετανάστες αλλά όχι 1300 ή 1500!!!
 
ΑΥΤΕΣ οι «προτάσεις» φανερώνουν μία ατολμία αλλά και μία «επιθυμία» να παραμείνουν οι μετανάστες στα Γρεβενά αλλά  από την άλλη να δοθεί η εντύπωση στους δημότες ότι αγωνίζονται… για την απαλλαγή του Δήμου από την δύσκολη κατάσταση.Δυστυχώς…
 
ΤΕΣΣΕΡΙΣ έκτακτες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όχι μόνον χωρίς αποτέλεσμα αλλά αντιθέτως να παγιωθεί εμμέσως ή μονιμότητα και η παραμονή των 700 εως 1000 μεταναστών στα Γρεβενά και μάλιστα με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
 
ΒΕΒΑΙΩΣ στη συνεδρίαση ο κ.Δασταμάνης «απολογήθηκε» εν μέρει για τις προηγούμενες θέσεις που υποστήριξε το 2016, το 2018 και το 2019 πως:
 
Πρώτον: Να φιλοξενηθούν πρόσφυγες στην τοποθεσία πατώματα. Τώρα στην συνεδρίαση είπε πως εννοούσε να στήσουμε σκηνές και να φιλοξενηθούν σε σκηνές.
 
Δεύτερον: Τα ξενοδοχεία – έλεγε – είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις και δεν μπορούμε να παρέμβουμε.
 
Τρίτον: Για την άποψή του σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. που ευχαρίστησε τους ξενοδόχους λέγοντας: «να τους ευχαριστήσω γιατί βολευτήκαμε και μεις βολεύτηκαν και αυτοί» δεν απάντησε.
 
Όμως διέκρινε κανείς από τα λεγόμενα του κ.Δασταμάνη πως ναι μεν θέλει, απλά δεν μπορεί πλέον να απεμπλακεί τώρα από αυτήν την θλιβερή κατάσταση γιατί γνωρίζει πως οι 1300 πρόσφυγες ίσως «αυγατίσουν» στους 2000  ή και λίγο παραπάνω…
 
ΕΝΤΥΠΩΣΗ όμως ΔΕΝ προκάλεσε η θέση του «συγκυβερνήτη» του κ.Δασταμάνη, του κ.Παλάσκα ο οποίος στο προηγούμενο δημοτικό Συμβούλιο τόνισε με « στεντόρια φωνή» πως αν έρθουν νέοι μετανάστες «θα αντιδράσουμε σκληρά και δυναμικά με κινητοποιήσεις».
 
ΧΘΕΣ σίγησε… η φωνή του. Υποστήριξε πως πρέπει να μείνουν στα ξενοδοχεία από 600 εως 700 πρόσφυγες… και οι άλλοι να απομακρυνθούν!!!
 
Η υποκρισία στην αποκορύφωσή της !!!
 
ΜΕΣΑ σε όλη αυτή την κατάσταση υπάρχει μία απορία.
 
ΓΙΑΤΙ συνεδρίασε εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο;
 
Η απάντηση είναι μία: Για να «νομιμοποιηθεί» και να «μονιμοποιηθεί» η παρουσία των 700- 800 ή χιλίων μεταναστών στα Γρεβενά.