Ορθοδοντικός Δώρα Μπαρτζιώκα

center

Euromedica

euromedica ygeia

Θανάσης Οικονόμου: Αποχαιρετώντας τον αγαπητό μου φίλο, συνάδελφο και συνεργάτη, το Γιάννη Σειραδάκη

 Η συγκινητική ανάρτηση του Θανάση Οικονόμου για τον Γιάννη Σειραδάκη

Ψες το βράδυ έφτασε και στο Σικάγο η τρομερή είδηση για τον πρόωρο χαμό του φίλου μου, συναδέλφου και για πολλά χρόνια συνεργάτη.
Το Γιάννη τον γνώρισα στο Συνέδριο Ελληνικής Αστρονομίας στη Θάσο το 2007 και από τότε κάναμε μεγάλη φιλία και είχαμε ακόμη μεγαλύτερο αλληλοσεβασμό. Ήταν ο πρώτος που ζήτησα τη συνεργασία του για την κατασκευή του Αστεροσκοπείου ΄Ορλιακα, ενός έργου που γι’ αυτό και οι δυο μας δώσαμε την ψυχή. Πόσο κρίμα, τώρα που όπως φαίνεται ανοίγουν οι θύρες για την κατασκευή του, δε θα είναι μαζί μας να το χαρεί.
Συνεργαστήκαμε και σε άλλα επιστημονικά έργα, είμασταν μαζί κυνηγοί Ολικών εκλείψεων στην Κίνα το 2009, στην Αυστραλία το 2012 στο νησί του Πάσχα το 2010 και αυτής της μεγάλης έκλειψης της Αμερικής το 2017, κάναμε διακοπές μαζί στην Κρήτη, επισκεφτήκαμε μαζί και με άλλους συναδέλφους το Άγιο Όρος τρεις φορές και περάσαμε θαυμάσια σε πολλά μέρη της Χαλκιδικής. Το σπίτι του στην Θεσσαλονίκη ήταν και δικό μου σπίτι όταν ερχόμουν από το Σικάγο, και το σπίτι μου ήταν και δικό του, όταν αυτός ερχόταν στο Σικάγο. Είχαμε όμως πολλά σχέδια ακόμη για το μέλλον, πολλά projects, πολλές ολικές εκλείψεις να παρατηρήσουμε, πολλά έργα μαζί να τελειώσουμε.
Λυπάμαι πολύ που ο Γιάννης δε θα είναι μαζί μας πια. Όσο για το επιστημονικό του έργο, θα έχουμε σύντομα την ευκαιρία να αναφερθούμε.
Να είναι αιώνια η μνήμη του!

Θανάσης Οικονόμου